Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
emmi şişli muhiti tehlikeli yöredir keza.
kırsallara benzemez. her an her türlü tehlike mukabiliyiz.
keza ben ilk büroyu açacağım sıralarda kiralık büro aramak maksadıyla gezerkene, şişlideki dış ticaret binasının önünde olduğum anda binada patlama meydana gelmiş ve keza sandalyalerle birlikte keza masalar pencerelerden dışarı fırlamış idi.
yarım metre önümde yürüyen yaşlı çiftten bayanın kafası yarılmış ve kan içinde kalmış idi.
ilk şoku atlattıktan sonra derhal kadını yere yatırıp kafasına pansuman mukabili ilk yardımda bulunmuş idik.
tehlike anında bile olsa böyle fedakar ve gözünü budaktan esirgemeyen bir yapımız vardır emmi.
mirim bu anektodu karpuz sorunsalıyla birleştirmek istemiyorum
Roko lafı ağzımdan aldın. Okyanusun garpızı az kalsın... Neyse boşver. Böyük geçmiş olsun.
Banada tüfenk çektilerdi.
O da bişimi emmiler, siz gidin birde bozuk karpız alın da bakın, birde kesmeye kalkın hele kapalı mekanda bak nasıl patlıyor, her yer gıpgırmızı oluyor ,komşun kapıyı çalsa senin o halini görse düşer bayılır zira,yani..
Başka birine olmuş bu olay emmiler, böyyük bir marketten alınan karpız evi ne hale getirmiş idi..Lakin beklemiş içi çekmiş ve bozulmuş olan ilgi konu gereği bu ürün, patlıyor işte..Rikkat rikkat..
Şimdi gabak bitkisine garpız bitkisi aşılanmakta imiş.
Avurupaya habire hububat,zebize meyive felam satarlar,gönderirler sürekli, keza bu ürünler ile oynanmakta ve dışı içi bozulmasın diye ilaçlı milaçlı göndermekte idiler, avurupa da karşı çıktı al malını geriye,,hasta mı edeceniz bizi deyip narenciyeleri geri yollamış,yollamaktadır hâla emmi..
Geri gelse ne olacak,, zati halen denetlemeler nerdeyse hiç yapılmayan semt bazarlarına gidip satılacak sessizce, o narenciyeler zebizeler..Durum onda da vahim emmi..GDO başka bişi idi, bundaki mantalite ürünlerin dışına ilaç uygulayıp pazarlamakta,, daha başka sorun emmi,, adamlar uyanık yerlermi öyle malı ülkelerinde..
Emmi tarım bakanını görürsem öpcem zati ben.
Denetleme ve otokontrol yok emmi, eskiden personel azdı ama, herşey imalatçılarda sağlıklı idi,, şimdi kalabalık şeerde herşey muamma ve tikat isteyen erbab oldu çıktı valla..Millet de bayıla bayıla yiyor ya,esas mesele orda zati..
Bari yarım çuval hakiki un getirse okyanus konyadan gelirkene..Arabasında da ağırlık yapardı hem şu buzlu karlı yollarda, o un çuvalı..
Emmi bu tür adamlyar sıkı olur. Asla getirmez öyle un mun.
Hem artık hepsi katkılı.
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057520 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052420 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak