merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Sedar,
sana hak verdim ve Cuma günü İstanbul'da 300 YTL ye oldukçe temiz bir beercan bulduğum halde almadım.
Fakat başka bir şey aldım.
Duyunca deli olacaksınız?
Bir adet gayet iyi durumda minolta 100mm Macro!
Haydaa, biz birini bulamıyoruz sen n'apıyorsun diyebilirsiniz.
Forumda herkesin bu objektife sahip olmak istediğini biliyorum.
İstedim ki bu objektiflerden birisi forumdaki arkadaşlara gitsin.
O yüzden hiç düşünmeden parasını ödedim ve aldım.
Daha önce bu konuda yazıştığımız için öncelik Gürhan'ın (pollyteks)
O almazsa ilk teklifi verene göndereceğim.
Fiyatına gelince 2*290=580 YTL
Bana uygun gibi geldi.
Her neyse
Elimdeki iki objektiften birisini seçim hakkı benim
Diğeri ise macro isteyen bir arkadaşın olabilir

Tarih: 14 Temmuz 2007, 10:53 - İp: 88.***.**5.154
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Turgay demek bir 100mm makro daha buldun
2x290 ne demek?

Önceliği Gürhan a vermen doğru bir hareket gerçekten de.

O almazsa ben düşünebilirim. O alırsa satmak isterse eğer ondaki 50mm makro yu da düşünebilirim.

Turgay senin sete bakıyorum da
Yeni obejktif değil de 1.4x bir tele converter senin set için iyi olabilir. İlerde en fazla şu olabilir
200-400 ü satıp daha hızlı bir tele alabilirsin
yeni çıkacak objektiflerden...

Tarih: 14 Temmuz 2007, 12:57 - İp: 88.***.**7.225
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

hakan,
yanımdaki nakiti zorlamamak için 550 YTL nakit yerine 580 YTL kredi kartına iki taksitte aldım

Tarih: 14 Temmuz 2007, 13:51 - İp: 85.***.**8.42
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

TUrgay bey eger Gurhan sonrada Hakan almazsa ben direk talibim. 3 numaraya yazabilirsiniz...

Bu arada bende yarin yada obur gun bi gideyim hayyamada bi arastirayim bakalim ne vaarmis?

Tarih: 15 Temmuz 2007, 02:46 - İp: 85.***.**7.16
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Turgay Bey,
Sıraya beni de yazın. Tabii arkadaşlarım talip olmaktan vazgeçerlerse. Böylece ben de yolumu kesinileştirmiş olrum. K10D'ydi, D80'di demekten kurtulurum. A10, olmadı A100 almayı kafama koydum. Lenslerden başlamak da mantıklı olabilir.
Tamer

Tarih: 15 Temmuz 2007, 12:19 - İp: 193.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tamer abiciğim sanada bir e 510 alalım.Bak pişman olacaksın sonra karıncalı karancalı fotolar çekme.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 16:48 - İp: 88.***.**4.148
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Beytullahcığım,
510 düşündüm de doğru düzgün lensi yok be 14-54 dışında. İyi olanlar çok pahalı.

Minolta dolayısıyla Sony'e yakınlığımı bir kenara bırakamıyorum.

Nikon da gönlümü çekiyor ama, Pentax ve Canon'a çok ısınamıyorum.

Ancak lensler göz önüne alınırsa alınacak tek marka "Canon".
85 mm 1.8, 100mm 2.8 muadillerine göre çok uygun fiyatlarla satılıyor. Çok kaliteliler.

Ama 16-80 kalitesinde o fiyata alternatifi yok.

Nikon'a kaymadan Sony ya da Pentax alsam iyi olacak. Yoksa VR lensler için (çünkü alışkanlık oldu) servet gerekecek.
Tamer

Tarih: 15 Temmuz 2007, 17:03 - İp: 193.***.**2.10
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Turgay , öncelikle 100mm macroyu orada öyle bırakmadığın ve önceliği bana verdiğin için teşekkür ederim. Arkadaşlar hiç sıraya girmeyin boşuna ben kaptırmam bu lensi
Ama benimde artık elden bir şeyler çıkartmam gerekiyor...(sermayeyi lenslere bağladım )
toplamda 3 makina 10 lensim oldu.Bunlardan satacaklarımı yarın yazarım...

Tarih: 15 Temmuz 2007, 18:05 - İp: 85.***.**3.253
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Gürhan,
Hayırlı olsun, güle güle kullan.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 18:17 - İp: 193.***.**2.10
pollyteks
pollyteks (Objektif)
Kahramanmaraş / Meraklı

Teşekkürler Tamer bey

Tarih: 15 Temmuz 2007, 19:02 - İp: 85.***.**3.253