as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
serkan_sdl
serkan_sdl (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast kardeş yardımların için teşekkür ederim.
Şimde ben çanta alırken kullandığım makina ve hafta sonları yaptığım aktiviteleri düşünüyorum. Alacağım çantanın çok yönlü olması benim için önemli. Şimdi bende lowepro nun mini bir modeli var oldukça da şık. Ama foto çekmek dışında başka bir iş yapacaksam örneğin hafta sonları (c.tesi-pazar) ingilizce kursum var. İstiyorum ki makina ile beraber bir iki defter kitapta alsın.Ama bu mini modellerde bu imkansız. Birde R1 in öyle fazla aksesuarları yok. Yani o KATA modellerinde olduğu gibi çok fazla aksesuar almasına da gerek yok. (dadanagast kardeş o KATA modelini canlı gördüm, oldukça şık ama ben daha yeni başladığım için bu işe bana biraz fazla geldi.) Ama benim gibi düşünen arkadaşlar varsa, yani çok amaçlı bir çanta arıyorlarsa, ve spor giyiniyorlarsa bu çanta mükemmel.Çadır kumaşından yapılmış oldukça fonksiyonlu ve sağlam. Benim gördüğüm kadarıyla bu çantayı torunlarınızın torunlarına miras bırakabilirsiniz. Tek sorun bana göre fiyat (260 YTL) .Ben henüz cesaret edip alamadım.

Sizce bu fiyat a çanta almak mantıklı mı?

http://www.kamerithalat.com/urun.asp?id=967

Tarih: 11 Ağustos 2006, 10:29 - İp: 88.***.**9.69
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sagol adnan.. mail kutumda gercekten birsuru mesaj var.. ne yapacagim bilemiyorum..
kivanc hakli ama adnan, resmen kaziklanmisim.. ama farketmez; o gun 70-200'u de almistim, o kadar parayi saydiktan sonra 40 pound daha vermek etkilemedi beni..

....

omer merhaba, nasilsin iyi misin?.. hocam mail'ini aldim, cevap yazacaktim, ama forumdan konusuruz diye erteledim cevabi, umarim alinmazsin.. valla tatil bitmek bilmedi.. 2 hafta uzun sure evden ayri kalmak icin.. internete girme sansim da olmadi, daha dogrusu bir kere girdim onda da foruma soyle bir goz gecirdim ama birsey yazmadim, yazsam kendimi kurtaramazdim cunku.. internet cok pahali orada.. dakikasi 15 cents, yani saati 9 euro.. acikcasi o kadar parayi vermek de istemedim..
neyse.. omer, tamron bir harika kesinlikle.. cok ama cok keskin bir lens.. kontrast ve renkler muthis.. 70-200 ile bile keskinligi birkac adim arttirmam gerekiyordu ki cok keskin gorunsun raw'i islerken..ama 17-50 ile keskinlik, 0'da bile olsa inanilmaz keskin.. renkler biraz daha yumusak ve kesinlikle landscape fotograflarinda inailmaz gorunuyor.. macro bir lens degil ama yakin cekimlerde macro gibi sonuc veriyor; esimin gozunu yakin plandan cektim, ayni hasselblad'a macro lens takilmis gibi sonuc verdi..
alirken iki ara bir derede kaldim acikcasi.. 17-40 mi 17-70 mi 17-50 mi diye.. 17-40'in fiyati 200 pound fazlaydi, acikcasi vermek istemedim o kadar.. ama iyiki de vermemisim diyorum su anda.. (ama yine de 17-40 icimde uhte olarak kalmaya devam edecek.. )
lensin araligi cok iyi, ki 17-40'dan daha iyi; ama keske 17-70 olsaydi.. 70mm'ye ihtiyac oluyor acikcasi.. fakat iyi yonlerinden dolayi buna da kabul..
lensi hic cikarmadim makineden resmen.. tabii yeni olmasinin da etkisi var..
neyse sonra uzun uzun inceler anlatirim omer..

