merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
frog
frog (üye)
Bursa / Amatör

Tarih: 30 Ağustos 2007, 16:23 - İp: 88.***.**7.111
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

frog son fotograf super. hangi lensle cektin?

Tarih: 30 Ağustos 2007, 16:24 - İp: 137.***.**8.43
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sigma 20 f1.8 flash 36am f2.8 1/1600 HSS

Buda tamamen ayni. Buarada bisey farkettim exiflerde 20mm 28mm olarak gozukuyo neden olabilir sizce.

Tarih: 30 Ağustos 2007, 16:37 - İp: 137.***.**8.43
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

frog, ne güzel fotoğraflar böyle! Tebrik ederim...
sedar,sakın bir yere gideyim demd ve mümkünse yeni makinen de sony olsun
warwick hakan,ayın aydınlık ve karanlık yüzünün birleştiği çizgide detaylar mükemmeldr. Bu sebeple ayın dolunay değil de diğer pozisyonlarında yüzey şekilleri 3 boyutlu gibi gözüktüğü için gözlem için tercih edilir.Senin fotoğraftaki detayın ortaya çıktığı yere bak, durumu göreceksin.
Artık senden yarım ay evresinden de fotoğraf bekliyoruz.
30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum.

Tarih: 30 Ağustos 2007, 23:10 - İp: 88.***.**4.179
frog
frog (üye)
Bursa / Amatör

Sn. Fipar Teşekkürler,

Warwick bugün eklemiş olduğum bütün fotoğraflar 70-210 Minolta AF ile çekildi...

Tarih: 30 Ağustos 2007, 23:26 - İp: 88.***.**7.111
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Turgay bey sagolun. Yarim aydada cekecegim.Bu arda sonyukledigim iki foto tamamen yol gosterici yonlendirici olmasi acisindan koyulmustur. Burada hss ile 1/1600 ile flashli cekim yapildi. Bu fotoda flash kullanilmasaydi hata hss olmasaydi. ya on plandaki kisi duzgun pozlanip arkasi patlamadan bembeyaz olcak, yada arka dugun pozlanip on plan kararmis siluetten ibaret olacakti. HSS in katkisi ise arka plani bulandirmak icin f2.8 bir deger secildiginde bile falshin senkronize patlayabilmesidir. Herkese tavsiye lenslere cok para yatiracaginiza falsh alin en iyilerini alin ben bir tane aldim yetmedigine inandim ikinciyi de aldim. Insanlar flashi gereksiz bi aksesuar olarak goruyorlar sanirim o yuzden paylasmak istedim. ancak su varki orta bi lenslede cok iyi lensle ceckeceginizi cekersiniz, belki okadar keskin olmaz renkler iyi olmaz ama (bunlar ile photoshopda duzeltilebiliyor) flas olmadan bazi durumlarda foto cekmek imkansiz oluyor yani ani kaciriyorsunuz. Arkadaslara tavsiyem f2.8 lenslere ozellikle ihtiyaciniz yoksa okadar para verceginize flas alin. Hele wirelessla birde reflektor alirsaniz studyoya cevirirsiniz.

Tarih: 30 Ağustos 2007, 23:38 - İp: 137.***.**8.43
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

frog süper fotoğraf bu sonuncusu, bunu galeriye de yüklesene
hakan haklısın flaş çok önemli düşünüyorum almayı, çakan bir flaş fotoğrafa çok olumlu etki yapıyor gerçekten de.

Tarih: 30 Ağustos 2007, 23:48 - İp: 88.***.**1.250
frog
frog (üye)
Bursa / Amatör

Buffalo bu sayfadaki fotoğrafı diyorsun değil mi?

Galeriye ekleyeceğim ama isim bulamıyorum :D

Tarih: 31 Ağustos 2007, 00:11 - İp: 88.***.**7.111
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

evet bu sayfadaki fotoğraf

Tarih: 31 Ağustos 2007, 00:15 - İp: 88.***.**1.250
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

warwick ay fotoğrafına bayıldım

benim 300mm ile çektiğim golf topu kadardı

500mm ile bu kadar net ve yakın çekim nasıl oluyo ?

Tarih: 31 Ağustos 2007, 01:55 - İp: 85.***.**3.78