Fotoğrafçılık Forumları
Deli Topiği
Şöyle 4/4 lük bir polemik bulsam
Milleti birbirine kırdırsam
Canım sıkılıyor…
tarım ve hayvancılık kelimesi o kadar bütünleşmiştirki zihnimde.
Bizim buralarda tarımcılık olur diyen kişiye "neden hayvancılık yok" derim. Yine aynı şekilde bizim buralarda hayvancılık olur diye kişiyede "neden tarım yok" derim. Bir türlü bagımsız kelimeler oldugunu özümseyemiyorum.
"iyi orta, gol getirir" sözünün koskoca bir yalan olduğuna inanıyorum artık.
lüks bir yere girdiğimde bu tarz yerlerin adamıymışım gibi davranmaya çalışırım. Sanki 24 saatim liks içinde geçermiş gibi davranmaya çalışırım...
Lüks bir mağazada mesela raflarda giysilere bakarken felan sanki elbiseyi incelemeye çalışıyormuş gibi önüne arkasına kumaşına falan bakarım ama sanki fiyatı benim için ikinci plandaymış hatta hiç önemli değilmiş gibi etiketine bakarken görünmek istemem önünü arkasını çevirirken kimseye çaktırmadan bakarım etiketine...
genelde o tarz mağazalarda etiket fiyatları asgari ücret kadar falan olduğundan etikete çaktırmadan bakmayı becerdikten sonra her ne kadar beceremesemde ve beceremediğimi için için bilsemde aslında çok daha kalitelilerinden yığınla varmış bende gibi alaycı ve küçümseyici bir şekilde bakarım elimdeki kıyafete ve bu bakışımı herkesin görebilmesi için mümkün olduğunca uzatmaya çalışırım ve sanki daha bakmak istiyorumda bir randevum varmış ona yetişmem lazımmış gibi ağır adımlarla yürürken saatime bakar ve bir anda hızlanarak çıkarım mağazadan...
3000 asker çok büyük güçtür..
on milyar asker ve seksen milyon tanktan bile güçlüdür 3000 bin asker.. öyle malesef. yapılabilecek bişi yok
Eğer üzerimde takım elibise varsa bindiğim taksiye direk adresi soylerim. Bidaha da konuşmam.
Eger üzerimde normal gundelik bisey varsa "abi memleket neresi? Yollarda çok bozuk gibi muhabbetlerin arkasını kesmem.
Sırf küsüratlı cıkabilecek taksimetre ücretini lehime sonuçlandırmak için.
Acı-ketcap-mayonez de koyayım mı içine diyen dürümcüye, eger yanıdma kimse yoksa hepesinden ne varsa koy diyorum.
Yanımda biri oldugunda da Acı ile ketçapı menuden cıkarıyorum. Öyle yada böyle acı ve ketçapın arabesk bir havası var.
kitap
kitap dedimde aklıma geldi. En son hangi kitapları okudunuz? sorusuyla karşılaşma ihtimalini hesaba katarak genelde 3 kitap ismini hep saklarım kafamda.
Ama bu sadece kitap icin gecerli. Hangi tür müziği dinliyorsunuz sorusunda ise hep bocalama yasıyorum. Yabancı grup isimler gercekten cok zor soyleniyor. Ezberleyemiyorum. Maykıl ceksın dinliyorum dediğimde de biliyorum ortamın havası gerilecek.
geçen lüks bir restorana gittim..
kenardaki bir masaya kıytırıktan oturdum.
garson geldi.. buyrun dedi.. gayet ukala bir tavırla "estafur sen buyur" dedim. güldü.
biftek kaç para diye sordum biftek yok dedi. bi alabalık kaç para dedim 22 ytl dedi.. bi kağıt çıkarttım not aldım. yaşça benden büyük şef garsonum belini büktü masaya yanaştı.. "bilader burası sana pahalı gelir heralde" dedi. güldüm kendime kızdım. kot pantolon ve kırışık tişört.
patron yanaştı öteden. abi hoş geldin dedi elimi sıktı yanak yanağa temasımız olunca şefim garsonum kızardı. restoranlara iş yapmak hoşuma gidiyor. aslında olmayan karizmadan daha büyük etkili şeylerin olduğunu yaşıyorum. sonra şef garsona abi diyorum oda bana abi diyor sonra onun karizmasının olduğu yerde benim daha fazla etkim oluyor.
oh ne güzel serin serin
şehirlerarası otobus yolcuklarında su isteme seansını düşünürüm hep. Ne kadar susamış olsamda, görevlinin su isteyen kişilere içinden hep saydığını düşündüğümden su isteyemem. Hep birilerinin "kardeş bi su alabilir miyim" demesini beklerim.
Hafifce yerimden dogrularak utangac bir edayla "ben de alabilir miyim" derim.
Bu şekilde görevlinin nazarında iyi bir yer edindiğimi düşünürüm. Ne de olsa emrivaki yapmadım kendimce.
cep telefonu yokken nasıl buluşuyormuşuz biz.
bir hafta önce haberleşir bir hafta sonra buluşurduk.
dakka şaşmazdı...
şimdi elde telefon 45 dakika konuşuyorsun buluşamıyorsun...
İlgili olabilecek konular
-
Gel Ayşe'm Allah'a Edelim Dua Hüseyin Ceyhan
12 Eki. 2024, 16:15 prodersler
016512 Eki. 2024, 16:16
prodersler -
Listede Olmayan Fotoğraf Makine Modeli.
12 May. 2024, 23:54 mr.mehmet
055312 May. 2024, 23:55
mr.mehmet -
Pinhole, İğne Deliği Fotoğrafçılığı
04 Tem. 2008, 15:07 oguzhanman
6767106 Ara. 2021, 12:07
maho99 -
-
Selma Geçer Başımdaki Sevda Yeli Bazen Arsız Bazen Deli
05 Tem. 2021, 13:25 prodersler
0114505 Tem. 2021, 13:26
prodersler -
Karagöz İle Hacivat: Tuzsuz Deli Bekir
26 Mar. 2021, 19:07 serdar102
1145226 Mar. 2021, 19:10
serdar102 -
Yeni Başlayan Birine Hangi Modeli Önerirsiniz ?
21 May. 2016, 13:32 anyas
1242321 May. 2016, 14:08
ercan43 -