Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Erhan abi senin 70-300 fotoların harika.
Uzatma tüpü ile açık havada çalışmak zor, güneş olmasına rağmen gene de ışık yetersiz geldi. bir de arılar hep hareketli, durmak bilmediler.
Selehattin abi sana yeni bir damat buldum.
Umarım beğenirsin.
Bu da papatyalar arasından çıkan lale...
puspus ,papatya-lale fotosu çok güzel kadraj..
erex üstadın 70-300 fotolarını daha önce görmüştüm,üstadlar 70-300 fotosu ekleyince,bu lense olan sevgim tekrar oluşuyor.
benden de deneme
makro bahçemden,
50 mm.croplu
manuel 50 mm 1,4 ün arka plan yok etme testi
Merhabalar, ben de az bir süre önce k10d kit aldım ve daha yeni yeni makineye alışmaya başladım. Daha önce slr kullanmıştım ama dslr kullanmak daha zevkli geldi. Sanırım sonucu hemen görebilmek bunda etkili olan sebepti.
Şu makro olayını iyice öğrenmek istiyorum. Bu kadar çok üstadın arasında daha soru sormadan bile, sadece forumu gezerek bile pek çok şey öğrendim. İlk iş ebay'den bi kiron 105mm aldım. Umarım gümrüğe takılmaz
Bir de tripod ve flaş için ne önerirsiniz? Her ikisi için de fazla bütçem yok. Hatta daha açıklayıcı olsun, 360'a bile yetersiz kalıyor. Şimdiden teşekkürler.
burzmali,hayırlı olsun.
105 mm yi kaça aldınız ebaydan..
ayrıca bu gümrük olayını nasıl halledeceksiniz. çok kişinin ürünü takılıyor..
Kıymetli Erhan Abimiz gibi tek tek isimlerinizi sayamayacağım ama arkadaşlar fotoğraflarınız çok güzel. Şahsen fotoğraf yüklemeye çekiniyorum.
burzmali makinen hayırlı olsun.
PS' de biraz düzelmeye çalıştığım bugün kapalı havada çektiğim bir fotoğraf (18-55 kit lens)
#aydemir74' tarafından 19.04.2008 23:28:30 tarihinde düzenlendi.
Puspus, teşekkür ederim.
Uzatma tüpüyle harika işler çıkarmışsın. Arı ve örümcek çok güzel olmuş.
Kadir, sağolasın, üstadlık haddimize değil.
Senin tarla fotoğrafındaki kpmpozisyon çok güzel. Mor çiçekteki su damlaları makroya adeta can suyu katmış. Tebrik ederim. Arka plan yok etme testinin exifinde f/0 olarak gözüküyor, lense ne yaptın öyle
Burzmali, makinan hayırlı olsun, hoşgeldin. Makro çekeceğine göre bu amaca uygun (konuya ve yere yaklaşabilme, her açıdan kadraj alabilme vs) bir tripod ve başlık almanı tavsiye ederim. Kalite de önemli fakat önce fonksiyonellik bence.
Aydemir, bu havada ancak bu kadar
teşekkürler erhan abi...
eski A modu olmayan manuel lenslerde diyafram elle ayarlandığından makine diyafram değerini algılamıyor.
o fotonun f değeri 1,4 ..ama 1,4 de foto çekmek çok zor.net alan derinliği mm lerle ölçülüyor..
Teşekkürler Sevgili Erhan Bey, Kadir, Ahmed.
Bigwolfield, çok güzel bir model bulmuşsun. Sigma - Tamron konusunda, ben de baya bir tereddütte kalmıştım. Sonuç olarak, tamron 300mmde daha keskin sigmadan ama CA sorunu var. CA bilgisayarda düzeltilebilen bir sorun. Ben pek uğraşmak istemedigim için Sigma almıştım. Serkan'ın testi son kararımı vermemde baya etkili olmuştu.
Sevgili Kadir, 150mmden memnumum. Sadece DFA 100e göre biraz ağır. Onun kullanımı daha kolaydı. SR olmaması çok büyük dezavantaj. Ahmet'in de dedigi gibi, elde cekimde net fotograf elde etmek neredeyse imkansız. Kelebek, böcek için de tripod pek pratik olmuyor. Onun için mecburen harici flash aldım. Şimdi 1/500 falan kullanabiliyorum f8-f13'de. Her canoncuda olan 50mm 1/1.8i saymazsak baska da bir sey almadım daha. Yani sadece makro göreceksiniz benden bir süre daha Tele lensi almak için sigmanın yeni duyurduğu 150-500 lensinin testlerini bekliyorum. Optik kalitesi en azından 50-500 kadar olursa hem fiyat bakımından hem de SR olması bakımından tercih edilebilir.
Ahmetcim ISli lensler alma konusunda haklısın. O kadar alışmışız ki SR'ye. Daha henüz standart bir lens almamamın bir sebebi de o aslında. K10D kullanıyor olsaydım hiç düşünmeden tamron 17-50yi almıştım Ona alternatif canon 17-55 IS USM var. Optik olarak tamronla başbaşa ama ISsi var ve bu lensin netlediğini hem ses hem de hız bakımından farketmiyormuşsun bile ama kendileri bir 31LTD fiyatında )
burzmali, kiron 105, (Ya da vivitar series I 105) çok güzel bir makro lens. Bir süre kullanmıştım ama manuel focus beceremediğim için pentax 100 ile değiştirmiştim. FK'dan karasinek de bu lensi kullanıyor. Baslangıçta makro için uygun fiyatlı eski bir manual flash yeterli bence. Tripod için malesef kullanışlı, stabil ve ucuz bir secenek yok Ama kironu aldığın şekilde ebay'dan alabilsen sanırım daha uygun birşeyler bulabilirsin.
Ben de kıllı birşeyler yükleyeyim. Pek estetik değil gerçi
#bozbey' tarafından 20.04.2008 20:09:59 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
04230 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
019324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk