as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
aequitas
aequitas (üye)
İstanbul / Amatör

Cengaverler carpisiyor.

http://www.dpreview.com/reviews/sonydslra100/page25.asp

Tarih: 2 Ağustos 2006, 21:29 - İp: 160.***.**9.2
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Aequitas verdiğin linki inceledim.R1 yinede aslanlar gibi çarpışmış.

Şaka bir yana R1'in kendi içinde fotoğrafları işleyip ortaya capcanlı fotoğraflar çıkardığı konusuna katılıyorum.
Evet R1 hakkındaki olumlu düşüncem hala değişmedi ama DSLR'nin gerçek avantajını gördüm.

Adnan abide yakında doğru yolu bulacaktır.
Bu kapışma bana Analog ile Dijitalin rekabetini hatırlattı.

Analog'u savunan ne babayiğitler dijitale geçmem deyip geçmiştir.
Adnan abide R1'den DSLR'ye geçerse aynen bu benzetmedeki gibi olacak.

Adnan abi seni biraz tanıyorsam sen yılbaşından önce hatta Kasım olmadan A100'ü alırsın.Çünkü böyle elinin boş olmasına alışık değilsin ve bu sende zamanla dayanılmaz bir hal alacak.

Tarih: 2 Ağustos 2006, 21:42 - İp: 85.***.**5.117
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Ya mesela bende asla SLR almayı düşünmüyorum. Evet avantajlı olduğu noktalar var ama... ben zaten tembel karakterli bir fotoğrafcıyım...Sırf makineyi çantadan çıkarmaktan üşendiğim için ne kareler kaçırdım. birde buna lens değiştirmeyi falan eklerseniz , kötü şansında yardımıyla portre çekeceğim zaman 70-300 uzakları çekmek istediğimde de 18-55 takılı olur ve kaçan balık daha çok olur

Zaten olayı netlik-renk köşesine çektiğimizde R1 hepsini Rocky misali dövüyo (6.sını çekmişler-fragmanını izledim-güzeldi...raki-rakii-raaki)

Tarih: 2 Ağustos 2006, 23:03 - İp: 85.***.**2.204
as
as (Üye)

Kıvanç selam.
Dediğin gibi makinasızlık çok zor.İnsan çekmesede yanında olmasını her zaman istiyor.
Sana yeni makinamın seçim süreci hakkında biraz bilgi vereyim.Ben R1 i almadan önce 3 ay a yakın bir süre araştırıp en ince detayına kadar inceleyip ondan sonra almıştım.Ben o makinayı aldığım sıralarda burada topiclerde R1 diye bir soru soruldumu insanlar sadece gülüyordu.O da makinamı Sony gitsin mp3 çalar yada kamera yapsın deniyordu.

Ben makinamı alırken onun bunun lafına bakmam.Bana tavsiyede bulunan insanların bu işi benden daha iyi bildiğinin bir garantisi yok.Belki fotoğrafçılık konusunda bilgisi benden fazla olabilir ama benim ne tür fotoğraflar çekeceğimi ve ihtiyaclarımı bilmesi mümkün değil.
Bir makinada işime yaramıyacak extra özelliklere de fazladan para verecek kadar .. birisi değilim.Benim aradığım işimi görecek en ucuz ve verdiğim paranın hakkını bana kaliteli fotoğraflarla ödeyebilecek bir makina.
Sana bununla ilgili bir kaç örnek vereyim.Alacağım makinada 1/8000 shutter hızı,metal body,3200 ıso,body nin içine hava geçirip geçirmemesi,gibi özelliklerle işim olmaz.Yani bunlar için fazladan para vermem.Sebeb çekeceğim fotoğraflarda bana lazım değiller.

Şu an piyasada bana hitab edebilecek 3 makina var.Bunlar A100,EOS30D ve R1.Canon ve Nikon nun yeni makinalarını da görmem lazım.Makinamı aldıktan sonra tüh dememek için seçeneklerimi sonuna kadar inceler ve kararımı ona göre veririm.

R1 almam konusunda yanılmamıştım.Benim işimi her açıdan gören bir makinaydı.Dpreview de A100 testinde de bu makinanın yaptıklarını herkes gördü.Kendisinin 3 katından fazla fiyata satılan makinalarla fotoğraf ve noise kalitesindeki karşılaştırması R1 in fiyat performans olarak ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor.Mesala önümüzdeki yıl R2 diye bir makinanın çıkacağını bilsem ve bu makinada AS özelliğinin olacağını bilsem R2 yi bile bekliyebilirim.

A100 ün özellikleri bana çok uygun ama kit lenslerinin fotoğraf kalitesi olarak bana yetip yetmiyeceği belli değil.
EOS30D içinde aynı şeyler geçerli.30D gibi bir makina alırsam 17-40L lensinide almam lazım.Doğru karar için iyi araştırıp ,incelemek için biraz zamana ihtiyacım var Kıvanç.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 01:53 - İp: 85.***.**0.108
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi seni çok iyi anlıyorum.Peki bana şunu söylermisin;

Makinada kullanmayacağım özellikler bulunması benim için bir anlam ifade etmez diyorsun kısaca.

Peki niçin 350D yerine daha pahalı olan 30D'yi tercih ediyorsun?
30D de 3200 iso desteği var.Bu sana lazım değilmiş.
Aynı çözünürlük değerine sahipler.30D'nin magnezyum gövdeside seni ilgilendirmiyormuş.Bir tek farklı bir sensörü olduğunu duymuştum Eos'tan...

Seni 30D'ye iten ne?
Eğer iso performansı diyeceksen 350D'nin de iyi bir başarı gösterdiği açık bu konuda.Sende noise konusunda çok önemli değil çünkü temizlenebiliyor demiştin.

Birde bu 30D yerine 350D yada onun yeni odelini çok daha ucuza alacağından,aradaki fark ile belki 17-40mm parasının tamamı olmasada çoğu çıkar.

Bencede 370D ve D80 çıksın bir.Sonra A100 ile mukayese edilsin.Test ve incelemeleri yapılsın.Sonunda Türkiyeye geldiğinde ise sen makinaları bir eline al.Arkadaşlarda satın aldıkları makinalar ile bu siteye çektikleri fotoğrafları koysunlar(amma çok konuştum ya ), o zaman sende kararını verirsin.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 07:31 - İp: 85.***.**2.41
as
as (Üye)

Kıvanç neden 30D sorusunun cevabını sen zaten vermişsin.30D nin sensörü aynı ebat olmasına rağmen 350D nin kinden daha iyi.Yani 30D nin fotoğraf kalitesi 350D den daha yüksek.
Sen benim için makina alımında önceliğin fotoğraf kalitesi olduğunu biliyorsun.
Ancak A100 ün fiyatı 1000 avro civarında olursa A100 şu an ki en iyi seçenek olur.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 11:59 - İp: 81.***.**8.50
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Bende malcom ile aynı yerden çektim bunu ama R1+R1 plug-in

Tarih: 3 Ağustos 2006, 13:29 - İp: 85.***.**4.221
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

rokomet cok hos olmus cok begendim

Tarih: 3 Ağustos 2006, 14:17 - İp: 85.***.**8.108
as
as (Üye)

Rokomet merhaba .Sen R1 i ne zaman aldın hiç haberimiz yok.
Daha önce sen yazıp ta ben konuyu atladı isem ,sana makinanı güzel günlerde kullanmanı dilerim.

Tarih: 3 Ağustos 2006, 21:55 - İp: 85.***.**0.108
as
as (Üye)

Arkadaşlar sizlerle daha önce paylaşıp paylaşmadığımı hatırlayamadığım 3 adet R1 ile daha önce çekmiş olduğum fotoğraf.

Sony DSC-R1

Sony DSC-R1

Sony DSC-R1

Tarih: 4 Ağustos 2006, 02:50 - İp: 85.***.**0.108