mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Buna İhanet Derler!..

Hatırlanacağı üzere 5 kasım 2007 tarihinde ADB'de Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Busp arasında kapalı kapılar ardında yapılan görüşmenin içeriğini kamuoyuna '' Elhamdülillah istediklerimizi aldık'' diyerek kısa ve öz bir şekilde özetleyen Sn. Başbakanın ABD Başkanı bush ile yapmış olduğu görüşmenin üzerinden geçen altı ay gibi bir zaman sonra bilinmezliğini koruyan ABD'den aldıklarımız karşılığında Türk Milleti'nin yararına olmayan bir çok ödün verildiği anlaşılmaktadır.

TSK'nın Irak'ta yuvalanan terör örgütü PuKaKa ya yönelik 21-29 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu sınır ötesi operasyon için sözde müttefikimiz olan ABD'li siyasi ve askeri yetkililerinin tek bir ağızdan adeta nota verircesine ''Bu operasyonu bir an önce bitirmelisiniz'' derken bu sözü zikredenlerden biri olan ABD Savunma Bakanı, eski CIA Başkanı Robert Gates'in Ankara ziyareti esnasında Celal Talabani ile görüşülmesi telkininde bulunması üzerine başta Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan olmak üzere kabine üyelerinin tamamının en ağır ithamlarda bulunduğu kişisel çıkarları uğruna ülkesinin egemenliğini ABD'ye güle oynaya teslim eden Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı Talabani Türkiye'ye davet edilir.

Cebinde TC Devleti'nin kendisine vermiş olduğu pasaport olmaksızın ilk kez Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye'ye gelen Celal Talabani ziyareti süresince kendisine eşlik edecek olan Erdoğan-Bush görüşmesinden bir yıl kadar önce telafuz ettiği ''postal yalayıcı'' sözünün sahibi Başbakan Yrd. Cemil Çiçek tarafından karşılanıp Çankaya köşkünde ağırlanır. Ve o postal yalayıcı Irak'ın kukla Cumhurbaşkanı Celal Talabani Başbakan Yrd. Cemil Çiçek eşliğinde yaptığı basın toplantısında işadamlarını Irak'a yatırım yapmaya davet edip bunun için iş adamlarına Irak'ın güneyinde, Bağdat'ta ve kürdistanda her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün makamı olan Çankaya Köşkünde büyük bir pervasızlık sergilerken yanında bulunan Başbakan Yrd. Cemil Çiçek kukla Cumhurbaşkanı Talabani'nin bu pervasızlığı karşısında sessiz kalırken Talabani'nin son olarak Barzani'yle görüşülmesi telkinde bulunup Ankara'dan ayrılmasıyla Irak'ın kuzeyindeki oluşumun sözde temsilcisi Barzani'yle görüşmek üzere Irak'a bir heyetin gönderileceği duyulur. Bunun üzerine Başbakan Yrd. Cemil Çiçek yaptığı açıklamada Devletimizin sürekli ''aşiret reisleriyle'' diyalok halinde olduğunu beyan eder.

Oysa 5 Kasım 2007 de yapılan Erdoğan-Bush görüşmesi öncesi 7 Haziran 2007 de NTV ye konuşan Sn. Başbakan R. Tayyip Erdoğan canlı yayında muhattaplarının Irak'ın ulusal yönetiminin olduğunu söyleyip bölgesel yönetimlerin ''kabile şefleriyle'' görüşülmeyeceğini beyan ediyor. Acaba benmi yanılıyorum kabile şefliği ile aşiret reisliğinin iki eş anlamlı kelime olduğunu bilmiyorlarmı.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken terör örgütü PuKaKa nın siyasi uzantısı olduğu tescilli olan DTP nin Gurup Başkanı Ahmet Türk aralarında terör örgütü PuKaKa ile doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılı olan Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan'ın bulunduğu bir heyet ile yaşanan gelişmelerle ilgili olarak öneri ve isteklerini iletmek üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya köşküne kabul edilirler. Ancak 5 Kasımda 2007 de yapılan Erdoğan-Bush görüşmesi öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 29 Ekim 2007 tarihinde düzenlenen resepsiyona davet edilmeyenler Çankaya Köşkünde Sn. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ne gibi önerilerde bulunup ne istediler? (PuKaKa ya veya Fatma Kurtulan'nın dağdaki eşi Salman Kurtulan'a af istemediler sanırım.)

5 Kasım 2007 tarihinden sonra yaşanan bu sahne bana Atatürk'ün Gençliğe Hitabesindeki
(Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dagıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hiyanet içinde bulunabil

Tarih: 13 Mart 2008, 22:31 - İp: 88.***.**5.3
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Ben de merak ettim.

Tarih: 14 Mart 2008, 22:49 - İp: 88.***.**6.186
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

AKP hakkında açılam kapatma davası için Senegal'de bulunan Sn. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapmış olduğu açıklamada (Ben şu anda siyaset üstü bir insanım. Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü temsil ediyorum ve Türkiye'nin kısa, orta, uzun vadeli çıkarlarını düşünürüm. Bu açıdan bakarım ve değerlendirmelerimi hep bu açıdan yaparım.) diyor. Ancak bir kaç gün önce Türkiye'nin birliğine bütünlüğüne kast etmiş terör örgütü PuKaKa nın siyasi kanadı olduğu tescilli olan DTP lileri Çankaya Köşkünde kabul ediyor, ve 10. Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer'in Lozan Anlaşmasına aykırı bulduğu için geri çevirdiği Vakıflar Kanunu hiç tereddüt etmeden onaylıyor. Şayet Sn. Cumhurbaşkanı Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü bu şekilde temsil edip milli çıkarlarımızı bu şekilde düşünüyorsa vay halimize

Ben buna kendi dilimce söylemlerle-eylemlerin çelişmesi diyorum.

Tarih: 14 Mart 2008, 22:55 - İp: 88.***.**5.3
ramadzo
ramadzo (üye)
İstanbul / Amatör

Önce detepeyi kapatsınlar

Tarih: 14 Mart 2008, 23:13 - İp: 78.***.**2.101
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

her zaman en çok oy alan partiler

Tarih: 14 Mart 2008, 23:16 - İp: 78.***.**8.213
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

en cok oy alan partiler en iyi partilermiydi???
peki encok oy alan bu partilermi memleketi en cok kalkındıran hukumetlerdi???
yapma allah askına...
bir iki ornek versen su memleketi encok kalkındırıpda darbe magduru olan hukumetlere ya???

-------

sezer teroristleri affediyor diye agızlarına geleni soyleyenler, teroristlerle bırak affetmeyi oturup pazarlık yapan adamlarada tek bir kelime etseler yakısmadı falan deselerdi keşke...

Tarih: 14 Mart 2008, 23:27 - İp: 78.***.**1.174
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Gaijinden sezer teroristleri affediyor diye agızlarına geleni soyleyenler, teroristlerle bırak affetmeyi oturup pazarlık yapan adamlarada tek bir kelime etseler yakısmadı falan deselerdi keşke... Güzel bir hatırlatma

Tarih: 14 Mart 2008, 23:31 - İp: 88.***.**5.3
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

..özür dilerim

#lazut' tarafından 16.03.2008 23:12:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mart 2008, 23:45 - İp: 212.***.**2.190
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben eğer şahsi fikrimi konuşacak olsam hiç bir partiyi hatta meclisi bile konuşmam !

ancak çoğunluk deyip sonrada çoğunluğun seçimini kaale almayan anlayışla aynı kefe içersinde olmamaya da özen gösteriyorum.

evet en çok oy alan partiler bunlara örnek vermeye gerek yok zaten bir kaç taneler.

yasakçı oligarşinin derdi ülke kalknması yada halkın seçimi değildir.hiçbir zamanda derdi bu olmamıştır. kendi idealleri uğrunda herşeyi göze alırlar memleketi 10 yıl geriletmeyi de.

prison brek izliyorum şu aralar görüyorumki sadece burda değil başka yerlerde de oyunlar oynanmakta

Tarih: 14 Mart 2008, 23:47 - İp: 78.***.**8.213
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yazık yazık ayıp valla.Nedir bunlardan ülkenin çektiği. Bundan ülke nasıl etkilenir düşündümü bu adamlar. Zaten kötüye giden gidişat dahamı kötü olur, zavallı halk nolur düşündümü bunlar acaba.
Dünya ne der.REzilliğimiz diz boyu. Utanç duyuyorum bunlardan utanç.

Tarih: 15 Mart 2008, 00:14 - İp: 78.***.**2.52
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ya ciddi ciddi merak ediyorum su memleketi encok kalkındırıp darbe magduru olan partileri.
yokmu birkac tane ornek.
------

cogunluktan falan bahsetmiyorum,oligarşik yonetimlerden yada televizyon dizilerindende bahsetmiyorum..sadece bir sorunun cevabını istiyorum.daha dogrusu bir ifadenin ornegini.

