Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
Evet 10 derece sovudu hava.
Yağıyor lokal olaraktan emmi buraya da,,dün ne güzel hava vardı..Passkaliya bayramıda bitti emmi,, yabancı konuklar mutlu ve şen idi zati,şehir genelinde gezerlerkene..
Emmi buralar gündüz 4 derece mukabili. Gece eksi olur zannımca.
Gündüzün 12 ama ısırıyor ara yollarda bu hava, adamı zati..,,asta masta olmayında yol evveli giderayak..
Roko dayı bizim burada belediye ekemeği yok ama..
Sen ulustan bi al da gönder..
Ben ağzını sıkı sıkı bağlarım merak etme
Buu arada emmiler burayı karlı gösterdi..Hiç inanmıyorum ama yarını göreceğiz
Valla yağarda bugün öyle bir hava var idi atmosferik genelinde..Karardı karagümrük zati o yandan geliyor karabulutlar,,sende foto çek bakam bari nasıl yağmış diye..
Elbette abi..Burada Buzluk Yaylası var..Yağarsa zati ilk oraya yağar..
Bak ; fosilim bulunamaz toprak olur kömür olur kurda kuşa yem olur diye düşünme lazutemmi,,fosil mertebesi aşağıda ;
Çin’de 155 milyon yıllık tüylü ve dört kanatlı küçük dinozor fosili bulundu. Nature dergisinin son sayısındaki makaleye göre, Çinli paleontolog Şing Şu ve çalışma arkadaşları, kuzeydoğudaki Liaoning vilayetinin Tiaojişan yöresinde eksiksiz dinozor fosili buldu.Yeni türün, şimdiye kadar bilinen en eski tüylü dinozor “archaeopterix”ten daha eskilere gittiği anlaşıldı. “Anchiornis huxleyi” adı verilen yeni dinozor türünün, “teropodlar” olarak adlandırılan ve kuşlarla akraba oldukları düşünülen familya içinde yer aldığı belirtildi.
“Archaeopterix”ten daha eski dinozorların tüysüz oluşu, evrim zincirinde eksik halka olduğunu akla getiriyor. “Anchiornis huxleyi”nin özellikle ayak civarının bol tüylü oluşunun, evrime yeni bakış açısı getirebileceği düşünülüyor.
Araştırmacılara göre, ön ve arka ayakların alt kısımlarıyla kuyruktaki tüyler, dört kanat ortaya çıkması sonucunu doğurdu. Ancak büyük tüyler, sonraki kuş evrimi sırasında daha da büyürken, arka kanatların tüyleri küçüldü veya kayboldu.
Trenlerde çok sıcak ve rahat oluyor emmi,,yolculuk genelinde..Koltuğun hemen yanında Prizde var 220V,,bağla bilg'ını tıkır tıkır gir sisteme gali..
Emmi ben öldükten sonra neyleyeyim fosilimi bulacak emmilrei
Bak emmi sanırsam şöyle bir şey bulacaklar
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057820 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052620 Şub. 2023, 23:34
prodersler -