Fotoğrafçılık Forumları
Deli Topiği
Şöyle 4/4 lük bir polemik bulsam
Milleti birbirine kırdırsam
Canım sıkılıyor…
2 saat ayrılık iyi geldi siz neden bahsediyosunuz çıldırmış olmalısınız
biri sizi durdursun...
Makyajsız, doğal hatta salaş hatunların cok daha cekici oldugunu hala anlamamaları da enteresan..
Özgüveni olmayan hatun, kelek kavuna benziyor..
Anlayamamaları boya küpüne düşmüş gibi makyaj yapmaları gerçekten enteresan...
bide mini giyip çekiştirmelerine bitiyorum.
ya giyme ya rahat ol çekiştirip durma...
en komiğide yakıştığı için giyiyorum muhabbeti, hayır dikkat çekmek için gözler size baksın diye giyiyorsunuz.
peki bakışlardan niye rahatsız oluyorsunuz...
...bazen espri yaparsın ve kimse gülmez hatta ardından sessizlik olur...
...zihninde tekrar sorgularsın espriyi, mantık dışı bir şey yoktur, komiktir de, ortamdaki insanların espriyi anlayacak zeka seviyeleride mevcuttur ama birşeyler eksiktir işte...
...böyle durumlarda eğer espriyi yaptıktan sonra gülmediyseniz bir şekilde kıvırabilirsiniz. aldırmadığınızı aslında iç dünyanızda çok rahat bir insan olduğunuzu, kimseye birşeyler ispatlamak zorunda olmadığınızı gösterecek davranışlar sergileyebilirsiniz...
...ama eğer kimsenin gülmedii esprinize herkes, herkes olmasa bile en azından birkaç kişi güler beklentisi ile yapar yapmaz güldüyseniz durumu kurtarmak çok zordur...
...böyle durumlarda masada içecek olarak bulunan sıvıdan birkaç yudum almak vakit kazandırır aslında ama durumu kurtarmanın imkanı yoktur çünkü en son konuşan siz olduğunuz için herkes size bakıyor olacaktır...
sokaklarda top oynayan çocukların topları bazen kazara ayagıma gelir. Top uzerime suzulerek geldigi icin nasıl vuracagım konusunda da bir kaç prova yapıyorum kendi kafamda. Yaşça onlardan büyük oldugum icin farklı ve artistik bir hareket yapmam konusunda kendimle hemfikir oluyorum.
Topa vuruyorum "alın bakalım" diyorum cocuklara. Onlar oyununa devam ederken, ben köşeyi dönene kadar topa vurdugum sahneyi sürekli farklı açılardan izliyorum zihnimde.
Gençliğimde bir şarkı vardı
"Alll det şii wantssssssss isinaliiiiiii beybiiiiiiiiiiiii
Şiz gontu morowwwwwwwww alll det şii wantssssssss isinaliiiiiii beybiiiiiiiiiiiii yeeeahhh"
ne demekti acaba?
bazıları vardır; yarısında evet biliyorum o fıkrayı demenize ragmen, hala fıkrayı tamamlamaya çalışır. O andan itibaren sıkı bir süreç yaşarsınız. Acaba yarım yamalak gülerek anlattıgı bu fıkraya, fıkra sonunda nasıl bir tepki vermek gerekir.
Muhtemelen fıkrayı dinlemessiniz o andan itibaren ama yinede kulak kabartırsınız bittiği yeri tespit etmek adına. Gülsem mi acaba dersiniz. Cunku karsınızdaki bozmak istemediginiz ve saygı gosterdiginiz biridir.
Ama dersiniz nede olsa olsa ben fıkrayı daha once duydugumu kendisine soyledim. Benden gunah gitti. Gülmesemde olur dersiniz ama yinede karşıdakini yarı yolda bırakmak istemessiniz. Gülmek gerekir dersiniz. Ama nasıl gülmeli.
"evet haha gercekten guzel fıkraydı hala ilk dinlediğim gibi" diyerek mi gülmeli.
yoksa.
"yaa evet fıkralar acayip" diyerek fıkra dunyasını komple mi ele almak gerekir.
ya da hic oralı olmayarak
"bi tanede buna benzer ben biliyorum" diyerek karşıdaki kişinin hüsran süresini mi azaltmalı.
Oysaki bozulacak kişi o. Ama nedense bazılarının bozulmasını çok abartırız.
biri herhangi bir konuda iddialı konuşuyorsa
-kaynak gösterebilir misin?
diye soruyorum..
eğer bozulup -ne kaynaa? diye sorarsa oksijen kaynaaa diyorum.. eğer gülüyorsa böyle aptalca bir espriye güldüğü için kızıyorum. yok eğer - hehe çok komiksin. tarzı misillemede bulunuyorsa gıcık oluyorum. yok eğer cidden kaynak gösterirse süzük buluyorum.
kendi yaptığım aptal espriden onu suçlamamı çok yakışıksız buluyorum
cillop ve löpçük kelimelerinin gerçek muhteviyatlarını merak ediyorum.
fıkra dedinde aklıma geldi bazen birisi sana bir fıkra anlatır ve o fıkra senin aklında başka bir fıkra ile çağrışım yapar ve sen fıkrayı dinlemeyi bırakır aklına gelen fıkrayı hatırlamaya çalışırsın.Tabi bu sırada anlatılan fıkrayı dinlemezsin. artık kopmuş ve arkadaşınız fıkrayı bir an önce bitirsede benimkini anlatsam diye beklersiniz. dinlemediğiniz için ne zaman bittiğini anlamak için anlatanın suratını incelersiniz yüzünde o salak gülümseme oluşanca anlarsınız çünkü fıkranın bittiğini, gülümseyecek ki seni fıkranın komik olduğuna inandırabilsin hatta yılışık birisi ise yüksek sesle gülebilir bile. suratını incelerken ilk defa gözlerinin rengini farkedersiniz karşınızdakinin. Bu arada fıkra biter ve gülersiniz hatta fıkra ile ilgili ayrıntılı bilgi verenlerde vardır fıkranın sonunda "ya oda onu öyle sandığından öyle söylemiş" falan der böyle bir durumda neden bahsettiğini anlamasanız bile "ya evet ha ha ha" dersiniz. Eğer iki kişiyseniz bu bölümde acele etmezsiniz ama eğer ikinizden başkalarıda varsa ortamda o zaman onlardan birisinin fıkra anlatma ihtimaline olanak tanımamak için bu bölümü hızla geçer ve o kadardır zihninizi yoran fıkrayı anlatmaya başlarsınız bir an önce...
şimdi roller değişmiştir ve karşınızdakinin sizi dinlemediğini anlarsanız eğer kızarsınız bide utanmadan...
#tatarbey' tarafından 08.06.2007 17:02:55 tarihinde düzenlendi.
bazen ortamda istenimesenizde hakem tayin edilirsiniz. Şöyle bir soruyla irkilirsiniz..
-bak bu abi bilir. Ben diyorum inanmıyor. Sen bilirsin sana soralım. Ben diyorum ki arabaların plakaları alfabetik sırayla gider. Yok bu diyor ki alfabetik sıra olmazmış. Yeni yapılan iller varmış filan..
eyvah dersiniz. Adam ne kadarda kendinden emin onun tarafını tutacagamın. Şimdi ne yapmalı. Gercegi soylemeli ve adamın orda çöküş dönemini mi izlemeli. Yoksa sizi hakem tayin ederkenki uslubunun gururunuzu okşadıgını hesaba katarak başka bisey mi uydurmalı.
Ben genelde bu gibi durumlarda ilk önce beni hakem tayin edenin adamın dedigi fikri yarım yamalak onaylarım.
-dogru ya alfabetik sıradır plakalar.
adam hemen atılır. Bak gordun mu benim dediğim dogru.
sonra hemen tekrar devreye girererk.
- yok ama pardon sonraki illerin plakası alfabetik değil..
derim. Bilmiyorum . kimseyi incitmek istemiyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Gel Ayşe'm Allah'a Edelim Dua Hüseyin Ceyhan
12 Eki. 2024, 16:15 prodersler
016512 Eki. 2024, 16:16
prodersler -
Listede Olmayan Fotoğraf Makine Modeli.
12 May. 2024, 23:54 mr.mehmet
055312 May. 2024, 23:55
mr.mehmet -
Pinhole, İğne Deliği Fotoğrafçılığı
04 Tem. 2008, 15:07 oguzhanman
6767106 Ara. 2021, 12:07
maho99 -
-
Selma Geçer Başımdaki Sevda Yeli Bazen Arsız Bazen Deli
05 Tem. 2021, 13:25 prodersler
0114505 Tem. 2021, 13:26
prodersler -
Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli Bekir
26 Mar. 2021, 19:07 serdar102
1145326 Mar. 2021, 19:10
serdar102 -
Yeni Başlayan Birine Hangi Modeli Önerirsiniz ?
21 May. 2016, 13:32 anyas
1242321 May. 2016, 14:08
ercan43 -