romeo
romeo (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon A95 Ya Da Alternatif? Acil

arkadaşlar merhaba. daha önce açtığım başlığa fazla cevap gelmedi. canon a95 almayı düşünüyorum. acele olarak görüş ve önerilerinizi bekliyorum. alternatif olarak söyleyebileceğiniz başka modeller var mı? canon tercihimdir. kolay kullanılabilir ve her ortamda kaliteli fotoğraf çeken bir makina arıyorum. bir de istanbulda en uygun nerden alabilirim?

Tarih: 29 Mayıs 2005, 11:27 - İp: yok
romeo
romeo (üye)
İstanbul / Meraklı

Tekrar merhaba. Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkürler. a520 modeline de baktım. Tekrar söylemek gerekirse bu işlerden fazla anlamıyorum. Ancak görünüşe göre a95 ile arasında fazla bi fark yok, en önemli olarak dönen LCD farkı var. Ama fiyat olarak çok daha uygun. Üstelik boyutları çok uygun, iki kalem pille çalışıyor ve 4 optik zoom var. Bu konudaki yorumlarınızı detaylı olarak alabilir miyim arkadaşlar? A95 te ısrar etmeli miyim yoksa 'hiç gerek yok a520 al' mı diyorsunuz?

Tarih: 31 Mayıs 2005, 12:10 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

gerçi bu konular geçmişte çok konuşuldu ama sizi fazla yormayalım, kısaca özetlemek gerekirse: görünürde a95 ile a520 arasında fazla fark yokmuş gibi duruyor ama bir dfm'nin en önemli parçalarından olan sensör boyutu a95'te daha büyüktür (1/1.8"). bu nedenle, a95'le daha iyi resimler çekme şansınız olabilir. fakat, amatör biri için bu çok da önemli bir özellik değil. neredeyse 200 ytl'lik bir farka değmez.başlangıç düzeyinde bir kişi için bence de a520 tatminkar bir model olacaktır.

Tarih: 31 Mayıs 2005, 14:03 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

haklisin tabii centurion.. 10x15cm boyutundaki print icin konusursak 2 megapixel de yeterli olacaktir.. ama yeri gelecek,makineyi kullananlar A4 boyutunda da print almak isteyeceklerdir.. benim acimdan bu cok onemli.. A4 veya A3 kadar buyuk print alamayacaksam neye yarar ki o kadar para dokmemiz..
teknoloji hizla ilerliyor centurion; evet haklisin birbirinin benzeri modelleri cikarip duruyorlar, ama diger yandan mesela fuji'nin 1600 iso'ya sahip compact modeller gibi makineler de cikiyor piyasaya.. artik makineleri cok daha ince yapabiliyorlar.. dpreview'deki bir haberde; kagittan 5 kat ince lens yapildigi yaziyor.. megapixel fazlaligi cok onemli; printer device'lar gelisiyor hergun, daha kaliteli, daha fazla ink cartridge kullanan modelleri cikariyorlar.. diger yandan unutulmamasi gereken birsey de, 5 megapixellik bir kamerayla 10x15 boyutunda printin kalitesi 2 megapixellik makineden cikacak fotografin print kalitesiyle ayni olmaz..
almisken en iyisi olsun istiyoruz..
bence imkanlar el verdikce en iyisinden almaya ozen gostermeliyiz.. tabii bu sadece benim fikrim..
...
bir de nedenini hicbir zaman anlayamamisimdir.. neden benim ihtiyacima bu kadari yeter der kisiler? tamam teknoloji hizla ilerliyor, bir-iki sene sonra buyuk ihtimalle makineleri yenilemek gerekecektir.. ama.. ben simdiyi yasiyorum.. ve simdiden yapamayacagim birsey olmasini istemem dogrusu..
..
bir de gelismis makinelerin karmasikligindan korkan kesim var.. alti ustu 5-6 tane ozellik var, birsey yapamam diye dusunmek bence biraz abarti..

...
bilemiyorum.. fotograf makinesinde ne oderseniz o kaliteyi aliyorsunuz.. megapixel fazlaligi onemli, zoom fazlaligi onemli.. veya diger herhangi bir arti..
sonradan pismanlik duymaktansa simdiden istediginiz modelin olmasi cok onemli..

....................

romeo; bana kalirsa, eger ki A95 modelini alabiliyorsan onu al.. ama su da var ki, A520 daha yeni bir model.. 4x zoom'u var.. 1 megapixel eksigi var ama yine de 200 ytl'lik bir farkliliga deger mi degmez mi goreceli kaliyor.. her ikisinde de manuel ayarlar var.. bu da en onemlisi zaten..
bir sure sonra ilgin artikca daha yeni makinelere bakmaya basliyacaksin zaten.. kendi ihtiyaclarini neler belirliyor iyice belirle simdiden..
bir diger olasilik da zoom'u yuksek makinelere bakman bence.. 10x-12x gibi zoom'lu makineleri de cok ucuza alabilme sansin var artik.. onlardan birini dusunmuyor musun kesinlikle?
benim acimdan; ben hergun yuksek zoom'u dusunur hale geldim.. fotografini cekmeyi dusundugum bir nesnenin yakinina kadar sokulamamak cok korkunc.. fotograf karesinin icinde ufacik kaliyorlar.. yuksek zoom'lu ve kaliteli bir makine seni cok daha uzun bir sure idare edecektir.. mesela panasonic'in fz5 modeli gibi........
bir dusun istersen.. ben sadece kendi perspektifim acisindan yorumlamaya calisiyorum, gerisi sana kalmis...........

Tarih: 31 Mayıs 2005, 18:16 - İp: yok
romeo
romeo (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar ikinize de teşekkürler. dadanagast üşenmeden o kadar detay vermişsin, anlaşılıo ki fotoğraf işine oldukça emek vermişsin. optik zoom konusu önemli olabilir diye düşündüm, bu konuyu da araştıracağım. aslına bakarsanız bu perşembe yaklaşık 10 gün için Antalya'ya tatile gideceğim inşallah. foruma ilk yazdığımdan itibaren 1 hafta içinde makinayı alıp tatile de makinamla gitmeyi düşünüyordum; ama araştırdıkça daha çok detay çıkıo ve tereddütlerin artıyor. bu yüzden biraz daha araştırsam ve acele etmesem iyi olacak sanırım. çünkü bu işe emek vermek istiyorum, üniversitedeki fotoğraf kulübü etkinliklerine de katılabilirim.... neyse bu arada optik zoom konusunda gözüme nikon coolpix 4800 takıldı. özelliklerinde 8.3x optik zoom yazıyor. bu 8 optik zoom mu demek acaba? eğer öyleyse bu mükemmel bence. ama zannediyorum başka birşeyi ifade ediyor çünkü nikon gibi bi markanın 8x optik zoomlu bir fiyatı çok daha pahalı olurdu sanırım....bu makina hakkındaki fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. bu arada sanırım makinayı alana kadar daha çooook yazacam. üşenmez ve değerli görüşlerinizi benden esirgemezseniz fotoğrafçılık camiasına bir kişi daha kazandırmış olursunuz

Tarih: 1 Haziran 2005, 06:12 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

evet yanılmıyorsunuz, nikon 4800 8,3X optik zoom'a sahip 36mm-300mm). fiyatı neden bu kadar düşük sorusuna gelince... aslında düşük sayılmaz, belki diğer modeller niye bu kadar pahalı demek daha doğru olacaktır. bir de pazarda fiyatı arz-talep dengesi belirler. bu makine de yüksek zoom'a sahip olmasına karşın, bir takım eksileriyle yeterince talep görmüyor anlaşılan. dilerseniz bu eksiler neler, bir bakalım:
- resimler ISO 50'de dahi oldukça parazitli (noisy)
- tele zoom'da yetersiz ışık ortamında odaklama hataları
- kayıt ya da izleme modunda fotoğrafların hangi diyafram / iso değerinde / çözünürlükte çekilmiş olduğuna ilişkin herhangi bir bilgi bulunmaması
- vasat lcd ekran ve EVF
- yüksek kontrastta veya parlak sahnelerde çekim hataları
- zaman zaman normal açık hava çekimlerinde beyaz dengesi hataları
- yüksek zoom'lu olmasına karşın, titreşim önleyici özelliğinin bulunmaması
- kullanıcı arayüzü biraz karışık.
(bilgiler dpreview'dan alınmıştır.)

Tarih: 1 Haziran 2005, 08:55 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

centurion hakli, fazla tutmayan bir model nikon 4800..

dun bir arkadasin sorudugu soru uzerine dpreview'den konica Z2'nun ozelliklerine bakiyordum.. her turlu manuel ozellikleri var.. video kaydetmede is 800x600 15fps bile var..
eskiden hic sevmezdim bu yeni cikan konica modellerini, ama simdilerde bana cok hos gorunuyorlar nedense.. cok "funky" gorunumluler.. ayni star wars'daki dart wader'in askerlerinin kullandigi savag gemilerine benziyorlar..
10x de zoom'lari var...
... sen ne dusunuyorsun bu makine hakkinda centurion?

......
romeo bence antalyaya gitmeden once mutlaka al.. oraya gidip de "tuh" demektense..

#dadanagast' tarafından 01.06.2005 12:02:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Haziran 2005, 12:00 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

walla ben oldum olası konica minoltaları beğeniyorum. yanılmıyorsam fotoğraf makinesinde video kalitesine önem veren ilk firma da KM. Onlardan sonra diğer firmalar da 640x480'lik video çözünürlüğüne sahip makineler çıkarmaya başladılar (örneğin Canon S1 IS). Ama z2 değil de z5 olursa daha iyi. zira, z5'in hem pixel sayısı daha yüksek, hem 12x optik zoom'u var ve titreşim önleme sistemi de mevcut. 1 cm makro mesafesi var, z2'de 10 cm. Bir de deklanşör hızı da daha yüksek. harici flaş yuvası, uzaktan kumanda "slave"i vb. ile bence süper bir makine. ama malum burkay kardeşimiz pek beğenmiyor!

Tarih: 1 Haziran 2005, 15:03 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

romeo; centurion üstadım galiba bana kızacak (az daha savaş çıkıyordu da ama tam benim sorumdan bahsediyorsunuz Yaklaşık 1 ay önce ben de centurion üstadımın başını çok ağrıtmıştım, aynı senin gibi a520 ve a95 arasında kalmıştım ve sonuçta ben a95 aldım. Makinemden çok memnunum ama şunu belirtmek isterim ki ben makineyi yurtdışından aldım ve bana çok ucuza geldi. Senin yerinde olsam ve burada ki 200 milyonluk farkı düşünecek olursam şu anda a520' yi alırdım. Makineyi aldıktan sonra o kadar çok alman gereken şeyler oluyor ki, gerçekten keşke o 200 milyonu bunlar için kullansaydım deme ihtimalin çok kuvvetli. İkisi arasında kalan ve a95' i seçen biri olarak para mesele değilse a95 al, yok imkanlarım sınırlı dersen a520.

Tarih: 1 Haziran 2005, 16:39 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet z5 modeli cok daha iyi ama fiyat olarak romeo'ya uyarmi o onemli..
etacarinae cok hakli.. sonradan dunya masraf cikartiyor bu meretler.. keske almasaydim da bunlara harcasaydim diyebilirsin......

....

hadi romeo.. kararini ver de al artik, biz de rahatlayalim..

Tarih: 1 Haziran 2005, 16:46 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

sevgili dadnagast'a katılmamak elde değil!

bu arada sevgili etacarinae, iltifatın için teşekkürler ama aman bu üstat lafını bol keseden kullanmayalım, zira o konuda da ufak çaplı bir savaşın eşiğinden döndük geçenlerde!

Tarih: 1 Haziran 2005, 16:55 - İp: yok