pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sana audi öneririm. onlarda hiç ama hiç ses duyulmaz. Albu tane. audi 100 al. 1988 model falan. Harka bir kasadır. Mükemmel. alimiyon paslanmaz. Tüp taktır gez.
Tatar aradan çık. Buraya ulusalcı sorunu almıyoz.

Tarih: 23 Ekim 2008, 00:28 - İp: 88.***.**6.112
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

hızlı giderken su birikintisinden daha tehlikeli olan tek tekerin su birikintisine girmesi...

hafif eğimli bir yol (ulusalcılar yapmış ) yolun sol tarafında su birikmiş ama sağ tekere denk gelen kısımda su yok. Birazda hız var direksiyonu sağa doğru bir kırdıki aniden o an direksiyonu tek elle tutuyor olsam zaptedemezdim sanırım.

Dikkat edin derim.

Tarih: 23 Ekim 2008, 00:32 - İp: 88.***.**8.24
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

valla şimdi araba maraba almak uzak şeyler bana. bunu hakedemedik talebe başımızla
ama gözüm var audilerde. ilerde Allah izin verirse bi a4 istiyorum elim ekmek tutunca alınacak seviyeye iner şöyle bi 2002-03 civarı model olanların fiyatları
bir de volvolarda gözüm var. ne dünyaperest adammışım ben de utandım kendimden

Tarih: 23 Ekim 2008, 00:35 - İp: 81.***.**7.8
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Demekki neymiş soldan gitmemek gerekmiş..
Her ana suya kapılabilirsin..

Tarih: 23 Ekim 2008, 00:36 - İp: 88.***.**9.39
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

audi de yalıtım malzemesi kullanılmıyormuş. çevreye zararlı olduğu için. hiç olmazsa saman bari bassaydılar diyorum organik araba olurdu.

Tarih: 23 Ekim 2008, 00:46 - İp: 88.***.**9.117
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Solu sağı kalmadıki Sefer hocam Türkiyemin bütün yolları tehlikede...

Tarih: 23 Ekim 2008, 01:04 - İp: 88.***.**8.24
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

maydanoz sağlığa çok faydalıdır...deyu klavye tıkırdatalım..neler neler öğreniyoruz..eray ın ne çok araba özentisi varmış..benim öyle çok yok..bi tanecik maseratti olsun yeter..yok audı,yok volvo daha neler..demişken,volvonunda iş makinaları var..topic sahibimiz alırsa şaşırmayalım..hep aldığı markaların dozerleri var..kia,zamzon,hunday.....su birikintisi ayrı bir dert..gözden kaçırmamak lazım..

Tarih: 23 Ekim 2008, 10:47 - İp: 88.***.**6.38
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

at arabası kullananlar bilir..
zencire bağlı bi demir vardır.. onu böyle yokuş aşşağı giderken tekerin altına bi koyarsın böyle bi hafif fren yaparaktan böyle bi kayaraktan iner. Tabi atın ayağı kayarsa çok feci oluyo.. içim gidiyo varya at poposunun üstüne düşüveriyo.. valla böyle nası desem.. aman yaa nerden girdim ben bu konuya.. nerden aklıma geldi yine..

neyse konu neydi.. Güzel Türkçemizmiydi..
şaban abi.. yokuş aşşağı mı desek daha güzel olur yoksa rampa aşşağı mı..
rampa dersek sanki daha elit bir grubun mensubuymuşuz gibi bir hava veriyor..
rampa kelimesini kullanırsak iskemle demekte mecburimidir bide bunu sormak istiyorum

Tarih: 23 Ekim 2008, 12:05 - İp: 88.***.**5.3
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

"kısrakların arasında......"vardı..aman rokomet,"kadife" bari kapla..gene-yine derinlere damardan girdin..rampa deyince füze rampası aklıma geldi..bilmiyorum yokuşu-bayırı varmıdır..benim bildiğim yokuşta sonradan kullanılmaya başladı..benim kasabada mahallemin adı bayır mahalle diye bilinirdi..boşverelim herkes istediğini kullansın..kelime haznemiz bari genişlesin..hep şikayet edilir 150-200 kelimeyle konuşuyoruz,diye..sanki çok kelime kullanarak,uzun uzun cümleler kurunca çok anlaşacağız..bilirsin denemeler vardır..koca makaleyi-sayfayı bir cümlede bitirenler oldu bu memlekette..aman cerbeze taraflarını gösterme bana..

Tarih: 23 Ekim 2008, 13:08 - İp: 88.***.**6.38
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

dediklerinizsden hiç bişe anlamadım. Bİras daha dikkat etseniz imla işaretlerine. Size İmla klvuzu tasfiye ederim.
tek anladığım kötü yolları ulusalcıların yaptığı.

Tarih: 23 Ekim 2008, 14:08 - İp: 85.***.**2.133