Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
haklısın emmi.
geçen gece cnbc e de hindlerin listesi var idi.
ikinci baskı izleyim dedim keza sona doğru uyumuşum.
O da güzel kanal,izlettiriyor arasıra ..
Bak bu da eski dizi idi Seyrettin mi hiç bilmiyorum ama..Tıkla bak jeneriğine..Adamı gaza getiriyor idi..Yetmişli yıllarda S/B iken mantaliteler.
emmi emmi gaynatmışınız benim yokluğum mukabili. emmi bizimi çektin yoksaa.... güzel fotolar emmi.
emmiler gerçek bak şekerlenir. k eza marketten geçen 11 tl mukabili aldığım bal sahte çıktı. benim acaip bir tad alma yeteneğim vardır. hemen annarım. aradım firmayı bilinçli tüketici mukabili. firma sahabı çıktı. valla gerçek kendimiz imalatçıyız keaza dedi. inanmadım ama adam benim adresi falan alıncca sus payı mukabili 5-10 koli sahte bal gönderir diyerekten şikayetten vazgeçtim. lakin bal yüzde yüz sahte. ben anlarım.
bim den mi aldın ?
sahte bile olsa içinde mebzul miktarda gerçek bal mutlaka vardır.
keza karışım oldumu ona kupaj denir.
emmi
1- gerçek bal olanlar
2- karışım mukabili olanlar
3-şeker olanlar
olmak üzere üç sınıf varmış. geçende habarlarda baktıydım. 16 numuneden sadece 2 si gerçek 5 i karışım kalanı ise sahte mukabili çıktı idi.
anavarza va balbarnaktan şaşmamak ilazım.
ben bim deki balkaşık tan alıyorum keza hep.
çok şahane bal. kokusu ile kendisini cezbediyor.
sahte bile olsa yine ondan alırım.
emmiselbey topiclerimle ilgisel manada dalga geçer iken, şu an benimle tanışmadan evvel ne kadar cahil bir karpuz tüketicisi olduğunu daha iyi farketmişsindir.
sayemde bilinçli birer karpuz tüketicisi oldunuz.
memleket sizden çok şey bekliyor emmiler. yarınlar size emanet keza.
yalnız emmiler meke gölünün oralarda yol kenarında çok karpuz satıyor bizim hemşeriler yazın. bu yaz seneler sonra ilk kez kocaman siyah çekirdekli çocukluk karpuzu yemiş idim ordan alıp. biraz kabaktı ama olsun.
emmi balkaşıkta sahte keza. bal tadı yoktur ondada. gerçek bal boğasını yakar gider keza. sahteler yapmaz öylebirşey. sen almaya devam et.
emmi seni unutmayacağız. Garpız tüketirken artık bilinçli bilnçli tüketeceğiz sayande.
Kovandan çıkarıp getirip mezecide satıyorlar,o da bir güzel süzülüyor aşağıya geniş kaba..Doldur kaşıkla kepçeyle al hakiki balı emmiler..İkiyüz direm de kaymak alıp yiyeceksin zabahları..
İsteyen sakızlı makızlı olmuş altıgene benzeyen petekli olanı almaktadır,, ağız ve dişetleri araları masaj yapsın diye..
Ramramisin çam balıda güzel,,teneke mukabili getirirlerdi eskiler,,yok gali o üretimde artık,belki otellere veriyorlardır orada toptan..
emmi otel ne etsin hakiki balı.
herşey dahil limitsiz mukabili rakının bile sahtesini veren adam değil ki hakiki bal verecek.
balkaşık sahte bile olsa şaşmam emmi. gerçek baldan daha güzel.
Yok emmi,otelde ecnebilere daha bahalı bahalı satarlar o balı,, vestiyer kenarında gali..Ülkelerine götürme bazında yani..
Yidirmezlerki zabah kahvaltısında,,küçücük bınar balı veriyorlar,,iki bıçak sürtünmesinde bitiyor ..
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057620 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052520 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler