mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Buna İhanet Derler!..

Hatırlanacağı üzere 5 kasım 2007 tarihinde ADB'de Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Busp arasında kapalı kapılar ardında yapılan görüşmenin içeriğini kamuoyuna '' Elhamdülillah istediklerimizi aldık'' diyerek kısa ve öz bir şekilde özetleyen Sn. Başbakanın ABD Başkanı bush ile yapmış olduğu görüşmenin üzerinden geçen altı ay gibi bir zaman sonra bilinmezliğini koruyan ABD'den aldıklarımız karşılığında Türk Milleti'nin yararına olmayan bir çok ödün verildiği anlaşılmaktadır.

TSK'nın Irak'ta yuvalanan terör örgütü PuKaKa ya yönelik 21-29 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu sınır ötesi operasyon için sözde müttefikimiz olan ABD'li siyasi ve askeri yetkililerinin tek bir ağızdan adeta nota verircesine ''Bu operasyonu bir an önce bitirmelisiniz'' derken bu sözü zikredenlerden biri olan ABD Savunma Bakanı, eski CIA Başkanı Robert Gates'in Ankara ziyareti esnasında Celal Talabani ile görüşülmesi telkininde bulunması üzerine başta Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan olmak üzere kabine üyelerinin tamamının en ağır ithamlarda bulunduğu kişisel çıkarları uğruna ülkesinin egemenliğini ABD'ye güle oynaya teslim eden Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı Talabani Türkiye'ye davet edilir.

Cebinde TC Devleti'nin kendisine vermiş olduğu pasaport olmaksızın ilk kez Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye gelen Celal Talabani ziyareti süresince kendisine eşlik edecek olan Erdoğan-Bush görüşmesinden bir yıl kadar önce telafuz ettiği ''postal yalayıcı'' sözünün sahibi Başbakan Yrd. Cemil Çiçek tarafından karşılanıp Çankaya köşkünde ağırlanır. Ve o postal yalayıcı Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı Celal Talabani Başbakan Yrd. Cemil Çiçek eşliğinde yaptığı basın toplantısında işadamlarını Irak'a yatırım yapmaya davet edip bunun için iş adamlarına Irak'ın güneyinde, Bağdat'ta ve kürdistanda her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makamı olan Çankaya Köşkünde büyük bir pervasızlık sergilerken yanında bulunan Başbakan Yrd. Cemil Çiçek kukla Cumhurbaşkanı Talabani'nin bu pervasızlığı karşısında sessiz kalırken Talabani'nin son olarak Barzani'yle görüşülmesi telkinde bulunup Ankara'dan ayrılmasıyla Irak'ın kuzeyindeki oluşumun sözde temsilcisi Barzani'yle görüşmek üzere Irak'a bir heyetin gönderileceği duyulur. Bunun üzerine Başbakan Yrd. Cemil Çiçek yaptığı açıklamada Devletimizin sürekli ''aşiret reisleriyle'' diyalok halinde olduğunu beyan eder.

Oysa 5 Kasım 2007 de yapılan Erdoğan-Bush görüşmesi öncesi 7 Haziran 2007 de NTV ye konuşan Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan canlı yayında muhattaplarının Irak'ın ulusal yönetiminin olduğunu söyleyip bölgesel yönetimlerin ''kabile şefleriyle'' görüşülmeyeceğini beyan ediyor. Acaba benmi yanılıyorum kabile şefliği ile aşiret reisliğinin iki eş anlamlı kelime olduğunu bilmiyorlarmı.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken terör örgütü PuKaKa nın siyasi uzantısı olduğu tescilli olan DTP nin Gurup Başkanı Ahmet Türk aralarında terör örgütü PuKaKa ile doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılı olan Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan'ın bulunduğu bir heyet ile yaşanan gelişmelerle ilgili olarak öneri ve isteklerini iletmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya köşküne kabul edilirler. Ancak 5 Kasımda 2007 de yapılan Erdoğan-Bush görüşmesi öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 29 Ekim 2007 tarihinde düzenlenen resepsiyona davet edilmeyenler Çankaya Köşkünde Sn. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ne gibi önerilerde bulunup ne istediler? (PuKaKa ya veya Fatma Kurtulan'nın dağdaki eşi Salman Kurtulan'a af istemediler sanırım.)

5 Kasım 2007 tarihinden sonra yaşanan bu sahne bana Atatürk'ün Gençliğe Hitabesindeki
(Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabil

Tarih: 13 Mart 2008, 22:31 - İp: 88.***.**5.3
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ah mechul ah.. daha bunun gibi ne mevzular var.
ama işte %47 lik bir duyma kaybı var bazı insanların.. Bu gibi şeyleri duyamıyorlar.

cüneyt zabzu
mısır ithalatı
gemi ticareti
Arkadaşın öğrenim bursu
mercümek
kaçak villa
ve daha bir sürü konu gündemden düştü unutuldu gitti..
hatta anasınıda alıp giden ulan vardı ya..
şimdi ulanların %53'ü anasını alıp gitmiş oldu

bu yazdıklarınında duyma kaybına girecek..

Tarih: 14 Mart 2008, 11:15 - İp: 88.***.**7.68
benibul
benibul (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

İhaneti dostlarımızdan görürüz onlar bizim hiçbir zaman dostumuz olmadılarki.
şu anda yaptıkları devlet politikalarını stratejilerini uygulamak bunun için onlara (ABD.Avrupa)kızmak yersiz bizimde kendimize has politikamız olmalı

Tarih: 14 Mart 2008, 11:32 - İp: 88.***.**3.89
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Halkımı tanıdıkça Aziz Nesini daha çok seviyorum.

Tarih: 14 Mart 2008, 12:55 - İp: 81.***.**6.81
benibul
benibul (üye)

Halkını hakir görenler duygusal fakirlik içinde yaşarlar sefillik içinde ölürler.
Ben bilakis halkımı tanıdıkca dahada umutlanıyorum gelecek için

Tarih: 14 Mart 2008, 13:15 - İp: 88.***.**3.89
scorpion_kasim
scorpion_kasim (üye)
Eskişehir / Meraklı

ben şuanki iktidar yanlısı biri değilim ancak şöyle bir bakınca iktidara gelmeyi hakeden(muhalefet ya da diğerleri) başka da kimseyi göremiyorum..şimdiki iktidar da dahil..bu halkın her türlü mağduriyetini üstüste gelen iktidarlar yaptı..bütün suçu birine devredemeyiz..bir öğretmen adayıyım ancak atanamıyorum.kpss gibi bir derdim var..hatırlıyorum da kpss'yi kim icat etmişti? kendisinin ülkemize birçok katkı da olmuştur..bence eleştiri yaparken hele siyasette tarafsız davranmak gerektiğini düşünüyorum.nacizane görüşüm..

Tarih: 14 Mart 2008, 13:54 - İp: 78.***.**9.137
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

benibul senin şu lafından sonra hele aşık oldum o adama

Tarih: 14 Mart 2008, 13:58 - İp: 81.***.**6.81
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kimler aptaldır;
1-Emniyet kemerini takmayanlar
2-Ön koltuğa çocuk oturtanlar
3-Dünyanın parasını arabaya verip çocuk koltuğu almayanlar
4-Çocuk koltuğu alıp çocuğu kemerle takmayanlar
5-Güneş battıktan sonra bile farlarını yakmayanlar
6-Sinyal vermesini bile bilmeyenler
7-Hakim, savcı , milletvekili, asker, polis olduğu için kendisine ceza yazılamayacağını düşünenler
8-Kendini aydın sanıp halkinin aptal oranı hakkında fikir beyan edip kendisinin o oran içinde kalıyor olabileceğini bile düşünemeyenler,
9-Yıllar önce belli güçlerin oyununa gelip birbirini öldürenler ve kendilerini bu oyuna getirenleri kutsayanlar,
10-Şehir içinde sürat yapanlar
11-Işıklara riayet etmeyenler
12-Darbeleri savunanlar,
Aklıma geldikçe yazarım.

Tarih: 14 Mart 2008, 14:38 - İp: 88.***.**6.223
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Pazarbey,

Direk 8. maddeyi de söyleyebilirdin Bu kadar lafı dolandırmana gerek yoktu yani

Aptallık olayı işin mecazı.Özeleştiri yapmadan da olmuyor

#Mgirgin' tarafından 14.03.2008 14:46:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2008, 14:44 - İp: 81.***.**6.81
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

7 yi tercih ederim.

Tarih: 14 Mart 2008, 18:07 - İp: 78.***.**2.52
benibul
benibul (üye)

Mgircin abi yaradılanı sev yaradandan ötürü demişler o senin yüreğindeki engin sevgidendir aşık olabilirsin ama ben şahsen o şahsın fikirlerini benimsemem herşeyden önemlisi benimseyemem bu benim milletime kendime sizde dahil herkeze saygımdan ötürüdür

Tarih: 14 Mart 2008, 18:48 - İp: 88.***.**8.23