Fotoğrafçılık Forumları
Vahdet-i Vücut Çu Yaşar Nuri
Habertürkte biraz önce seyrettim .Beyefendinin son icadı bu olmalı. Allahı n kainattın veya dönen sürecen kendisi olduğunu söyledi. Yani büyüyen , genişleyen zaman içinde yüzüp giden kainat Allahın ta kendisi imiş.
Monistler veya vahdeti vücutçular ehli sünnet inancında sapık olarak gürülmüşlerdir. Zİra Allah hariç herşey yaratılmıştır. Allah yaratık değildir. Bizler veya kaanat Haşa Alllahın bir parçası değiliz.
Bu adam niye böyle şeyleri ortaya atıyor anlamıyorum. Ancak bu son ortaya attığı şey kesinlikle İslam inincı dışı. Geçi geçende evrimi İslam alimleri ile tasdike kalkmıştır. İsam alimi derken müslüman görünen diyelim.
valla adrenalin sanamı inanalım kulaklarımıza mı. adam açıkça söylemekte panteist düşüncelerini.
süreç yaratılandır. zaman ve mekan gibi. Allah bunlardan münezzehtir.
yaşar hocanın anlattıklarını dinledim.sadece burda pot kırmadı.her anlattığı pot kırma idi.
Allahın sürecin içinde olması başka birşey Allahın genişlemesi başka birşey hoca konuşmada Allah genişliyor dedi.bunu halkın gayet anlıyacağı şekilde açık söyledi.her anlattığı dinin değiştirilmesi anlamına geliyor.yani yeni bir din . hoca islamın ilk yıllarında çıkan mutezile fırkası gibi dini aklıyla yorumlamaya kalkıyor.oysa islam dini tefekkür içerir ama nakil olan bilgilerin tefekürü manasını taşır.dine yani bir şey katılmaz modern yaşamın getirdiği yaşam koşullarının ameli davranışlarımızı etkilemesi dışında.inanç nakildir.değişmez.fakat yaşam şekilleri değişebilir.
hoca eğer atatürk çülüğü kullanıyorsa bende koyu bir atatürkçüyüm.kimse ne imanı ne atatürkçülüğü kullanarak prim yapmasın.bu yüzden zatan chp dende kovuldu.
Kur,an da mevla kafirlerin içleri pis oldukları için cehenneme gideceklerini söylerken.hoca dünyayı kirletenlerin cehenneme gideceğini söylüyor.cahil bir adam çekirdek yese çöpünü sokağa atsa cehennememi gidecek demek öte yandan hertürlü kötülüğü yapan fakat insanlara karşı çevreci gözüken cennete gidecek demek.
Hocayı Allaha havele ettim bana kalırsa sende uzak dur.yanlış hoca insanı dinden çıkarır.
bu arada tasavvufta aşıkların söylediği sözler başka manalar içerir.hoca zaten arabistandaki vehhabiler gibi tasavvufu redddiyor.vahdeti vucut la panteizm aynı şeyler değildir.yukarıda islamın vahdeti vucut anlayışını anlattım.islamda vahdeti vucut anlayışı her işte yaratıcının zatının değil fiili sıfatlarının tezahürünün keşfidir.oysa panteizm de yaşar hocanın anlattığı gibi yaratanın yaratılanın kendisi olma hadisesidir.
#lightningman' tarafından 25.09.2010 22:37:58 tarihinde düzenlendi.
amin.
bir ortaknoktaya ulaşmamız mümkün değil
bakın ben 90 lı yıllardan beri yaşar hocanın takipçisiyim nerdeyse eserlerinin hepsini okumuşumdur, bilmiyorum siz oudunuzmu ancak yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla okumamışsınız yoksa videoda hocanın ne demek istediğini daha iyi anlardınız
doğal dengeleri bozanlara peygamber lanet etmiş, bakın çekirdeği örnek vermişsiniz ama çekirdek doğada kaybolabilen birşey, birde kaybolmayan şeyler var işte doğayı bunlar kirletir ve bana görede günahtır çünkü tüm dünyanın kul hakkına girmiş oluyorsunuz
sonuç olarak yaşar hocanın panteizm yok efendim vahdeti vucud gibi saçmalıklarla işi olacağını sanmıyorum, olsaydı bugüne kadar farkederdim
ha şunu diyebilirsiniz, hoca programda kendini biraz kaptırdı daha çok bilimsel olarak yorumlar yaptı, yanlış birşey söylemişsede bunu Allah bilir, ama şundan çok eminim hata varsada bunu bilerek yapmamıştır
'eğer bir kimseyi hiç eleştiremiyorsan, artık ona tapmaya başlamışsın demektir' ordinaryus el-makara
son yüzyılda ilk kez sana katılıyorum.
sayın makarna bey.
