pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kitap Okuyalım

Sorunsal yazsam kesin dayak yerdim bu sebeple yazmadım.
Faydalı birşeyler yapmak amacı ile aramızda okuduğumuz kitaplarla ilgili paylaşım ve özellikle benim gibi kitap okumayı unutanları tekrar kitap okumaya teşvik açısından okuduğumuz kitapları yazalım. Önemli noktaları paylaşalım.
Bakalım ne sıklıkla ve hangi kitapları okuyoruz.

Tarih: 7 Ekim 2008, 23:18 - İp: 88.***.**7.35
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Komik çocuksun valla.Madem ki bilmiyorsun bilenie saygı duymalısın.Sen demedin mi Türkiye kurulurken Ergenakon uyduruldu diye? Ben de sana Ergenakonun Türkiye coğrafyasını aştığını söylemiştim..Şimdi git Türkmenistana yada azerbaycana hepsi bilirler Ergenakon destanını.Oysa sana göre Türkiye kurulurken millileştirme çabalarının bi ürünü idi..

Bahaneyle Nasrettin hocayı da öğrenmiş oldun fena mı? Hala teşekkür etmeyecek misin? Yoksa bizim gırgır konusu yaptığımız evlilik meselesini ciddiye almaya devam mı edeceksin??

Tarih: 3 Aralık 2008, 15:41 - İp: 88.***.**8.197
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Kendine ait lafların da var mı yoksa hayatın derlemelerden mi ibaret. Yok şayet her konuda ona buna yanaşıyorsan evlilik gibi ciddi meseleleri fazla anma. Ondan bundan birşeyler duyup, alakasız konularla bağlayıp aklın sıra fikir mi satıyorsun.

Beni bu kadar güldüren bir komedyeni bulmuşum niye teşekkür etmeyeyim, var mı daha alakasız bağlantıların gülelim biraz. Bir de merak etme seni değil ben kimse ciddiye almaz, evlilikmiş peh, önce adam ol.

Bak sana tavsiye;

Kafanın Bastığı Kadar Konuş

Tarih: 3 Aralık 2008, 15:56 - İp: 78.***.**5.148
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

yaman abi, biraz abartmıyor musun ?

biz en ciddi tartışmalarda bile birbirimizi kırmamaya çalışıyoruz, böyle eften pühten, daha doğrusu benim anlayamadığım konularda bu kırıcı üslup da nereden çıktı...

bence senin bir derdin var, kafan bozulmuş, hele kahveye gel de dertleşelim...

Tarih: 3 Aralık 2008, 16:06 - İp: 78.***.**4.252
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Mustafa Kardeşim (Fujisever);
Biliyorum kırıcı, ve inan bana insanları kırmaktan imtina ederim. Ancak birisi durup dururken sataşınca doğal olarak cevap hakkımı kullanıyorum. Yoksa kimseyle kötü olayım diye bir derdim yok, ne gerek var iyi olsun hoş olsun tabi de, bu arkadaşla olacak gibi görünmüyor (bir değil iki değil). Siyasi tartışmalarda insanlar birbirleri ile aynı fikirde olmayabilir bunu anlarım, hatta birçok siyasi tartışmadan birçok yeni fikirler edinir kendimi geliştiririm, zaten amaç da bu bir nebze. Lakin böyle konuyla alakasız birisi çıkıp sırf provokasyon olsun diye birşeyler yazınca, ister istemez cevap veriyorum. Samimiyetin için teşekkürler.

Tarih: 3 Aralık 2008, 16:19 - İp: 78.***.**5.148
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

mağara okudu şimdi konuşacak adam bulamıyor.

değil mi mağara.

adam kahveye gidiyor konuşacak adam bulamıyor. yok çay ver yok şekeri yandan olsun.

Tarih: 3 Aralık 2008, 16:34 - İp: 85.***.**7.246
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

t_yaman, seni bir topikte bozkurt ve ergenakon destanı ile dalga geçerken buldum.Hem de bunu o kadar aymazca yapıyordun ki Ergenakon destanının T.C. kurulurken halkı millileştirmek için uydurulduğunu söyleyecek kadar da ileri gitmiştin..

Dikkat et sana hiç kişisel bir laf atmadım.Seni sadece doğruya klavuzlamaya çalıştım ama sen habire cahilin pis dediği pis laflar ettin.Hala da ediyorsun.Sana ne bizim muhabbetimizden?

Nevruz bayramını bilir misin? Türklerin geleneksel bayramıdır.Ergenakondan çıkışın bayramıdır..Sadece Türkiye değil, kardeş Türk devletlerinde de coşkuyla kutlanır.Hatta Türkiye'de olmadığı kadar coşkuyla..Şimdi sen ne hakla insanların manevi değerlerine pis eder, iftira atarsın? Bu mu doğru sözlülük? Sana birşey diyeyim mi? Hakkımda yazdıklarından kendi suretini bende gördüğün kanısındayım..Bence bir an önce kendine gel ve kendini daha da alçaltma..

Tarih: 3 Aralık 2008, 16:48 - İp: 88.***.**8.197
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

mgirgin;
Birincisi hiçbirşekilde dalga filan da geçmiyordum sadece tartışıyorduk, aksine sen girdin bizim muhabbetimizin içine ve konuya alakasız bir biçimde bana sataştın. Üstelik bu ilk de değil daha önce de aynı şeyleri yaptın, var bir derdin ama anlamadım., çok da önemsemiyorum.

Beni doğruya kılavuzlamak sana düşmedi sen önce kendini doğruya kılavuzla, kendi fikirlerin olsun, hem senin muhabbetinden harbiden de bana ne, ne halin varsa gör. Burada hiç bir sebep yokken kendi kendine aklınca laf atıyorsun, cevap yazınca da kızıyorsun.

Nevruz konusu da nerden çıktı, bak hiç lafını bile etmediğim bir konuya girdin ve ben pis filan demişşim gibi çıktın. İyi ne güzel işte kutlanıyorsa ne alaka konumuzla? Sen ne dediğinin farkında bile değilsin öylesine konuşuyorsun. Ciddi problemlerin var senin.

Tarih: 3 Aralık 2008, 17:02 - İp: 78.***.**5.148
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

Konu ergenakon olduğu için nevruz örneği verilmiş olabili mi?

Tarih: 3 Aralık 2008, 18:07 - İp: 78.***.**4.78
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

neyse topiğin konusuna döneyim ben , kitap önereyim :

sabahattin ali " sırça köşk"
aziz nesin "büyüklere masallar", " adamı zorla deli ederler"
soljenist " ivan denisoviç'in bir günü"
hulki cevizoğlu " 1919 ' un şifresi"
erdal sarızeybek " ihaneti gördüm"
nasuh mahruki "vatan lafla değil, icrâtla sevilir"

...
..
.

Tarih: 3 Aralık 2008, 18:30 - İp: 78.***.**4.252
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

olabilir gürhan.

Bazıları tartışmakla ağız bozmayı karıştırıyor.

Tarih: 3 Aralık 2008, 19:14 - İp: 85.***.**7.246