..........

serkan merhaba.. hocam cantayi kullanacak olan sensin.. eger ki hosuna gittiyse ve daha fonksiyonel olmasini istiyorsan, o canta gercekten de hos gorunuyor.. ama eger ki imkanin varsa canli olarak gormeden alma, cunku web'de farkli gorunup gercekte farkli olabiliyorlar.. begendiysen sorun olmaz..
dedigin gibi kata r103 biraz pahali, ama sunu da dusun.. eger ki cantayi dogru durust kullanamayacaksan ve ilerideki ihtiyaclarini da karsilayamayacaksa canta; baska bir cantayi almak aslinda daha da pahaliya geliyor, cunku baska bir canta almak zorunda kalabilirsin.. iyi dusunup, dogru karar vermek gerekiyor..

Tarih: 11 Ağustos 2006, 12:24 - İp: 62.***.**2.10
serkan_sdl
serkan_sdl (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında çantayı gördüm ve etkilendim. Yani her açıdan güzel bir çanta.Sağlamlığı, fonksiyonları herşey güzelde. Bu işe yeni başlayan ben için bir çantaya 260 ytl vermek zor geldi. O yüzden bu işe gönül veren siz arkadaşların değer veya değmez demesi benim için önemli. Çünkü bu işe dışarıdan bakanlar (delimisin bir çantaya 260 ytl para verilir mi?) biraz ters karşılıyor.

Birde şunu soracağım üstat;

Anladığım kadarıyla R1 de fazla macro yapma şansımız yok veya sınırlı. Buna imkan sağlayan bir durum söz konusumu acaba?

Tarih: 11 Ağustos 2006, 12:50 - İp: 88.***.**9.69
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

serkan ne yalan soyleyeyim, bir cantaya 260 ytl vermek cilginca aslinda.. ama iste fotograf makinelerimiz degerli ve uyduruk bir cantaya atmak da olmaz.. ve ne yazik ki tum fotograf cantalari pahali..
eger ki cok begendiysen ve ihtiyaclarini tamamen karsilacagina inaniyorsan, al ve harcadigin parayi unut, en kolayi bu herhalde.. insanlar birak 260 ytl'yi 260 pound'lar veriyorlar bir canta icin.. sonucta icinde 2 milyarlik kamerayi tasiyacaksin.. saglam, bu is icin ozel uretilmis olmasi cok onemli..

macro icin, close-up lensleri alabilirsin serkan.. fiyatlari da ucuz ayrica..
benim r1'im olmadigi icin cok iyi bilemiyorum macro kabiliyetini R1'in..
....

arkadaslar size 17-50'den bazi ornekler..

keskinlik mukemmel.. tum kadraj boyunca.. ayrica renkler cok iyi..

Tarih: 11 Ağustos 2006, 14:20 - İp: 62.***.**2.10
dtcan
dtcan (üye)
Tekirdağ / Amatör

Üstat hoşgeldin. Özlettin kendini. Sensiz sitenin tadı biraz azalmıştı.

Tarih: 11 Ağustos 2006, 15:00 - İp: 81.***.**2.162
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sagol can..
ben de sizleri ozledim dogrusu..

Tarih: 11 Ağustos 2006, 15:07 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker bi sey soracagım! bak kızmak yok ama ona gore usteki fotograf sanki flu gibi geldi bana. kucultmeden mi kaynaklanıyo benim gozum mu gormuyo nedir? alltakine sozum yok bak

Tarih: 11 Ağustos 2006, 19:19 - İp: 85.***.**9.244
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent senin gozun gormuyor.. sanirim kucultmeden kaynaklaniyor bulent.. ama gordugun gibi oldukca keskin ve kontrast'a sahip fotograflar.. ustelik renkler cok canli..
sony r1'den kesinlikle cok daha iyi..

Tarih: 11 Ağustos 2006, 19:29 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

artık r1 in hakkını arayacak adnan abi de yok. dur bak sen gorursun. sanan bi fotograf yollayacagım keskinlik canlılık neymis gorursun

Tarih: 11 Ağustos 2006, 20:03 - İp: 85.***.**9.244
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker tatilden yeni geldin ya o yuzden simdilik r1 in orta kalite fotografını yolluyorum. birden trawma etkisi yapsın istemiyorum

Tarih: 11 Ağustos 2006, 20:07 - İp: 85.***.**9.244