okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

bende beyendim emmi yontma biçimini.
okyanus dayı sen sanırım 3 boyut mukabili led beklemektesin keza. akkıllı adamsın vesselam.
emmi emme çekiyon sende.

Tarih: 4 Nisan 2010, 00:29 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

-ne var senin oraya da gelince çekiyorum,, sen çekme bişi otur evde hep..

Şu Ayediyüzünü kullanmayacaksan satsana bari,ne tutarsın ki elinde hâla..!!
Elif dedi be dedi,söyle sana ne dedi..

Tarih: 4 Nisan 2010, 00:56 - İp: 88.***.**8.206
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmi birazdan gitme mukabili olcez aizonai mukabiline. O zaman çekerim. Gelince eklerim romenleri.

Tarih: 4 Nisan 2010, 09:23 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bekliyorum bakam..
Tek kartına da razıyız bir makinanın ebedi netice-i mahaşeret bazında..

Tarih: 4 Nisan 2010, 13:13 - İp: 88.***.**3.42
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

romer örtmen mukabili emmiler.

#pazarbey' tarafından 05.04.2010 00:36:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Nisan 2010, 00:35 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İzledim emmi,, örtmenin kamirası eyşdili mi,yoksam normal olanı mı acep,sordun mu kendisine de gali..

Tarih: 5 Nisan 2010, 01:21 - İp: 88.***.**9.163
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bu kamiradan alman lazım okyanus,TIKLA bak bakam..

Koy cebine ister fidyo çek ister resim çek gali..TIKLA

25 - 250mm ve G lens emmi.. ===> ~ 11 Mpx ~ <===
Ahada bunuda almam malmam deme..Pahalıda değil zati..

Tarih: 5 Nisan 2010, 02:09 - İp: 88.***.**9.163
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Panoramikde çekiyor sana rahat rahat,, var gerisini sen düşün gayri..

Tarih: 5 Nisan 2010, 02:14 - İp: 88.***.**9.163
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi klavyeni boşuna yorma okyanus alamaz böyle birşey. zinhar. kalitesini aşar bu.
bu full hd avchd modunda çekermiş. bu sebeple zor işlenirmiş vidyolar. 1440x1080 h264 çekermiş emmi.

Tarih: 5 Nisan 2010, 20:14 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

TIKLA Bak bakam HX5 fidyolarına buradan..

Ekleyen eklemiş emmi,ne güzelde çekmişler,,bugün baktım bu makinadan bulamadım keza,,sıcaktanda piştim gali..Çevresel yiyecekçi esnaflarda türist zannedip ikram-ı lezzet-i mukabili bi güzelde ağırladılar saolsunlar..

Ayarı vardır, bidolu yüklemişler kasmamakta,,dün izledim on tane fidyolarını bu makinanın emmi..var gerisini sen düşün gayri,,sorun senin sorunun elbette..
Lakin seleron kullanmaktasın,,ilkel ve eski sistemdir..Bikere değiştir at onu artık..

Tarih: 5 Nisan 2010, 22:49 - İp: 78.***.**4.129