----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------

daha dun secilmiş partiye agzına geleni soylerken,gecmiş iktidar sahıplerini yerden yere vururkende halkın tercihine saygı duymakla ilgili konusmalarınızı yapıyormuydunuz onuda merak ediyorum. yoksa o siyasi fikrini acıklama ozgurlugunemi giriyordu???cunku ben,gecmiş iktidarlara hakaret ustune hakaret edildigini cok okudum burada,ama neden bilmem mevcut iktidara toz konsa kelle koparıyor bazıları.

hadi biraz ezber bozalım,hosumuza gitmeyecek seyler soralım ,olcelim samimiyetimizi.

dtp nekadar sevmesekte,kabullenmesekte bir siyasi partidir.evet teroriszt orgutun siyasi kolu ve destekcisidir.ve bir ozelligi daha,dusunce ozgurlugu ve demokrasi diyenlerinde kabul etmesi gereken bir partidir..onun kapatılmasını istemek neden akpnin kapatılmasının istenmesinden daha mesru bunu sorabilirmiyim????
terorist orgutun uzantısı partinin terorist eylemleri kınayamaması mesela bir kapatma nedenimidir,
yada iktidar partisinin ulkemin rejimine aykırı hareket etmesi bir neden olabilirmi????
ikisi birbirinden alakasız bambaska seylerdir dogru...

diyeceksinizki biri teroristin partisi digeri bastaki parti.
halkın cogunlugu diyenlere tek bir sorum var. yarın secim olsa ve dtp yuzde 49 oyla iktidara gelse?????
ozgurlukcu demokrasi,oligarşi, darbe, asmalı komak, kupa derbisi falan gibi laflarınızı ne yapardınız?
unutmayın o terorist partisi suanda ataturkun kurdugu mecliste 25 koltuk kaplıyor.
onları oraya kim getirdi????
cevap: halk cogunlugu,ozaman dtpyi nasıl kapatıyorsunuz????kapatılmasını isteme hakkını nereden buluyorsunuz???
askerime mermi sıkıyorlar degilmi??
ama unutmayın dogudaki halkta onları orada istedi demekki.kandırılmısta olsa (komurle degil belki ama), yanlıs yonlendirilmişte olsa o bolgedeki halk bu adamları meclise gonderdi.
ve tabi onların meclise girmesinin onunu acanları hiç telafuz etmiyorum.

şimdi ben dtpyi savunmusmu oldum?????
okumayı bilmeyene evet.
ama o ozgurluktu haktı hukuktu dedikleriniz hiçbir devletin literaturunde gecmez,her ulke kendi cıkarını gozetir.gerekirse ozgurlukleri hakkı hukuku cigneyerek..sanmayınki akp cok ozgurlukcu bir partidir,demokrasi ugruna savas verir.
---------

darbe savunmam ben,savunanada sıcak bakmam,
ama devletlerin ayar mekanizmaları vardır, ince ayarlarla doner hersey, siz seversiniz sevmezsiniz,begenirsiniz yada begenmezsiniz, derin devlet dersiniz,asker dersiniz,iktidarın oyunları dersiniz,muhalefetin cıkarları dersiniz ne derseniz dersiniz.
ama akılda olması gereken tek sey,oy verdiginiz parti size sormaz ne yapacagını.yada memleketi asıl yoneten kimse,siz-biz sen ben o sadece vatandasız.soz hakkınız hiçbirzaman olmadı,olmayacakda..asıl guc falan degiliz biz,hele hele onlar bizim vekilimiz falan hiç degil.

size bize sorsa, kendine gazi unvanı verdirmek için kıcını yırtmaktansa halkın onu kıcının ustune oturtacagını bilir haddini bilirdi bastakiler.

evet, bazıları-ki adı oligarşimidir bilmem ama

ulkenin kalknması yada halkın seçimi değildir.hiçbir zamanda derdi bu olmamıştır. kendi idealleri uğrunda herşeyi göze alırlar

ve nedense,kendi idealleri ugruna kosanlar hep iktidarın karsısındakilermişte,iktidardakiler vatan millet askıyla sabah aksam calısıyormus gibi konusulması artık canımı sıkıyor.
kendi menfaatlerini kim karsılamıs bir bakınmak lazım once...

Tarih: 15 Mart 2008, 00:14 - İp: 78.***.**1.174