tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Deli Topiği

Şöyle 4/4 lük bir polemik bulsam

Milleti birbirine kırdırsam

Canım sıkılıyor…

Tarih: 7 Haziran 2007, 14:16 - İp: 213.***.**2.98
nedimy
nedimy (üye)
Bursa / Meraklı

gereksizliklerin zamanlamasını iyi yaptığı yıllarda yaşıyor olmaktan hoşnut değilim...ama hayat sallamadan devam ediyo gereksizde olsa çoğul gereksizlikleri!Serçenin ölmesinde bile bir bildiği vardır kaderin.Şimdi olacaksa bir şey yarına kalmaz, yarına kalacaksa bugün olmaz.Bütün mesele hazır olmakta.Madem hiçbir insan bırakıp gideceği şeyin gerçekten sahibi olmamış, erken bırakmış ne çıkar, ne olacaksa olsun!

Tarih: 8 Haziran 2007, 22:02 - İp: 81.***.**7.221
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

toplu taşıma araçları içerisinde minübüsleri daha çok seviyorum otobüslerin ve türevlerinin belli durakları var ve onların haricinde durmuyorlar ama minübüsler öyle değil daha bir sizden daha bir içten. Durağa gelmenize yada düğmeye basmanıza falan gerek yok "müsait bir yerde" yada "sağda" yada "inecek var" gibi klişeleşmiş cümlelerden birisini kullanmanız ve şöförün bunu duyması yeterli inmeniz için...

minübüste giderken ineceğim yere çok az bir mesafe kala birisi tutupta inerse eğer işler karışır. Şöföre o kadarcık yerde tekrar dur kalk yaptırmamak için inip o çok az mesafeyi yürümekle esas ineceğim yerde tekrar inecek var dersem ayıp olurmu acaba diye düşünürken o kararsızlığımdan istifade eden şöför kalkar ve bu sefer sanki o hat minübüsüne ilk defa binmişim ve bana bir yer söylemişler orayı görünce inecekmişim gibi camdan bir sağa bir sola oraları sanki ilk defa görüyormuş gibi bakarım ve ineceğim yere geldiğimde sanki bana tarif edilen yeri görmüşüm gibi davranarak aceleyle şöför bey inebilirmiyim diye seslenirim...

Tarih: 8 Haziran 2007, 22:03 - İp: 88.***.**6.84
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

taklit ile alay çok farklı şeyler ama bunu ayırt edemeyenler var ne yazık ki...

insanların şiveleri ile alay edenlerde var.

doğru değil bence...

insan nerede doğacağını seçemiyor ki...

ve orasının şivesi ile konuşuyor haliyle bunlarla dalga geçenler insan bile değil bence...

bide yerli dizilerde karadenizli olmamasına rağmen zorlama bir şekilde lazca konuşmaya çalışan mankencikler var onlar o kadar itici geliyorki bana anlatamam...

karadenizli olsam kesin dava açardım o salaklara...

Tarih: 8 Haziran 2007, 22:45 - İp: 88.***.**6.84
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

telefonda o seslerin nasıl gittiğini anlayamamışken daha

cep telefonu dehşete düşürüyor beni.

nasıl olur ya...

matrix hesabı herşey zihnimizdemi acaba

100 sene önceye bir zaman yolculuğu yap

ve al adamın tekini getir buraya fax cihazını görsün ve sonra dönsün o zamanda anlatsın posta arabaları-posta güvercini kullanan insanlara deli diye içeri kapatırlar valla.

Tarih: 8 Haziran 2007, 22:50 - İp: 88.***.**6.84
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

tatarbey, coşmuşsun yine.

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:17 - İp: 85.***.**1.203
n.baba
n.baba (üye)
Ankara / Amatör

Bakırköy yaz bakım onarımına girmiş. Her taraf yıklıp yeniden yapılıyormuş.

Tarih: 9 Haziran 2007, 00:22 - İp: 85.***.**7.106
sercan-mtb
sercan-mtb (üye)
İstanbul / Meraklı

Tren, belediye otobüsü, minisüs gibi bilimum toplu taşıma araçları arasında en çok vapuru severim. Rahat ve ferahtır vapur. Çünkü suda yüzer, eser böyle püfür püfür, ama çok da ayazda kalırsan üşütürsün, sonra bir daha düzelemezsin, böyle yazarsın bol bol, gene de severim vapuru.

Treni hiç sevmem. Ne pis şey o öyle! Koltuklar kusmuklu mu, tükrüklü mü bilmezsin. Senden önce oturan kimbilir ne yaptı... Hepsi öyle, ama tren daha bi pis sanki, tinerci falan biniyor bazen, görüyorum. Vurmayın ulan! Tamam onlar da bizim evlatlarımız, ama pisletmesinler trenleri. Bi de o ayakta dururken tutunduğumuz kayış bozması ama poşet sapı gibi de olan sarkıntılar var. Yivrenç... İnsanın orayı tutup seyahat edesi gelmiyor. Bilemezsin ki senden önce orayı tutan insan bünyesinin ellerinin temiz mi, pis mi olduğunu? Belki burnunu karıştırıp tatak sürdü oraya, belki... neyse. Iyk! Çok iğrendim şimdi ben, böyle gözümün önüne elleriyle pilav yiyen, ardından toplu taşıma araçlarındaki o zımbırtıyı avuçlayan, sonra o sarkıt kayışları yalayan bir adam geldi gözümün önüne. Mikrop kapacak bak şimdi... Yalamasana çocuğum!

Tarih: 9 Haziran 2007, 04:21 - İp: 85.***.**9.207
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

kelimenin tam anlamıyla.....
yok olmadı
kelimenin yarım anlamıyla..
üç çeğrek
bibuçuk
duble
dibine kadar
yek parmak
bi tık

alım gücü varsa satım gücü yada verim gücüde vardır.
bu gün kendimi cakmak zanıyorum sanırım.
sandığımı zannediyorum. ikisi birden aynı. ikisi ikiden farklı. birden ve aniden azıcıkta bazan

geldiysen beni uyar.

Tarih: 9 Haziran 2007, 10:02 - İp: 88.***.**9.209
zeliş66
zeliş66 (üye)
Trabzon / Meraklı

Saygı ve sevgilerimi sunarak yapıcı ve kırıcı olmadan gayet güzel bir biçimde açtığınız bu topiğe katılmak istedim.
Demekki neymiş.
Gayet medenice ve hoş bir biçimde de topik açılabilirmiş.
Ben buradan medenice ve hoş bir tartışma da yapılabilirmişi gördüm
Sağlıcakla kalın.

Tarih: 9 Haziran 2007, 10:09 - İp: 88.***.**6.69
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

" Bakırköy yaz bakım onarımına girmiş. Her taraf yıklıp yeniden yapılıyormuş. "
Zaten buradakiler açık hava delisi... kapanmak istemez, delifişek özgür fotoğrafçılar...

#merson' tarafından 09.06.2007 10:23:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Haziran 2007, 10:20 - İp: 88.***.**4.131