Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi
değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar
#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.
@toratartus teşekkürler
@buffalo kafam karıştı benimde, kit lenslerle devam edip macro sevdasına geri mi dönsem ?
1.5 ay sonra alabilirim, elimdeki canon eos 620'yi satıp macronun ıvır zıvırlarına yatırırım ?
HDR ve gece çekimleri için bi ayaklık şart, öncelik onda
bu iş strateji gerektiriyor,kıt kaynakları en iyi şekilde değerlendirme işi
sizleri bulmasam abuk subuk bişiler alabilirdim en başında
@keremd seninde, başka lens denemediğim için yorum yapamıyorum
@pollyteks bunlar senin için o zaman
notre dame
dire @ kit lensleri kaça satabilirsin bilmiyorum, ama onları satıp tamron 17-50 alsan 500 dolar verirsin. Tele olarak maalesef şimdilik a100 kullanıcıları için pek seçenek yok ama ikinci el beercan denen 70-210 f4 alabilirsin.
sanırım fotoğrafların önemli kısmı 75-300 ile çekilmiş. Hem beercan hem de 75-300 kullanan bir arkadaş 75-300 mü beercan mı sorusunun yanıtını daha kolay verir.
Son fotoğraflar da süper bu arada.
merhaz arkadaşlar gaza getiriyorlar
flickR dan yüklüyorum o yüzden kontrol bende değil
küçük olması göze daha hoş geliyor sanki
bunlarda merhaza
montmarte (idam tepesi - paristeki tek tepe)
louvre'ın içindeki ters piramit, göya kutsal kase bunun altındaymış
louvre sarayının bi kaç odasını eski ihtişamı ile bırakmışlar, diğer tarafları müze
notre dame gene
notre dome giriş kuyruğu
rehber bizx türküz bu kadar sıra beklemeyiz dedi ve solda ki çıkış kapısından bizi içeri soktu
@buffalo
eminim karadeniz
cami olmasa isviçre diyecektim
çok huzur verici [>:D
dire kalitesiz bir üç ayak alma, ucuzları bir işe yaramıyor
Dire fotoğrafları görünce insanın tası tarağı toplayıp parise gezmeye gidesi geliyor
Uzungöl'ü de unutmamak lazım tabi. Karadeniz'de aslında gezilip görülmesi gereken o kadar yer var ki.
@buzkara çektiklerim aşağıda ki galeri de
http://www.flickr.com/photos/11442718@N07/
@buffalo iyi bişi almayı düşünüyorum
#dire' tarafından 29.08.2007 01:07:48 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Dostlar Herkese Merhabalar...
Uzun bir süredir işimle ilgili birkaç projeden ötürü aranızda olamadım. Karelerinizi göremedim. Ama ilk fırsatta hemen incelemeye başladım. Bu mesajımı affınıza sığınarak yazıyorum ama içimden gelen şeylerle kendimi ifade etme ihtiyacı hissettim. Lütfen ukalalık olarak algılamayın. Hepimiz birbirimizden birşeyler öğrenmeye ve güzel kareler çıkarmaya çalışıyoruz.
Bu bölüm ilk açıldığında merhaz nickli arkadaşımızın özellikle üzerinde durduğu bir konu vardı. Fotoğraflar çekilirken hangi lensle ve hangi exif ayarları ile çekim yapıldığının belirtilmesiydi. Başlangıçta bu konuda gösterilen hassasiyet şu anda malesef gösterilmemekte. Sonuçta buradaki fotoğralara bakarak kendisini yönlendiren birçok dostumuz bulunmakta. Ve kendisini tatmin edici bilgileri bulamadığından ötürüde birçok kişi tahmini alımlar yaparak paralarını resmen çöpe atmaktadır. Lütfen bütün arkadaşlardan ricam çekmiş olduğumuz fotoların hangi lens ve exif ayarlarıyla çekildiğini yazmalarıdır.
Affınıza sığınıyorum, saygı ve sevgilerimle...
Melih ŞERBET
piri reis exif değerleri konusunda haklısın.
objektife gelince aslında burayı takip edenler, kimde hangi objektif var neyi daha çok kullanıyor gibi bilgilere sahip olduğu için fotoğraf ekleyen kişi yazmasa bile hangi objektifle çektiğini genellikle biliyor.
ama exif değeri ve objektifi belirtilmesinde fayda olduğu konusunda size katılıyorum.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
233829 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0113627 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1216219 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0294525 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1317714 Şub. 2021, 16:41
mete007 -