Fotoğrafçılık Forumları
Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi
değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar
#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.
Bende bir foto yükleyeyim.
pazarbey,
eşek arılarında 3-5 zayiat var.
biraz da "natürmort" çalışmak istedim de...
ya da "eve iş götürmek" diyelim.
şu an da o bid kaç "zayiat" bir poşet içerisinhde evde duruyor.
ve dtcan,
fotoğrafınız çok güzel...
exif'e baktığımda 135 mm ile çekildiğini ve F:5.6 tercih edildiğini görüyorum.
o halde, 75-300 sony ile çekilmiş bur fotoğraf bu...
ve ben bu dakikadan itibaren makro çekimini bırakıyorum
tabi sizi de bir kez daha tebrik ediyorum.
fotoğraflarınızın devamını dilediğim gibi sizin de forumun müdavimi olmanızı çok isteriz.
hoşçakalın
Fotolar pek alımlı değil ama....
dtcan,
Kutluyorum.
fipar,
fotoğrafındaki arılara "sarıca arı" deriz burada. Eşek arısı sarı-kırmızı ve iki misli daha büyük olana denir. Adlandırma yörelere göre farklı olabilir. Oralarda büyük sarı-kırmızı arılara ne ad veriyorsunuz?
Kediler 50 mm ile
Bu kit ve +4 close up ile
Bunlar 500mm reflexle
Alttaki fotograflar bogazin bi ucundan diger ucu artik siz hesap edin 750mm yi.
Mesut Bey,
Arapça öğrenen bir talebeye sorarlar:
Araplar koyuna ne derler?
Talebe kolayca cevaplamış: Ganem derler!
Bu kez soru biraz zorlaşmış:
Peki o zaman kuzuya nerler?
Talebe cevabı bilmiyor ama bilmiyorum demek de işine gelmiyor:
"Valla" demiş "Büyüyünceye kadar bir şey demezler, büyüyünce ganem derler"
Aslında sizin isimlendirmeniz doğru ama bu yöre de gerçekten de eşek arısı deniyor.
Sizin eşek arısı dediğiniz türe de ben Erzincan'da "at arısı" denildiğine şahit oldum.
Bu büyük tür bizim yörede pek görülmüyor belki bundan kaynaklanan bir karışıklık olabilir.
Hakan,
tatilin tadını çıkart, boşver hava durumunu filan, yağmurlu havada müthiş istirahat olur.Zaten benim tatil anlaşımda aktivasyon bulunmaz. Hımbıl ve miskin bir tatili herşeyin üstünde tutarım; bu arada fotoğraflar güzel, alan derinliğini güzelce kullandığın el fotoğrafı bana Stargate filmini hatırlattı, güzel olmuş.Sana iyi tatiller diliyorum.
ve Hakan (warwick)
kedi fotoğrafları harika,
500 mm nin de hakkını verdiğini görüyorum. Gördüğüm kadarı ile bu objektif hakknıdaki kanaatlerin çoğu ön yargıdan ibaret (benimki de dahil olmak üzere)
Oldukça keskin ve başarılı bir objektife benziyor, devamını göreceğimizi umuyorum...
Hakan bu ne enteresan bir kedi, çakmak çakmak gözleri var
Turgay makro objektifin sefasını süredursun bizde makro yok
Ama iyi ki close-up filtreler var da biraz olsun makro özlemimizi gideriyoruz
500mm oldukça iyi iş çıkarmış, arka plan çok karışık değilse oldukça iyi sonuç veren bir objektif anladığım kadarıyla.Renkler çok güzel doğrusu.
Tesekkur ederim, kedim cok afacandir valla.
500mmye gercekten onyargi var, ama dyxumda baya iyi puan almis eninde sonunda hakkini vermisler. Bende bu kadar beklemiyodum. kontrast kotuymus, arka plan kotuymus falan diolardi ama hurafe yani. Hele ki kontrastta hic sorun yok. Bu fotolarda oynama da yok.Hatta denedim auto contrast flan yapiyim die daha kotu oldu. Bazen az isikda kontrast dusebiliyor ama o da her lensle olabilir. Arka plana gelince sunuda soyliyim ilk tekne fotosunda(amerian bayrakli olan) sanki arka plan biraz karisik gibi duruyo ama su varki ben bu halini gorunce sasirdim cunku ufaltinca karisiklik ortaya cikti. Yani o bokeh desenleri ufalip yakinlasinca biraz karisik hissi uyandiriyo buyuk fotoda hic oyle bi sorun yok.
Amerikan bayraklı teknenin fotoğrafındaki bokeh bence çok iyi. Sonuçta 500mm yani 750mm azımsanacak bir şey değil ve oldukça hesaplı bir lens...
arkadaşar merhaba..
geçen hafta iş için ortağım ile birlikte g.antepe gittik,aynı gün iş için bu sefer ankaraya gitmemiz gerekti,9 gün boyunca ancak iki defa fırsat bulup sedar(nemrut)un armadadaki işyerine gidebildim.işin şanssız tarafı ben gittiğimde sedar yoktu,sedar ise işyerinde olduğunda benim gitmeye fırsatım olmadı.yani sedarı görmeden tekrar cizreye geldim.programımda sadece g. antep olduğu için makinamı almadan yola çıkmıştım.fotografsız bir hafta geçirdim.yani anlayacağınız ne sedarı görebildim,nede fotograf çekebildim..
sizleri çok özlemiştim
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
233629 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0113327 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1215819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0294125 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1317614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -