okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanusa açık mektuptur.
Okyanus emmi istersen gel yanımda işe başla. Garpızı fiyat sormadan alabilmenin tadına var.

Tarih: 31 Mart 2010, 23:37 - İp: 88.***.**2.136
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ne iş yapacam emmi senin yanında.

araziler mukabilinde karpuz tarımındamı istihdam edeceksin beni.

Tarih: 31 Mart 2010, 23:51 - İp: 85.***.**9.121
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Onu bunu bilmemde sovanın kilosu amma bahalı oldu,,tabii derelere sakkarya nehirine dökerlerse öyle olur..

Yahu ülkemizin bir baştan bir başa kadar verimli toprakları var,,yerli ürünü pahalı yemekteyiz,ne ayıp..

Tarih: 31 Mart 2010, 23:54 - İp: 88.***.**8.220
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Massey kullanan elaman ilazım bana keza. Haciz mukabili olan başka moturları çekip getirme için emmi.

Tarih: 31 Mart 2010, 23:56 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Senin kırsaldada ne adamlar var yahu emmi, mal alırlar ödemezler ve işin sonu hacez, muamma durum bu husus aslında.Ve gereğinden fazla biraz..Yazık..

Tarih: 1 Nisan 2010, 00:11 - İp: 88.***.**8.220
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmi artık bu bir sektör oldu. Al Al ödeme. Ohh ne ala. Hele son dönemde.
Ya bu adamın topiklerine yazıp durmayalım. Keza reytingini boşu boşuna artırmaktayız. Yarın havalarada girer bu.

Tarih: 1 Nisan 2010, 04:41 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yazma tabii,baksana ne foto çeker ne gezer,ne yer ne içer,alâlaa.. Modemi bilem yok hâla..,alacak ama..

Tarih: 1 Nisan 2010, 15:19 - İp: 88.***.**6.198
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Varsa yoksa para. Emmi sen bunu bi gün yanına al. Sultanahmet mukabiline götür. Kesin senin d300 ü alır. Yanına birde 10-400 falan alır. Para bol keza bunda.

Tarih: 1 Nisan 2010, 18:09 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Un alır getirir,,bir dilim ekmek yapmaz evde..Gelinde bir dadına bakın da demez zati..

Benim mak'ya yüzdolar verecek imiş,öyle dedi..Gece pazarını gezsin zabaha karşı da orada,, haninine dezikibambam rep rep illede tebeşke kayyum rep rep makinalardan bulur belkim..

Sen de mikiropkopla ne edecen evde,,neye bakacan ki ararsın durursun bu alatı pzremmi ..

Al bi ikinci el mikiropkop,,astanelerde zaruri demteç ambarında vardır,sağa sola atılmış muadili dolmuş bakterili bakterisiz,,ondan bitane temin et,ne para verecen ki taa alamanyalardan getirtip ona buna,,yazık parana ..

Hanimüne kayyum dezikibam bam rep rep,, .

Tarih: 1 Nisan 2010, 21:30 - İp: 78.***.**5.56
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi sen o zaman bakıver istanbulda 2. el mikroskop pazarına.

Tarih: 2 Nisan 2010, 22:59 - İp: 88.***.**2.136