Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
ben bu tarifi televizyonda görmüştüm rokomettin ağbey.
kelimesi kelimesine aynı diyebilirim.
dilim damağıma tutuldu öyle bir tarifmiş.
telif melif bişida almadık buna iyimi...
kesin benden çalmışlardır.
güme gitti bizim gül gibi tarie
bende bunu atonun lakerda tarifesinden araklamış idim..
vay bana vaylar bana..
Eyi bakam. Dİl en güçlü kastır.
Burada gayrimüslümlerde dil çok yirler bolca, tükanlarından da alıp yiyoruz zati..Dil iyidir ve lezzetlidir keza..
Sen öyle şeyler yimiyon değilmi pazaremmi..
ne yemesi? benim bildiğim dil haşlanıp suyu içilir. eskiler öyle yapardı. beyinden de salata yapardı dedem. kurbanlığın diğer organları da kullanılırdı. böyle iğrenç bi yemek kültürüm var işte.
Dil de yeniliyor,beyinde yeniliyor ayar,, hele işkiyle iyi gidiyor meze mukabili,, zamanında pzremmi yimiştir de söylemez..
Hiç mi av eti yimemiş, sor bakam pazaremmiye ayar..
soruyom.
hiç mi av eti yimedin pazaremmi
Yiyeceksin ayar,,oturma evde angarada..Git bak çankaya ve ümütköy tarafına zabahları erkenden ava giden emmiler var jipleri ile..Takıl onlara,,ne etler yirsin valla has has..
Emmiler pederde avcılık var idi. Kocaman bir keyik vurmuşudu yıllar önce. Kİmse yememiştir keyik eti. Bunun yanında güvercin, keklik, bıldırcın, davşan, künahı boynuna peder domuz eti bilem yidirmiştir bize Allah bilir.
Balık saymayı gereksiz bulurum.
Bizim peder goyunun guyluk yağını eritir taslara koyar buzdolabinden çıkarıp kaşık kaşık yirdi. Sonu ise malumunuz.
Emmi kuyruk yağı eyi değil,yılların birikimi erbabında kolesterolden de gitmiş olabilir,ecele çare bulunmaz ama..
Bak sende kilolusun,iritmen gerek vuçuttaki yağlarını filan..De mi..!!
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057520 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052420 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler
049720 Şub. 2023, 23:30
prodersler -
-
Baykar İş Başvurusu Baykar Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:28 prodersler
054020 Şub. 2023, 23:28
prodersler -
Harran Üniversitesi Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:26 prodersler
044020 Şub. 2023, 23:27
prodersler -