okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Okyanus etkinlik fesitival yüzünden gelemedim, yoksam gelecektim tam tekmül oraya keza..

Ceple fotomu çekilir ne ayıp..

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:04 - İp: 88.***.**4.249
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı
okyanus.
okyanus. (üye)

emmi benim mak.arabanın bagajında idi keza.
promil mukabili olmaya azimli gittiğimden arabasız gittim.
arkadaşın mercedesle gittik söylemesi ayıp.
keza ben yayan döndüm.
caddebostandan hasanpaşaya kadar tek yürüdüm keza dönüşte temiz hava mantalitesi.
yürürkende özsütten sakızlı dondurma aldım emmi 3 tl lik.cilatinsiz.

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:07 - İp: 88.***.**7.189
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İyi etmişsin o dondurma iyidir asta felan etmez seni,,araçta klima açıkkene yersen felç bilem olabilirsin ameli netice itibariyle..Yi korkma,,ceryanda kalma..

Pzremmi ciletine takılıyor emme yokki orada hakiki sütle dönen makinada yapılan tonturma felan..

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:10 - İp: 88.***.**4.249
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Neye güldüğünü söylemeyeceğim size işte..

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:18 - İp: 88.***.**4.249
okyanus.
okyanus. (üye)

emmiselbey de beni mankene benzetmiş emmi.
şaka maka nisan ayının ortasına geldik demene kesinlikle katılıyorum emmi.
nisan ayının ortası aşk mevsimidir emmi bazı yaşlarda.
keza kırsalemmi otursun evinde hala.
çıkmasın dışarı hiç.
foto da yüklemesin.

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:20 - İp: 88.***.**7.189
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

O otursun evde bahçeye fide dikacak yarın,seneyede diken bastııı diken bastıı diye sorunsal topik açmazsa,,dedi dersiniz bana..

Evet bahar geldi emmi,, krdz sahili iyi olur bu mevsimde ve sahilde şişe mukabili..

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:24 - İp: 88.***.**4.249
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

emmiler geçen sene iyi idi bahçe. lakin bu sene hanımın beli çok kötü. bahçeye bakamamakta. bene tembel mukabiliyim.
hergün kütayaya gidihp gelmekteyiz fizik tedavi mukabili.
bu sebepten bu sene netfoto altındeş dinlenme ve konaklama tesisleri kapalı emmiler.

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:29 - İp: 88.***.**2.136
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Kameraman bizim lazutemmiye benziyor idi..Biraz konuştuk onla da..

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:29 - İp: 88.***.**4.249
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bi bahçevan tutsana bari sevabına,o da para kazanırdı sayende,neden yapmazsın öyle şiyler bakem..

Tarih: 13 Nisan 2010, 00:31 - İp: 88.***.**4.249