merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Dire,

Hepsi 3 poz da flasli cekim.

Yalniz guvercini cekerken hem daha yumusak isiklandirma ve hem daha 3 boyutlu poz hem de hayvanin beynine 70-80 cm'den flas sikmamak icin "wireless" kullandim, yakindaki bir yuzeyden isigi yansittim.

Isigi iyi kullaniyorsan, istedigin kadar wireless flasi ayni anda caktirarak inanilmaz efektler elde edebilirsin.

bkz. http://www.friedmanarchives.com/flash.htm

Tabii her zaman saga sola wireless flas dosenecek zaman ve firsat olmuyor. Ama yine de harici flas iyi birsey cunku daha guclu, daha uzagi aydinlatabiliyor, mesela ilk pozlardaki oyun ekibi benden en az 7-8 metre uzaktaydi. Asagidaki pozdaki muzisyenler neredeyse 10-12m. otemdeydi, fazla pozlanmis. (iso400)

Tarih: 24 Eylül 2007, 22:04 - İp: 88.***.**9.78
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

antika bu friedman sanırım minolta camiasının en saygın isimlerinden birisi. bunun a10 için yazdığı bir kitap var, çok popüler bir kitap sanırım.

Tarih: 24 Eylül 2007, 22:10 - İp: 81.***.**0.90
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Buffalo,

Friedman'in A100 kitabi soruna bir fikra ile cevap vereyim:

Iki arkadas luks bir otelin terasinda iciyorlarmis. Biri digerine:

"Bak simdi, asagida, otelin girisindeki tente var yaaa"

"Eeee, noolmus o tenteye ?"

"Ben buradan o tentenin uzerine atlayip geri sekip tekrar terasa donebilirim"

"Hadi lan, olur mu hic oyle sey" demeye kalmadan digeri kendini asagi ativermis, tentenin uzerine dusmus, tente esnemis, sonra hooop, adami gerisin geri terasa ativermis.

"Gordun mu, yaptin iste. Hadi sen de yap"

Oteki yigitlige toz kondurmamak icin biraz tereddutle kenara gelmis, sonra bir cesaret bosluga salivermis kendini, gulle gibi dusup tenteyi desip gecerek betona cakilmis. Sizlere omur.

Cevrede olaya sahit olanlardan birinin soyle dedigi duyulmus:
"Yahoo bu Superman cok iyi cocuk, cok efendi cocuk ama ictigi zaman hic cekilmiyor"

Yani meselenin ozu Friedman gibi adamin eline istersen en sefil kompakt makinayi tutustur, yine de harika fotograflar cekecektir, mesele A100 yada baska makina degil. Ama nihayetinde boyle bir pazar var, adam da ekmek parasi iste, markalar icin fotografcilik kitabi yazip geciniyor.

#antika' tarafından 25.09.2007 00:26:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Eylül 2007, 00:24 - İp: 88.***.**9.78
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu pazar ada turu attim, 1-2 goruntu paylasayim dedim:

Bostanci iskelesi:

Tarih: 25 Eylül 2007, 00:47 - İp: 88.***.**9.78
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

ara ara yüklemeye devam
dicle nehri

hasankeyf

mardin'in dara köyünden

Tarih: 25 Eylül 2007, 00:53 - İp: 81.***.**0.156
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Resim cekildigi anda hic ruzgar esmiyordu. Anlasilan o ki bu pek nadir bir zamani yakalamisim.

Tarih: 25 Eylül 2007, 01:01 - İp: 88.***.**9.78
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 25 Eylül 2007, 01:28 - İp: 88.***.**9.78
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

Tarih: 25 Eylül 2007, 01:29 - İp: 81.***.**0.156
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı