merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Hakan, o güllerdeki doku ne öyle be abicim?
daha önce de yazacaktım ama kaynadı gitti.
Benim çektiğim kırmızı gül fotolarında kırmızı öyle bir patlıyor ki gül dokusu, kaybolup gidiyor...
inan çok güzel...
50 mm nin marifeti desem 18-200 ile de bezer fotolarını biliyorum.
Neyse ben de boş zamanlarımda çalışıcam bu konuya

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:19 - İp: 88.***.**6.39
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

aslında 16-80 tabiki ideal ama benim 50 mm yi daha doğru dürüst deneyemedim.
Fırsat bulursam onunla da çkim yapayım diyorum.
Sakın senin 18-200 ü elinden çıkarma.
Bence bu aralıkta daha iyisi çıkana kadar, her yere gidecek bir lens

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:23 - İp: 88.***.**6.39
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Bülbül güle en güzel ezgilerini söylermiş ama yine de bu nazlı çiçeğin kalbini alamazmış

Gül çok nazlı bir çiçek, sağı solu belli olmuyor ben belki binlerce çiçek fotoğrafı çektim , içlerinde en zor olan gül kesinlikle...Kontrast kolay kolay tutmaz...
hele hele kıpkırmızıysa...Biraz şan işi...bir de dik güneş ışığında çok kötü çıkıyor gül, gölge yapıyorum ben de

Tarih: 12 Temmuz 2007, 22:45 - İp: 85.***.**5.139
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

"bir de dik güneş ışığında çok kötü çıkıyor GÜL, GÖLGE yapıyorum ben de "

Abı kusuruma bakmazsan bunu soylemezsem olcem iki saattir guluyorum.

Napıyosun? GUL GOLGE imi yapıyosun???

Bravo ne diyim...Nerden tanıyosun..

Tarih: 13 Temmuz 2007, 01:19 - İp: 85.***.**7.16
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

gül ve güneşin arasına giriyorum çekerken, dolayısıyla gül dik ışınlardan kurtuluyor
arka sayfalardaki 18-200 ile çektiğim gül fotoğrafında mesela, epeyce iri bir arkadaşımdan gülün önünde durmasını rica ettim sonuçta yumuşak bir ışık elde ettik, tüm ışığı kesti bu iri gövde

Tarih: 13 Temmuz 2007, 01:38 - İp: 85.***.**5.139
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

anladim tesekkur ederim Hakan. bu teknikle cekilmis diuger fotolar icin bakiniz.
http://www.gulgolge.org/

Tarih: 13 Temmuz 2007, 01:53 - İp: 85.***.**7.16
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

hahahhahah
jeton yeni düştü bende Gazetelerde filan çok gördüm bu hatun kişiyi gerçi ama ismini bilmiyordum...

Ama teknik iyi

Tarih: 13 Temmuz 2007, 02:04 - İp: 85.***.**5.139
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu kedimiz..
50mm f2.2 1/30 iso 400

f1.7 1/50 iso 400

Tarih: 13 Temmuz 2007, 03:13 - İp: 85.***.**7.16
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Kedi çok matrak bir şeye benziyor. Güzel fotoğraflar.

Gecenin 3 ü oldu, uzun yolcuklardan önceki taktiğimi uyguluyorum, sabaha kadar oturmak, ertesi gün otobüste uyumak

Yarın nihayet uzun süredir planladığım 2 haftalık tatile çıkıyorum. İlk istikamet baba ocağı Ünye [>:D

Tarih: 13 Temmuz 2007, 03:22 - İp: 85.***.**5.139
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

turgay ben senin yerinde olsam artık lens almaz kenara para koyardım...zaten 75-300 / 200-400 lenslerinde var bira kutusu arada cok fark yaratmıyacaktır eminim.kelepir ucuz 2.el derken aslında yinede ciddi paralar veriliyor bence bekle yeni zeissler cıksın....tam hangi aralıkda ihtiyacın varsa tertemiz alırsın onu..diger fazla olanlarıda elden cıkartıp.
135 mm zeiss mesala(suhely bunu alınca samuray olcak sen düşün)
70-200 f2,8
gibi lensler var...bence ileriye dönük düşünüp biraz bekleyip para biriktirmek daha mantıklı gibi....

Tarih: 13 Temmuz 2007, 10:21 - İp: 85.***.**9.24