Fotoğrafçılık Forumları
Karpuz Alım Sorunsalı
Malum yaz geldi karpuz mevsimi ufaktan açıldı.
Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Diyarbakır karpuzumu tavsiye edersiniz Tekirdağ karpuzumu adana karpuzumu. bir de iran karpuzu var bugünlerde revaçta. Ama ben yerli karpuzdan yanayım, yerli karpuz sanayimiz gelişsin.
Karpuzun markasına karar verdikten sonra karpuz seçme sorunsalı karşımıza çıkar.Eve gidip bıçağı vurunca hayal kırıklığı yaşamayı hiçbirimiz istemeyiz.
Gerçi bu durumu önlemek için karpuzcular kesmece kavramını geliştirmişse de büyük marketler sokağımızın köşesinde 5 yıldır yerinden kımıldamayan 68 model bmc kasasında karpuz satanlar kadar bu konuda duyarlı değildir. Geçenlerde mesela kilosu 4 milyondan aldığım iran karpuzu kelek çıkmıştı. Geri götürdüm itiraz etmeksizin iade aldı. Ancak parayı vermedi, kan kırmızı diyarbakır karpuzları gelince ödeşecekmişiz.
Marketlerde genelde orta yaşlı kelli felli müşterilerden birini gözüme kestirip ondan yardım isterim.Tipi adanalıya benziyorsa daha bir güvenirim seçimine.O da yoksa karpuzu elime alır tek elimle şak şak vurarak karpuzdan çıkan sesi dinlerim. Ancak hangi tür ses çıkartırsa karpuz iyi olur onu daha çözemedim.
İçi geçmiş karpuzu hayatta yiyemem. Özellikle içinin geçmemiş olduğunu nasıl anlarız.
Karpuz yetiştiricisi üyelerimiz bu sorunsallarda yardımlarını esirgemezlerse kendilerine müteşekkir olacağımı şimdiden bildirmeyi kendime bir vazife sayarım.
Lütfen ikinci el karpuz satmak gibi teşebbüslere itibar etmeden sorunsallarımın çözümü konusunda bilgi ve tecrübelerinizi konuşturarak cevap verirseniz sevinirim.
#okyanus' tarafından 28.05.2007 21:38:30 tarihinde düzenlendi.
Haberim yok emmi.
Keza dün bir çantler imalatçısı ile konuştum 8-TL fiyat vermekte peşin mukabili. Ancak bu seneki bütün imalatı sattım zaten demekte.
Sertifikası şu an tescil aşamasında imiş.
Bandırmadaki bu kişi bana birde 6-7 yaşında çantler mukabili bahçe gösterecek. Beherinden 25-30 kg almışlar geçen yıl.
Keza yarın Balıkesir mukabiliyim. Zaman müddeti müsait olursa gidip göreceğiz canlı çantlerleri.
Keza öteki bir imalatçı da 17-TL yazmış idi sitesine.
Emmi Ankara Sakarya yöresinde hayata geçirmiş olduğum bir istek peçetesi anı hatırası var. Müsadeniz olursa anlatabilirmiyim ??
Anlat anlat dinlemekteyiz de birisi çantlur çuntlur neyse açıklayıverse.
hiç unutmam rutin yurtiçi gezilerimden birisindeydik.
olay sakarya cattesinde livane musiki evi veya türkü barda geçer.
başrolde ben var idim hesap ödenme anına kadar.
bacanak istemeyerekde olsa hesabı ödeyince başrol ona nasip oldu.
otururken hanımlar patates tava istemiş idi.
musiki gürültüsü had safhada olduğundan garsonlara birşey duyurmak zor idi.
bense her defasında bu zorluğa katlanmaktansa bu kerre bir peçeteye 2 patates tava yazarak garsona vermiş idim.
garsonda götürüp türkü çığırmak suretiyle program yapan soliste vermiş idi 2 patates tava yazılı peçeteyi.
6-7 yaşında 17 te.le ise bedava mertebesinde...
bi hesap yapiyim bakiyim
hmmmmmmmmmm
ondan üç alsak ordan beş kalır burdanda sekiz buçuk oraya.. çarpı iki yetmişbeş
işlem tamam bir yaklaşık jokersiz..
hacı ben ondan 300-400 tane alırım.. yannız işte sorun tesis.. alt yapı yok..
alcazda netcez.. nası bi tesis lazım onuda bi hesaplayalım..
ordan üç gelse buraya beş.. çarpı yedi ikiyüz elli.. beşte burdan var..
işlem yine tamam üçbuçuk yaklaşık sonuç jokerli..
otuz kırk arası bişi lazım dönüm mukabili..
peçete sorunsalı diye bi topik açıverem istersen..
sitenin sahibini tanıyorum bi kolaylık yapar..
emmi 1500 - 2000 cantler olur ise, keza kilosu 1-TL ye de düşse yine bize organik un bazında ekmek parası bırakır.
keza yinede hiçbir zaman fındık fiyatından düşük olacağını zannetmem.
yönelen çok ise de, bu ilerde cantler lobisinin güçlü olacağını da gösterir keza.
17 tl olan 6 yaşındaki cantler değil rokonettin. normal 1,60 boyundaki sıfır imalat mahsulü gayrimenkul aşamasına geçememiş menkul çantler.
öyle menkul mertebesi bende çok emmi..
tenekeler 19 litrelik su damacanaları, battal boy saksılar onlarla dolu..
belki biratmış değil ama bir olanı falan var..
babamın oğluna beş yeteleden satarım..
zati ondan başkasıda almıyor.. oda lazım diye almıyor.. at bunları yok et şurdan yer açılsın diye alıyor..
ha bide çeşitsiz.. anaç ne bilmiyorum.. bi ara obsesif mertebesinde bulduumu gömüyodum..
benim bi akideş va.. bunun ticaretini yapan firmada çalışır maaşlı mukabili..
patronu şiliye gittiğinde vidyoya çekmiş..
adamlar aşmışlar.. gözünün alabildii çentlır.. böyle koca koca.. sanırsın adamlar olimpik stadyum kapatmış.. o mertebede üstünü kapama teknolojisi filam..
öyle otuz kırk dönüm falan değil..
hektarları yüzlü rakamlarla konuşuyorlar..
nimeti görmen lazım.. gelinlik kız gibi içi.. bembeyaz.. yanında yatarsın.. o derece.. bide böyle koca koca.. üç tanesini ekmek arası yap ye..yanında acı su (erik pestilinden yapılıverir pek güzeldir)
Emmi beyaz dengen bozukmu garpızmı gabak çıktı.
Özel ekiyorlar emmi bu garpızları darlalara,bil de..
*böyle böyle sarı sarı oluyor tadı da var bir güzel,,hastalığa kansere eyi gelmektedir emmi,buldunmu yi gitsin rengine bakmadan zati..
Gitsene o sarı yağmurluklu emminin gösterdiği türbe tarafına foto çekmeye bari,, teksoyemmi göstermişti ya barmağıyla orayı..
İlgili olabilecek konular
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
057520 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
052420 Şub. 2023, 23:34
prodersler -
Gazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
20 Şub. 2023, 23:29 prodersler