ozguratalay
ozguratalay (üye)
Bursa / Meraklı

Fotoğrafçılığa Başlamak

Merhabalar;
İsmim özgür atalay.Fotoğraf sanatına başlamak istiyorum.Forumlardan biraz araştırdım ama kafam çok karışık.Tabiki başlamak için sağlam bir makina lazım.Bende olimpus marka 12 mp var ama oyuncak gibi kalıyor sizin makinalarınıza göre.Şimdi 2 terim çıktı slr-dslr.Biri dijital,diğeri analog.Şimdi size göre hangi tür makina almalıyım?Bu öncelikli sorum.Buna cevap aldıktan sonra diğer sorularımıda yazacağım.

Saygılarımla hayırlı akşamlar

Tarih: 9 Temmuz 2010, 18:41 - İp: 88.***.**9.100
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Fotoğraf sanatına başlamak istiyorum

aferim işte böyle önce ne yaptığını bileceksin. takdir ettim doğrusu

neresinden dalarsanız dalın illaki öğrenirsiniz. ama bana sorarsanız cep telefonu- gözlem-compact-gözlem-manuel ayara izin verem compact-gözlem ve uğraşma-dslr-yaratıcılık- en son adımda sensin..

her insan kendi kaderini kendisi belirlerr bunu unutma. kafayı çalıştırmazsan biryerlere gelemezsin

analog işi en son. orta format tadında yani en azından ben öyle diyorum

Tarih: 17 Temmuz 2010, 22:33 - İp: 88.***.**4.22
istanbul_f
istanbul_f (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 20 Temmuz 2010, 19:16 - İp: 62.***.**2.211
jaromil
jaromil (üye)
İstanbul / Amatör

Yazılarınızı okuyunca ilk günler geldi aklıma. Ben bir amatörüm. Ama bu işin de profesyoneli olma hayali içerisinde her gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.
badboy79tr arkadaşımızın söyledikleri doğru. Öncelikle internet sitelerinden bir araştırma yapmanı ve sirkeciye gidip orada fotograf makinalarını incelemeni tavsiye ederim. Makina fiyatı olarak 1.000 - 1.500 gibi bir rakamı gözden çıkartman gerekiyor. İkinci el bir makina almanı tavsiye ederim. Ancak bu işten bıkmayacağını ilerletmek istediğini hissediyorsan da güzel bir başlangıç makinası ile başlayabilirsin. Canon 450d - 40d ve ya nikon d70 - 80 - 90 gibi. İlk makinam fuji 6500 dü sonra d 90 aldım. Fakat fotograf başka bir uğraş... 18-105 kit lens yetmedi 50mm - 11-16 ve 70-300 lensler, filtreler, tripod, monopod derken gidiyoruz işte. Alacağın makina sonrasında ekleyeceğin lensler de önemli olduğundan dolayı nikon ve ya canon farketmez hangisi ile başlarsan öyle devam edecek. Ya da sözü uzatmayayım. Sen nikon d80 ve ya d90 al bitsin gitsin arkadaşım.

Tarih: 24 Temmuz 2010, 00:29 - İp: 62.***.**2.54
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Hangi makinayı alacağını bilecek hale gelene kadar elindeki 12mp lik olympus makineyi kullan.
Siteye fotoğraf yükle...

Minolta Z1 ve Leica V LUX (Panasonic Fz50 nin çakmasıdır kendisi) den uzak dur.

Elindeki oyuncak gibi dediğin makineyle düzgün fotoğraflar çekebilecek hale gelmeden (hiç fotoğraf yüklememişsin) kesinlikle yeni makine alma..

Gaza gelme, gaz verme, fotoğraf yükle,...

Fotoğraf yükle..
Fotoğraf yükle..
Fotoğraf yükle..

Tarih: 5 Ağustos 2010, 05:55 - İp: 78.***.**1.227
ozguratalay
ozguratalay (üye)
Bursa / Meraklı

Merhabalar;
Uzun zaman olmuş konuyu açtığım.Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.Öncelikle konuyu açtığım zamandan bu zamana kadar para biriktirmiş olsam güzel bir dslr makina alabilirdim ama kısmet olmadı.Şimdi yazılan yazılardanda bazı önemli şeyler kaptıp kendimce.Öncelikle bu işi ne kadar yapmak istediğimi belirlemek ve tecrübe kazanmak için zenit 12xp ile hem tecrübe kazanmak hemde kendimi denemek istiyorum zira alınacak makina hiç değilde 1.000 lira.Hem maddi hem maveni olarak kendimi sınamak için zenit 12xp ile işe başlamaya başlamak istiyorum.

Eğer sıkılmazsam,becerebilirsem,Güzel kareler yakalamaya başlayınca kendime güzel bir dslr almaya kadar verdim.
Onun için zenit 12xp almak için bazı sorularım var;
Bu aletin fiyatı 50-100 tl arası değişiyor.Bana önerebileceğiniz satış linki varmı ?
Bu aletlerin filmleri halen satıştamıdır?
Tab ettirmenin maliyeti nedir?
Bu alet bildiğim kadarıyla rus malı?Kullanma kılavuzu gibi birşey bulabilirmiyim?

Görüşlerinizi bekliyorum

Not: (Şimdidende dslr marka-model arayışlarına girdim.Gene belirteyim alacağım alet beni uzun süre götürsün.Ama çok pahalı birşey olmasın.Tam benlik olsun siz benden daha iyi bilirsiniz sizeden yardım bekliyorum)

#ozguratalay' tarafından 05.12.2010 13:27:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Aralık 2010, 13:26 - İp: 78.***.**0.73
temizkan21
temizkan21 (üye)
İzmir / Meraklı

Peki 2. el mi yoksa Sıfır makineyimi tercih edersiniz ?

Tarih: 5 Aralık 2010, 13:52 - İp: 88.***.**9.80
ozguratalay
ozguratalay (üye)
Bursa / Meraklı

Sanırım dslr yi 2.el olarak dediniz.
Ona karar veremedim 1.000 tl civarında sıfır güzel bir alet bulamazsam 2.el düşünürüm ancak çok güvenirsem.

Diğer tüm sorularımada yanıt bekliyorum

Teşekkürler

Tarih: 5 Aralık 2010, 13:55 - İp: 78.***.**0.73