merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

bahçeşehir göller bölgesi

Tarih: 15 Ağustos 2007, 21:13 - İp: 85.***.**3.78
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 15 Ağustos 2007, 21:17 - İp: 85.***.**3.78
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 15 Ağustos 2007, 21:21 - İp: 85.***.**3.78
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo şöyle sorsam

siz olsanız 550-600$ lık bütçe ile hangi macroyu alırdınız ?

Tarih: 15 Ağustos 2007, 21:24 - İp: 85.***.**3.78
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Tamron 90 alırdım sanırım. Oldukça iyi bir objektif, kullanıcılarından da pek sıkıntı duymadım.

Sigma nın 70mm si var, onun da çok iyi bir objekitf olduğu söyleniyor.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 21:38 - İp: 88.***.**2.205
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Tabi Hakan daha net yanıt verir, çünkü o yakın zaman önce bir makro objektif aldı ve sanırım almadan önce tüm seçenekleri uzun uzun incelemiştir.

Fotoğraflar da çok iyi bu arada.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 21:42 - İp: 88.***.**2.205
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

bende tamrona karar verdim şimdilik ama daha zaman var, son anda gene sizlere sorarım

çok iyi yol gösteriyorsunuz

Tarih: 15 Ağustos 2007, 21:43 - İp: 85.***.**3.78
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

malesef acil para lazım
sony a100 bady
sony 18-70
sony 75-300
minolta 50 mm f1,7 af
49+55 mm cokin uv ,55mm kenko polerize,1gb cf hafıza kartı
isterseniz idareten birde canta koyabilirim.
malesef loweproların birine 140 digerine 80 dolar verdigimden onları vermiyorum

minoltanın badysinde birkaç cizik var kullanımla alakalı bir sorunu yok,ayrıca benim gördügüm en temiz 50mm dir ve şuan karaborsada direk 200-250 ytl ye bile rahat satılabilir.diger sonybady ve double kitin 13-14 ay civarında garantiileri devam ediyor.kutuları ıvır zıvır herseyi var zaten.hepsine 1400 ytl istiyorum.ilgilenenlere yakından fotograflarınıda cekebilirim.yada görmek isterse ankaradayım zaten.bakabilir.
üzgünüm pazarlık yok.bundan aşşagısına veremem.

Tarih: 16 Ağustos 2007, 00:44 - İp: 85.***.**4.47
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Dire fotolar cok guzel.

Macro konusunda genel tavsiye tamron 90 mm yonunde ancak bu karsılastırmalar birazda cok ince testler detaylarla yapılıyor. Aslına bakarsan gunluk kullanımda aynı sınıftaki lensler arasında hic fark yok diyebilirim. Sigma ve tamron arasında hele goruntu kalitesi olarak hic fark yok. sadece tamronun renklerinin biraz daha canlı oldugu soylenir. Birde bokehsi biraz daha iyi bildigim kadarıyla cunku fazladan bi bladei var. ama bunlar inan cok cok ayrıntılı incelersen belli olan seyler. Sigmaınında ustun olan yanları var, daha az CA gibi. Benim neden sigma 105 sectigime gelecek olursak. macro kullanmaya baslayınca dahada anlıcaksın ki ne kadar uzun objektif okadar iyi. Tabi bu soyledigim sadece cicek cekme amaclı yada portreye donuk kullanmak icin istemiyosan. Yani 1-2 santim bile bazen fotografı cekmeni imkansız kılıyor. oyuzden olabildigince uzun olanı al. 90 mm ile de 105 arasında pek yok gıbı gozuksede fark var. Ama eger kısa objektif istiyosan ozmanda yetecekse bence 70mm sigma al cok ama cok keskin bi lens..

Umarım yardımcı olabilmisimdir..

Tarih: 16 Ağustos 2007, 02:41 - İp: 213.***.**3.89
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Sedar hayırdır, umarın D200 sevdan yüzünden kıymıyorsun A100 'e Bak öyleyse hata ediyorsun, yeni DSLr ler çıkınca üzülürsün

Tarih: 16 Ağustos 2007, 14:29 - İp: 81.***.**7.49