okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Karpuz Alım Sorunsalı

Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.

Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.

Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.

Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.

İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.

Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.

Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.

#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**1.174
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi hepisi burada olan siteler var onlardan tabiki ..

Tarih: 8 Şubat 2010, 00:43 - İp: 88.***.**2.233
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmi benimkiler eskidi bayğı. Oynatmamakta full eçti filimleri. Hatta yarımları bile oynatmamakta.

Tarih: 8 Şubat 2010, 12:41 - İp: 88.***.**3.63
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yeni kasa yaptırt emmi,yüksek özellikli kasa,onla bakarsın herbirşeye rahatça..Sök tak ne güzel..
Kaldırmıyor artık tek çikirdek mikirdek bu dünyada..

Bak emmi empeg dörtlü kamera 599 lira,, ikibuçuk depo yakıt parası bana ,yani..TIKLA BAK bakam..

Tarih: 8 Şubat 2010, 19:51 - İp: 78.***.**4.180
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emmi haklısın valla. Emme idare etsin accık daha bakam. Bakarız sonra icabına.
Emmi baktım. Alamanya fiyatınıda baktım. BEnim rollei ile aynı paraya. Hatta on öro ucuz.
Ama 30x zumu titreşim engelleme olmadan kullanmak zor. Bİrde fullhd değil. 1280x720 bu. Hd yalnızca. Ama güzel makina gibi görünmekte.
Ayrıca lcd de bakınca full hd ile hd arasında fark nerede ise yok gibi gelmekte keza.

Tarih: 8 Şubat 2010, 19:59 - İp: 88.***.**3.63
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bana iyi geldi o saniyo marka emmi,, sitesinde gösteriyor içerikleri-titreşimsiz özellikleri zati..Daha düşük fiattan bakayım da eşte dostta,alırız bir tane bari..Empeg4 mertebeli aleti..İkibuçuk depo binzin parası be emmi pek bahalıda değil..

Tarih: 8 Şubat 2010, 21:14 - İp: 78.***.**4.180
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Emme dijital titreşim engelleme o dediği. gerçek değil yani. Ama idare eder sanırsam. Sanya hep kullandı dijital titreşim engelemeyi şimdiye kadar.
160 ero çok iyi fiyat emmi.

Tarih: 8 Şubat 2010, 22:13 - İp: 88.***.**3.63
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

160 öro olanda iyi ve kafi,250 olanda emmi, ikiside aynı,,dalmaz isen 160 olanı,dalarsan sualtılı olanı gerek,mantalite öyle diyor, soktun kafamıza 720p'yi,hadi bakalım..Videolu bir site yaparız ekleriz habire oraya görüntüleri artık,en sonunda..Fragmanlar yükleniyor ya onun gibi seyredilecek keza..

Okyanustan habar yohtur emmi..

Tarih: 8 Şubat 2010, 22:19 - İp: 78.***.**4.180
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yok emmi ben inip bakcem fidyolara.

Tarih: 8 Şubat 2010, 22:47 - İp: 88.***.**3.63
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi pazar emmi foturafçılıktan istifa edip fidyoculağa mı başlayacak yoğsam

Tarih: 8 Şubat 2010, 23:16 - İp: 88.***.**2.167
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Durum öyle gösteriyor lazutemmi,baksana..

Taa aşağıdaki kata inip elsidide izleyecek imiş videoları..

Tarih: 8 Şubat 2010, 23:23 - İp: 78.***.**4.180