insan oğlu sınırlı yaratılmıştır.örneğin doğadaki belli desibelin üzerindeki sesleri duyamaz.eğer duysaydı bu onun ölümüne sağır olmasına sebep olabilirdi.oyüzden insan duyamıyor anlayamıyor diye belli şeyleri inkar etmesi onun cahiliğidir.insan sınırlı yaratıdığından Allah musaya sen beni göremezsin demiştir.
tasavvuf bizim içine kesinlikle girmememiz gereken bir olgudur.bu ilahi aşıkların yoludur. bu kişler ilahi aşkı sebebiyle çok feryat etmişledir.
benyürürüm yana yana
aşk boyadı beni kana
ne aklılıyım ne divane
gel gör beni aşk neyledi
diyen yunusun dizlerinde olduğu gibi birçok deli aşık vardır.bunların hepsine saygım var.günümüzde bunlardan kaçtane var ilahi aşıknda samimi olan.şimdi cahiller ortalığı kaplamış.
yaşarken ölmüşlerdir.yaşarken belli sözler söylemişlerdir.örneğin içindeki benlik duygusunun gitme hadisesini anlatırken kendilerinde olan değişiklikleri anlatırken bunu enel hak diyerek ifade edenler olmuş.bu söz çok hatalı bir sözdür.yani içimde Allahtan başka birşey kalmadı demektir manasında anlıyoruz biz bunu . bunun Allah katında sorgusu vardır.kasıtlı söyleyen kafir olur,çünkü arkadan gelenleride yanlış etkileyebilir.yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. bu sözü söyleyen hallacı mensurun adlı kişinin Allahlık iddiası yoktur, .bunu söylerken bizde böyle anlıyoruz.. osmanlı zamanında ise cahiliğinden böyle söyleyenler Allahtan bir parçayım diyenler tasavufu idrak edememiş olanlar mahkeme edilmiş ve asılmışlardır.
o ayeti ben çok iyi biliyorum.o ayette yaratıcı evreni biz genişletiyoruz diyor.vıdeoyu iyi izledim yaşar hoca diyorki videoda Allah bu sürce kendinide dahil ediyor diyor.ben buna karşı değilim.yaratıcı zaten sürecin içindedir.zaten tasavvufta varılan son nokta bunu idrak etmektir. oysa yaşar hoca diyorki Allah sürecede kendini dahil ediyor ve Allah da genişliyor diyor.sonrada bana Allah cisimmiki genişlesin diye bana kızıcaklar diyor.
Allahın zatını bilme olayı aşık olmayanların işi değil. bu aşık olanların işi bizim işimiz değil yaşar hocada ilahi aşk yok.ne kadar okusa bunu kitaplardan öğrenemez.şems mevlanayla karşılaştığında mevlanaya kitaplarını suya at dedi. ilahi aşk kitaplardan öğrenilmez.
tasavvuf sadece ehli aşık işidir. arapça bilen kimse Allahı bilir diye birşey yok yada çok okuyan buna yaşar hocada, cüppelide dahil.
#lightningman' tarafından 26.09.2010 22:25:19 tarihinde düzenlendi.
#lightningman' tarafından 11.10.2010 23:52:14 tarihinde düzenlendi.
yılldırım adam emmi çok uzun yazma okuyamamamktayız.
makara
sen benim hakkımda böyle bir iddada bulunarak büyük bir günaha girdiğininde farkındasındır inşallah
ben yaşar nuriyi eleştirmem demiyorum siz o adamı anlayamıyorsunuz diyorum
yaşar nurinin çok eleştirdiğim yönü vardır mesela Atatürkü her kitabında konu alması bana göre bir nevi Atatürkçülerin ilgisini çekmek içindir ve bence daha fazla abartıya kaçmamalı
al sana eleştiri
daha eleştirdiğim bir çok kısmı var
bu adamı anlayabilmeniz için kitaplarını okumanız gereki
üç beş tv programında izleyip yarım yamalakta anlayıp eleştirmenize kızıyorum sadece
şimdi düşün benim yaptığımmı doğru yoksa anlayıp dinlemden sizin yaptığınızmı
bana Allaha şirk koşuyor iddasında bulundunuz helallik almaya çalışsanız iyi edersiniz
millete kafir damgası vurmak öyle çocuk oyuncağı değildir
Andrenolin kimke kimseye şirk içindesin demez yav. Yanlış anlamışsındır kesin.
İlgili olabilecek konular
-
Beautiful Girls İn Your City For Night - Verified Maidens
08 Kas. 2024, 09:47 50ner
03008 Kas. 2024, 09:47
50ner -
-
Search Sexy Girls From Your City For Night - Verified Ladies
31 Eki. 2024, 18:30 serefbaba
07631 Eki. 2024, 18:30
serefbaba -
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action