Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
emmi napen gali. yeni meşgale lazım bana.
emmi okudunmu yazdıklarımı.
Okudum elbette, keza foto mak ile video çekmek garip biraz, kamera ile çekmek normaldir emmi..,çek istediğin saat dolana kadar..
Yarın İzm arayıp soram bakam o emmiye de ,bir sakatlık yapmışmı mak'sı. Ve araştırdığı kamera içinde saniyoda vardı, onuda bir sorayım hazır..
Sor emmi sor. Kaça almış bakalım. Satarsa alalım bari. Makina verim bende ona.
Satmak içün almadı emmi,çekmek için aldı idi..Kamera da kamera deyip gelmiş idi buraya ,, memnun herhalde..Sen gene İzm avaalanına gidersen habar et de ona uğrarız bakarsın orada videolarına o emminin,, imkan var iken..
sen sor bakam emmi . memnunmu imiş.
olmazsa bende şu fujiyi bekleyem.
Meşgale için alacağız ya bizde elbette emmi,,
Bugün Gazetesi’nin haberine göre, dünyada kırmızı eti en pahalı tüketen ülke Türkiye.
Türk tüketicisi kemiksiz etin kilosuna 16 dolar öderken, Türkiye’den sonra kırmızı etin en pahalı tüketildiği ülke ise 7 dolarla Almanya.
Kemiksiz eti 2 dolardan satın alan Brezilya ise Türkiye’den 8 kat daha ucuz et tüketiyor.
Emmiler korkarım dünyada karpuzun en pahalı olduğu ülke de bizimkisidir.
Karpuzu bilem ithal ediyorlar artık okyanus,üretimin olmadığı yere döndük gali.. Misuryağı bilem alınmıyor artık teneke mukabili, misurda da gedeo olayı vardı biliyorsun..
Yok emmiler garpız ucuz. Alamanyada dilim dilim almakta imiş millet garpızı.
Bİzde ise yarıp göbeeni yirler bolluk mukabili.
Burada deniz kenarında yaşarız emmi, lakin eskiler garpız gabığı denize düşmeden denize girmeyin derlerdi hep,ne hikmetse..
O zamanlar da herşey has doğal ve lezzetli idi, kışın tomatis felam çıkmaz yinmez idi keza..
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057520 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052420 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler