mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Buna İhanet Derler!..

Hatırlanacağı üzere 5 kasım 2007 tarihinde ADB'de Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Busp arasında kapalı kapılar ardında yapılan görüşmenin içeriğini kamuoyuna '' Elhamdülillah istediklerimizi aldık'' diyerek kısa ve öz bir şekilde özetleyen Sn. Başbakanın ABD Başkanı bush ile yapmış olduğu görüşmenin üzerinden geçen altı ay gibi bir zaman sonra bilinmezliğini koruyan ABD'den aldıklarımız karşılığında Türk Milleti'nin yararına olmayan bir çok ödün verildiği anlaşılmaktadır.

TSK'nın Irak'ta yuvalanan terör örgütü PuKaKa ya yönelik 21-29 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu sınır ötesi operasyon için sözde müttefikimiz olan ABD'li siyasi ve askeri yetkililerinin tek bir ağızdan adeta nota verircesine ''Bu operasyonu bir an önce bitirmelisiniz'' derken bu sözü zikredenlerden biri olan ABD Savunma Bakanı, eski CIA Başkanı Robert Gates'in Ankara ziyareti esnasında Celal Talabani ile görüşülmesi telkininde bulunması üzerine başta Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan olmak üzere kabine üyelerinin tamamının en ağır ithamlarda bulunduğu kişisel çıkarları uğruna ülkesinin egemenliğini ABD'ye güle oynaya teslim eden Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı Talabani Türkiye'ye davet edilir.

Cebinde TC Devleti'nin kendisine vermiş olduğu pasaport olmaksızın ilk kez Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye gelen Celal Talabani ziyareti süresince kendisine eşlik edecek olan Erdoğan-Bush görüşmesinden bir yıl kadar önce telafuz ettiği ''postal yalayıcı'' sözünün sahibi Başbakan Yrd. Cemil Çiçek tarafından karşılanıp Çankaya köşkünde ağırlanır. Ve o postal yalayıcı Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı Celal Talabani Başbakan Yrd. Cemil Çiçek eşliğinde yaptığı basın toplantısında işadamlarını Irak'a yatırım yapmaya davet edip bunun için iş adamlarına Irak'ın güneyinde, Bağdat'ta ve kürdistanda her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makamı olan Çankaya Köşkünde büyük bir pervasızlık sergilerken yanında bulunan Başbakan Yrd. Cemil Çiçek kukla Cumhurbaşkanı Talabani'nin bu pervasızlığı karşısında sessiz kalırken Talabani'nin son olarak Barzani'yle görüşülmesi telkinde bulunup Ankara'dan ayrılmasıyla Irak'ın kuzeyindeki oluşumun sözde temsilcisi Barzani'yle görüşmek üzere Irak'a bir heyetin gönderileceği duyulur. Bunun üzerine Başbakan Yrd. Cemil Çiçek yaptığı açıklamada Devletimizin sürekli ''aşiret reisleriyle'' diyalok halinde olduğunu beyan eder.

Oysa 5 Kasım 2007 de yapılan Erdoğan-Bush görüşmesi öncesi 7 Haziran 2007 de NTV ye konuşan Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan canlı yayında muhattaplarının Irak'ın ulusal yönetiminin olduğunu söyleyip bölgesel yönetimlerin ''kabile şefleriyle'' görüşülmeyeceğini beyan ediyor. Acaba benmi yanılıyorum kabile şefliği ile aşiret reisliğinin iki eş anlamlı kelime olduğunu bilmiyorlarmı.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken terör örgütü PuKaKa nın siyasi uzantısı olduğu tescilli olan DTP nin Gurup Başkanı Ahmet Türk aralarında terör örgütü PuKaKa ile doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılı olan Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan'ın bulunduğu bir heyet ile yaşanan gelişmelerle ilgili olarak öneri ve isteklerini iletmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya köşküne kabul edilirler. Ancak 5 Kasımda 2007 de yapılan Erdoğan-Bush görüşmesi öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 29 Ekim 2007 tarihinde düzenlenen resepsiyona davet edilmeyenler Çankaya Köşkünde Sn. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ne gibi önerilerde bulunup ne istediler? (PuKaKa ya veya Fatma Kurtulan'nın dağdaki eşi Salman Kurtulan'a af istemediler sanırım.)

5 Kasım 2007 tarihinden sonra yaşanan bu sahne bana Atatürk'ün Gençliğe Hitabesindeki
(Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabil

Tarih: 13 Mart 2008, 22:31 - İp: 88.***.**5.3
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

iktidarın icraatlerindende o halk etkileniyor
verolsun gazi vekillerimiz.

Tarih: 15 Mart 2008, 16:12 - İp: 78.***.**4.222
fonhazines
fonhazines (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu millete hizmet edersen ya vatan haini olursun yada kahraman .. %47 kahramanını tanıyor oyunuda boşa atmamıstır
%53 un ıçındede tam aykırı dusunen yoktur .. partı kapatılsın %60 olur oyu

vatana mıllete hızmet ederım haın de deseler ederım

Tarih: 15 Mart 2008, 16:31 - İp: 88.***.**7.189
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Vatana hizmet ettikleri de heryerimizden belli Takım tutar gibi de parti tutulmaz ki.Ne biçim insanlarsınız anlamıyorum.Herşey kötü iken dahi vatana hizmet ettiklerini savunabiliyorsunuz.ALLAH size akıl fikir versin.

Tarih: 15 Mart 2008, 16:40 - İp: 88.***.**3.223
ierdogan
ierdogan (üye)
Ankara / Amatör

Ne kadar kolay ve çok “hain” üretiyoruz.
Bakalım tarihimize, uzak ve yakın tarihimize; ne kadar çok hain üretmişiz.
Kelleler uçurmuş, darağaçları kurmuşuz.
Sahi biz gerçekten “hain” bir millet miyiz.
Yoksa…

Tarih: 15 Mart 2008, 17:13 - İp: 88.***.**4.21
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Adam demokrat olalı daha 10 yıl bile olmadı, şimdi çömezleri bile demokrasi dersi veriyor. 10 yıl öncesine kadar demokrasiyi tramway sanan bop eşbaşkanından bahsediyorum.

Lazut sende abd nin ab nin ülkemize nüfuz etmesinden şikayet ediyorsun, hem de bop eşbaşkanını destekliyorsun anlamış değilim.

Demokrasilerde parti kapatılabilir, anormal birşey değildir. Demokrasilerde kapatılabileceğine inanmanız için avrupada da parti kapatılıyor demek lazım yoksa inanmazsınız biliyorum.

Demokrasi kurallar rejimidir. Kurallara ve yasalara uymamanın müeyyideleri vardır. Ben çok oy aldım istediğimi yaparım demek değildir demokrasi. Aksine iktidar gücünün yasalar ve kurallarla sınırlandığı bir rejimdir.

Bir de kulaktan dolma olduğu belli ki bazı arkadaşlar burjuvazi burjuvazi deyip duruyor. Akp ye karşı olanlar burjuvazi oluyor yani. Burjuvazinin ne demek olduğunu bilmeden konuşuyorlar. Bugün demokrasi dediğimiz rejimi kuran burjuvazidir, burjuvaziye borçlusunuz yani demokrasiyi. Burjuvazinin krala ve kiliseye karşı mücadelesinin sonucu tarih içerisinde ortaya çıkmış bir rejimdir demokrasi. Eski Yunan daki doğrudan demokrasiyi söylemiyorum tabiki.

45 yaşından sonra bir gecede dönüp değişip demokrat olanın öğrencileri, demokrasiyi seçimle gelenin herşeyi yapabileceği bir saltanat düzeni sanıyor belli ki. Siyasi iktidar da, meclis de yürütme organı da herkes yasalar ve kurallarla bağlıdır.

Tarih: 15 Mart 2008, 17:15 - İp: 85.***.**6.146
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

okyanus bazıları hala demokrat olamadı ama. BUnlar hala kendilerini 1900 lerde sanıyor gibi
REzil ettiler bizi dünyaya.

Tarih: 15 Mart 2008, 19:43 - İp: 88.***.**5.251
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Pazarbey,
Kim o bazıları?

Tarih: 15 Mart 2008, 19:52 - İp: 88.***.**3.223
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Dünya dediğin kim ki pazarbey, emperyalist sömürgeci amerikayla ikiyüzlü avrupa mı ? İmajı boşverelim kendimize bakalım biz.

Anadoluda bir söz vardır insan yedisinde neyse yetmişinde odur diye. Şimdi sen inanıyormusun bilmem kaç tane insan bir gecede dönüverdi de demokrat oldu.

Eski istanbul imamı şimdinin Bop eşbaşkanı şöyle demiş :

"Müslüman’ın yaratıcısı olan Allah kesin hakimiyet sahibidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bak yalan koskoca bir yalan"

Bir de şöyle demiş :

''Siyasete girerken farklı, siyasetten sonra farklı bir yaşam tarzı mı uygulayacağım, halkımı mı aldatacağım? Dün neysem, bugün de oyum, değişemem, değişmedim'' Bunu 2006 yılında söylemiş.

Adam değişmedim değişemem diyor, siz değişti diyorsunuz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözüne inanmayan adamın tayfasımı şimdi demokrasi demokrasi diyor.

Siyaset böyle birşey işte. Her kılıfa sokar insanı. Onun için sevmiyorum.

Tarih: 15 Mart 2008, 19:53 - İp: 85.***.**6.146
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

ART tv'de Türk kahvesi programı var.Şimdi mutlaka açın izleyin

Tarih: 15 Mart 2008, 20:49 - İp: 88.***.**3.223
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

özür dilerim

#lazut' tarafından 16.03.2008 23:14:16 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Mart 2008, 22:01 - İp: 88.***.**6.212