okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yeni çipli felan çıksında hazran ayında pasportlar,tazeleyip bizde gideriz rumanyaya ne var,,arabaylam bile gidiliyor rahatça..Yzlk komşum orada zati,,gidip geliyor boyna..

Dünyanın her insanı iyidir aslında ama ,,

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:12 - İp: 88.***.**2.116
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet emmi bak

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:18 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yeni bir çanta almalı sana,,,epey hırpalanmış çantan artıkın..
Bak deprem görmüş buraları ama dimdik ayakta bazı kalıntılar öyle değilmi..

Nevar neyok yüklede seyredelim bari sevabına buradan..Harddis mi istiyorsun,,merak et sen daha..

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:23 - İp: 88.***.**2.116
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmi leptoptan zor olmakta keza. ama senden kortuğum için yüklemekteyim.
emmi her resim eklemek istediğimde komut izni felan demekte. nasıl atlatırım bunu.

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:26 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Getir sinopa bakılır emmi bigüzel..Onuda dert mi ediyorsun..Bagaj mukabili getirecen zati.

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:27 - İp: 88.***.**2.116
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet emmi getircem tabikine.

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:51 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanusun şapşapı ile de interenete gireriz bari dağ başında sinopta..Onun içün de gelmesi gerek bizimle keza..

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:52 - İp: 88.***.**2.116
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sporson mukabili.

Tarih: 9 Nisan 2010, 23:56 - İp: 88.***.**2.136
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Adamı bu kadar masrafa sokmayın..
Bakın bunların hesabını yapıyor şimcik..
Daha da mumkun değil gelmez..

Tarih: 10 Nisan 2010, 00:09 - İp: 88.***.**7.90
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Tabii demeyelim öyle,,gelmez sonra bizle..

Tarih: 10 Nisan 2010, 00:18 - İp: 88.***.**2.116