Fotoğrafçılık Forumları
Objektif Grubu.. Kapatılmıştır!
Kafanıza göre takılın gari : )
#panctom' tarafından 04.11.2011 02:39:06 tarihinde düzenlendi.
bende bu güzel uygulamada yer almak istiyorum...
fakat affınıza sığınarak bir şey söylemek istiyorum çünkü konumuzla alakasız olacak biraz...
maddelerin yazılı olduğu mesajınızı okudum her şey çok güzel anlatılmış fakat en sonunda "ARAMIZA KATILMAK İSTEYENLER, BU TOPİĞİN ALTINA YAZABİLİRLER.. " böyle bir yazıyla karşılaştım..topik(c) yerine konu kelimesini kullanırsak çok daha uygun olacağını düşünüyorum...
çalışmalarınız için çok teşekkürler...
aklımın yettiği bilgimin olduğu kadarıyla varım....
doğru olan şeylerin paylaşılması adına katkıları olan herkese teşekkürler...
Bir konu aklıma takıldı; az önce galerilerde dolaşırken mekici ustanın bugün eklediği bir fotoğrafına rastladım. Çok beğendim ve bu beğenimi fotoğrafın altına yazmak istiyorum. Ama gelin görün ki; üstad; "eleştirel yorum istemiyorum " demiş. Bu tavırı sergileyenlere karşı da yorum yazmama tavrımız var malum. Ama fotoğraf çok çok iyi, çekeni de üstad ise yorum yazıp yazmama konusundaki hüküm ne olur? Mekici gibi ustaların da bizlerin eleştirilerine ihtiyaçları yok hani... Onlar artılarını eksilerini bizlerden çok daha iyi biliyorlardır eminim...
Diğer sayfalarda yazılanlara katılıyorum,fikir güzel ama ''yıldız'' olayı gruplaşma getirir gibi???Gerçi zaten topic ''objektif grubu''olarak açılmış Ama yıldız mevzusu düşündürücü!...
Her ne kadar iyi veya kötü de eleştri yapsan olmuyor bence!Çünkü üyeler belli bir bakış çerçevesinde doğal olarak karelerini savunuyorlar.Belki benim söyleyiş yada yazış tarzımdandır anlamadım;Hangi fotoğrafı eleştirsem tepki olarak bana geri dönüyor,eleştirmeden geçsemde olmuyor??? Onun için çok fazla yorum yapmıyorum,yapamıyorum Yaptıklarımda açıkçası çok samimi olduklarım.Tabii ki iyi kareler yok mu var.Onların hakkı zaten veriliyor.
Yine de ''ELEŞTİRİLMEK ve ELEŞTİRMEK'' adına varım!..
Melike sana katılıyorum eleştiri yaptığın zaman bumerang gibi aynen geri dönüyor. Bu senin eleştiri tarzınla ilgili değil genel durum böyle. Eleştiriden anlayan ve eleştiriye hak verip teşekkür eden sayısı çok az. Ben bıktım ve o nedenle eleştiri işini kökten bıraktım.
Ben şimdiye kadar yaptığım eleştirilerde fotoğraf sahibi tarafından tepki almadım. Ancak görmemezlikten gelindiği oldu, size katılmıyorum diyen oldu, teşekkür edende oldu tabii. bazılarına eleştiride bulunmakla iyilik yaptımğımda oldu -ki arkamdan gelen yorumlarda şakşaklandı. Silindiğide oldu fotoğrafın, site yöneticileri yada fotoğraf sahibi tarafından.
Ben siteye artık (sırada paylaşmak istediğim fotoğraflar olmasına rağmen) fotoğraf yüklememeye karar vermiştim. Ancak eğer böyle bir oluşum içine girlmiş ise ve fotoğraflarıma ciddi anlamda eleştiri getirilecekse ve bende gönül rahatlığıyla eleştirebileceksem (bilgim kadarıyla) neden yüklemeyeyim. çünkü bu bir paylaşım sitesi ben amatörüm ve yanlışlarımıda görmek istiyorum. ve bilgim yettiğincede yanlışlarıda göstermek istiyorum. Haketmeyen fotoğrafların en azından birkaç kişi tarafından eleştirlmesini istiyorum.Bu yüzden de VARIM
yahu herşey iyi güzelde benim avatarımın altında amatör yazıyor, birçok ustanın karesini gördüğümdede evet ben gerçekten amatörüm öğrenecek çok şeyim var diyorum, şu anda orta karar foto çekebiliyorsam bunu bugüne kadar aldığım eleştirilere borçluyum ve halende bunu istiyorum. Eleştirmekte istiyorum yani kısacası bende varım diyorum ama inşallah hayırlısı olur.
yaklaşık bir senedir bu sitedeyim ve bir senedir
fotoğraf cekiyorum..
ilk başlarda çok eleştiri aldım ve kendimi geliştirmeye çalıştım..
panctom dostumun kırmadan yaptığı eleştirilerin çok faydası olmuştur..kendisine burdan tesekkür ediyorum..
bilgimin yettiği kadar bu oluşumun içinde bende varım..
arkadaslar bu arada örnek cap bey gibi 8bin kusur cok guzel olmuş diyen arkadaslarla birlikte olmaktan mutluluk duyacagım
YILDIZ konusunda karamsar bakan ve bakacak olan arkadaşları önceden tahmin ettiğim için, açıklama kısmına özellikle yazdım.
1. MADDE çok açık.. Gruplaşmayı engelleyen MADDE budur arkadaşlar!
DİLEYENE HERKES, AMA HERKES KATILABİLİR!!
hani gruplaşma nerede?
"gruplaşma var"diyen kişiye böyle cevap verdim baştan..
"0 zaman gel sen de katıl.." der gibi..
yani herkese açmak zaten gruplaşmayı reddetmektir.
ama eğer belli başlı kişileri sadece kabul etseydik o zaman gruplaşma olurdu
İlgili olabilecek konular
-
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0144911 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
-
Nikon D70 Body İle Uyumlu Objektif Almak İstiyorum
19 Nis. 2018, 16:05 henca
2310224 Nis. 2018, 17:15
ercan43 -