Fotoğrafçılık Forumları
50 Mm İle Fotoğrafa Başlamak
öncelikle herkese selamlar elimde d90 + 50 mm 1.8 var lens alıcak param yok 50 mm ile başlamak sizce ne kadar mantıklı ne çekilebilir beni bi kaç ay idare eder mi fotoğraf hayallerimi ertelemek istemiyorum yardımlarınızı rica ediyorum çekmek istediğim fotoğraflar ise öncelikle portre ve sokak fotoğrafçılığı şimdiden teşekkür ederim
Sn.Nixar60,
50mm lens tasarlanırken insan gözünün alğıladığı açı dikkate alınmıştır, dolayısıyla 50mm lens ile bir gözün gördüğü şekilde fotograf çekilir,
Eski filmli makina ile profesyonel olmayan alıcılara genel amaçlı çekimlerde kullanılmak üzere 50mm lens satılırdı, hala standart lens kapsamında değerlendirilir,
Bence 50mm olmazsa olmaz lenslerden biridir.
Makinanızın sensör çarpanı nedeniyle gözün algıladığı fotograf açısından biraz sapma olsada makinanızda rahatlıkla kullanabilir, 1.8 diaframından dolayı ışığın yetersiz olduğu zamanlarda birçok lense göre avantaj bile sağlarsınız.Portre ve sokak fotografcılığında birçoğumuzun kullandığı, bir kaç idare etmekten öte çekim yaptığınız süre yanınızda bulunması gereken bir lens.
Sonuçlarına bakarsak, vesselam güzel objektif.
Fakat biraz zor. Sokak fotoğrafçılıgı, biraz doğallığa giriyor.
İnsanları doğal halinde, çaktırmadan; 50 mm ile çekmek zor.
Alan derinliği ile ilgili problemler yaşayabilirsiniz.
Yakın alanların çekimlerinde, sinir edebilecek bir objektif ayriyetten. Şöyleki, 2 metre ötenizdeki bir şeyi çekmek için, biraz rahatınız bozulacaktır.
Bununla birlikte, tahminen ilerde bir objektif alacak olursanız f/1.8'e alışmış olmanızdan dolayı, yeni objektifinizden yana biraz şikayetçi olmanız mümkündür. // f/2.8 olmadıgını var sayarsak, 3.5-5.6 diyaframlı bir objektif ile /1.8 mukayese bile edilemez.
50mm herkezin kullanması gereken bir objektiftir.
bence siz elinizdeki ekipmanı satın kompakt bi makina alın takılın.
D90'dan bahsediyoruz 50mm crop sensörle birlikte (50x1.5) 75mm olacaktır. Bu da gayet zor bir açıdır. Yani gözün açısı olan 50mm (yaklaşık 49) değildir D90+50mm.
Çok zor bir başlangıç olacaktır ama bir o kadar da eğitici bir başlangıç olacaktır.
Çok keyif alabilirsiniz, hemen sıkılabilirsiniz de. Tavsiye ederim, çünkü kadrajlamayı öğretir.
Sıkılmamanız dileğimle, Selamlar...
merhaba nixar.
d90 sıfır kutulu 18-105 vr ile birlikte 1500tl ilgilenirsen mesajını bekliyoruz.
https://www.facebook.com/kadircephoto
Herkese teşekkür ederim eğitici olabilceğini duymak çok güzel bi kaç ay sonra tamron 17-50 2.8 almayı düşünüyorum umarım sıkılmam iyi bi başlangış olur bende soruma cevap verip bana destek olan siz fotoğrafseverler gibi amatör arkadaşlarıma destek olabilcek düzeye gelirim ...
gözün görme açısına en yakını 50mm ama tek başına bir işe yaramaz bence.Şu da var dünyaca ünlü sadece 50mm ile çeken üstadlarda var.Bir kaç ay tabiki idare edebiliyosanız sorun yoktur.Keşke her lens prime olsa ama bu da ayrı bir masraf getirir eliniz açılınca bir zoom lens alın 18-105 gibi bir de tele aldnızı mı oldu bitti
teşekkür ederim bir yerlerden başlamak en doğrusu , galiba her fotoğrafın öğreteceği bi şeyler var zaman kaybetmemek gerek ...
bir kaç gün oldu başlayalı giderek eğlenceli hale geliyo fotoğraf çekerken şekilden şekile girmek güldürüyo bazen ama prime lens dedikleri bu olsa gerek
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
217429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
131918 Eki. 2024, 22:57
mete007 -
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
020608 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
297428 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -