merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

Sony Alpha A100 Fotograf Galerisi

değerli sony a100 kullanıcıları..bildiğiniz gibi DSLR/SLR-LİKE SATINALMA REHBERİ dediğimiz sayfa dahada genişletilmiş bulunmaktadır.bu sayfada sony a100 fotografları için bir sayfanın açılması,yeni makina alacak veya makina arayışı içinde olan arkadaşların sadece fotograf incelemesini yaptıktan sonra daha sağlıklı karar vereceklerine inanıyorum..
cüneyt OCAKLILAR ve H.BAYKAL üstadlarımızın açtıkları sony inceleme sayfalarının,sony a100 kullanıcılarınında aktarmış oldukları bilgiler, kullanıcılara eşsiz bilgiler sunmaktadır. bu bilgilerin ders niteliğinde olduğuna inanıyorum.bu sayfaların teknik bilgilerin konuşulduğu sayfalar olarak kalması daha yararlı olur düşüncesindeyim. fotografların ise bu yeni açtığımız sayfada yayınlanması bence daha güzel olacaktır.yani bu sayfa sadece fotografların yayınlanması amacı ile açıldı.
mesut abinin bu önerisi bana oldukça mantıklı geldi.diğer sony a100 kullanıcılarınında beğeneceğine inanıyor ve ilk fotografı yüklüyorum
NOT:yükleyeceğimiz fotografların en fazla 800 piksel boyutunda olması sayfa düzeni açısından daha sağlıklı olacaktır..fotoğraf bilgilerinide yayınlamamız izleyiciler açısında daha faydalı olacaktır.slm.lar

#merhaz' tarafından 16.03.2008 03:31:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Haziran 2007, 13:49 - İp: 85.***.**0.211
akorcak31
akorcak31 (üye)
Hatay / Amatör

arkadaşlar yeni alıp daha tam çözemediğim makinamla ilgili bi kaç sorum olacak a100 ün flaşını herseferinde elle kaldırmak mı gerekiyor...flaşın gerekli olup olmadığını nasıl anların.. direk siyah byaz fatagraf çekile bilyormu şimdiden teşekkürler

Tarih: 23 Eylül 2007, 00:38 - İp: 85.***.**3.143
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

flaşı elle kaldırmak zorundasınız. bence faydalı bir özellik.
flaşın gerekli olduğunu anlamanın kesin bir formulü yok. ben çok sık kullanmıyorum. biraz kişisel deneyimle ilgili.

kapalı mekanlarda hareketi dondurmak için ister istemez açacaksınız .

evet a100 s&b çekebiliyor.

Tarih: 23 Eylül 2007, 01:07 - İp: 88.***.**0.211
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Flas aciksa cakar, kapaliysa cakmaz.

Kural bu kadar basittir Sony/Minolta DSLRlarda. Bu Sony/Minolta makinalarin en cok hosuma giden ozelligidir.

Flas otomatik acilmaz cunku ortam isigini mi, yoksa flasi mi tercih edilecegi tamamen sizin, yani fotografcinin bilecegi istir.

Dahasi gunluk guneslik bir ortamda golgeyi aydinlatmaniz gerebilir, veya gerekmeyebilir. Bu makinanin verebilecegi bir karar degildir.

Olay basittir, menu yok, buton yok, hicbirsey yok, flas caksin istiyorsaniz bir parmak hareketi ile acarsiniz, cakar.

Tarih: 23 Eylül 2007, 01:43 - İp: 85.***.**0.157
merhaz
merhaz (üye)
Şırnak / Amatör

rds aramıza hoş geldin.makinanda hayırlı olsun...

Tarih: 23 Eylül 2007, 01:50 - İp: 85.***.**1.107
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

fipar çok hoş fotoğraflar

16-80 ?

rds bende senin gibi yeniyim, hoşgeldin aramıza

Tarih: 23 Eylül 2007, 13:29 - İp: 85.***.**1.128
rds
rds (üye)
Çanakkale / Amatör

Hoşbulduk arkadaşlar. Deneme resimleri ile makinaya ısınmaya başladım. canbasri nin ilk dersi ile M modunda uzun uğraşlar sonunda gece oda içinde flaşsız bir fotoğraf elde edebildim Tabi şu an en gereksinim duyduğum şey türkçe kullanım klavuzu. İngilizce olanınıda çözüyorum ama tabi bir yere kadar Bu konuda ne önerirsiniz? Makinayı yurt dışından aldım faturası yok

Tarih: 23 Eylül 2007, 14:02 - İp: 88.***.**9.175
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

rds hayırlı olsun, güzel fotoğrafarını bekliyoruz
dire fotoğrafların bir kısmı 16-80 bir kısmı ise 10-20 ile çekildi.
rds, aslında a-100 ün özet kullanım klavuzunu bu forumlarda bir yere koymuştum.
şimdilik işini görür ama asıl kullanım kitabını bulmak lazım sana

Tarih: 23 Eylül 2007, 18:03 - İp: 88.***.**1.116
rds
rds (üye)
Çanakkale / Amatör

fipar dostum bir şekilde bulaiblirsen çok memnun olurum. serkanacc @ gmail Birgün bir şekilde bulursan aklında olsun Şimdiden teşekkürler

Tarih: 23 Eylül 2007, 18:34 - İp: 85.***.**6.135
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

rds merhaba. kullanım klavuzu için sony türkiye ye başvur, onlar kullanım klavuzunu sana ücretsiz olarak yollar.

başlangıç için M değil A modunu kullanmanı öneririm. hem enstantane hem diyaframı belirlemek yeni başlayan kullanıcı için biraz zor oluyor.

Tarih: 23 Eylül 2007, 19:54 - İp: 81.***.**0.90
akorcak31
akorcak31 (üye)
Hatay / Amatör

rds bende yeni aldım makinayı kullanma kılavuzu var istiyorsa fotokopisini çekip göndereyim..

Tarih: 23 Eylül 2007, 23:40 - İp: 85.***.**6.19