netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

puspu,bigwolfed

peşmerge, sunumların ve foto çekimlerin nefis..
özellikle "chemical love" mükemmel olmuş.
havuz fıskiyesi sanırım onlarda çok güzel..

fatih abi,yeni lens aldınız galiba.hayırlı olsun..
inanın makro lens kendini çok farklı hissettiriyor.
siz genelde soft renkler seviyorsunuz.ama bu fotodaki renk tam anlamıyla coşmuş.
özellikel eğik duran lale fotosu.süper olmuş..

Tarih: 18 Nisan 2008, 09:26 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

puspu,bigwolfed

siz genelde soft renkler seviyorsunuz.ama bu fotodaki renk tam anlamıyla coşmuş.

kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

puspu,bigwolfed

shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

puspus harika bi portre eline sağlık

bigwolfied ters ışığı çok seven biri olarak çok beğendim istanbul fotolarını,elinize sağlık

peşmerge fıskiye fotoğrafında hareket hissi harika.eline sağlık

fatih abi ilk fotoğrafta renkler mükemmel net kısmın çiçeğin ortasında değilde ön kısmında olmasıda ayrı bi güzel olmuş eline sağlık

Tarih: 18 Nisan 2008, 09:51 - İp: 62.***.**2.185
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Peşmerge, fıskiyemidir nedir o fotoğrafın sığalanderinliğine örnek gösterilecek kadar başarılı bir kare...
Fatih son lalle fotoğrafında harika bir pozlama yapmışsınız.
Kutlarım...

Tarih: 18 Nisan 2008, 14:45 - İp: 85.***.**7.201
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Bigwolfield, ben en cok kalabalıktaki gölgeleri sevdim.

Pesmerge, fıskiye ve kimyasal ask cok güzeller

Foxfo, ilk mavi çiçek

Tarih: 18 Nisan 2008, 16:06 - İp: 193.***.**5.60
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar sigma 70x300 apo macro lens almak istiyorum (spot) ancak bulamadım dün sirkeciyi altüst ettim ne mümkün bulmak...
Bu konuda bana yardımıcı olacak arkadaş olursa sevinirim...

Tarih: 18 Nisan 2008, 17:57 - İp: 85.***.**6.67
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Selahattin Abi, senin sarı gelinin kardeşi ünlü olmuş

Ben de gündüzleri dışarı fotograf çekmeye çıkamadığım için bugün eve dönerken çiçekçiye uğradım. Aslında Ankara'da olsaydım eve çiçekle gittiğim için bir taşla 2 kuş vurmuş olacaktım

Sigma 150, harici tepe flash, bouncer kullandım. Misafir kotasından gönderiyorum

Aşağıdaki başlıkta ilginç makrı düzenekleri var. Belki ilginizi çeker.
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=142566

#bozbey' tarafından 18.04.2008 19:36:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Nisan 2008, 19:20 - İp: 220.***.**2.25
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dostlar; Selahattin Abi, Recep, Enis, Ironsailor, Fatih Abi, Ahmed beğenilerinize teşekkür ederim.

Selahattin Abi, estağfurullah. En mükemmel fotoğraf henüz çekilmediğine göre, herzaman bir birimizden öğrenecek çok şey var. Sarı gelin hem güzel hem de güzelbir ekip çalışmasına vesile olmuş.

Ayrıca senin bu birleştirici, bir araya getirici, dinamik ve yapıcı tutumundan hepimizin alacağı çoook dersler var. Sayglarımla.
Ayrıca Erguvan kareleri nefis olmuş.

Bu arada ekibin tüm kareleri, makroda yeni ufuklar açıyor adeta, tüm ekibe kocaman bir

Sevgili Ironsailor, ne demek.. Aksine çok memnun oldum. Eleştirilerin öğrenme sürecimize çok önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu arada, haklısın, bir an açan güneşi kaçırmamak için arka plana dikkat etmemişim.
Senin Edirne çekimlerinde fıskiyeleri bir unsur olarak kullanman fotoğrafları herhangi bir mimari çekimden farklılaştırmış. Kompozisyon ve çekim olarak çok beğendim. İkinci karedeki fıskiyeler kendi başına da fotoğraf malzemesi olacak cinsten. Umarım çekmişsindir.

Gavurdaglı, kendi adıma benimkiler eser falan sayılmaz, lakin muhabbet kısmında sana katılıyorum. Topik adına ilgi ve beğenilerin için teşekkür ederim. Sevgiler.

Sevgili Sinan, ikinci zambak bana göre çok hoş olmuş
Senden bir ricada bulunsam kabalık etmiş olmam umarım. Fotoğraflarını link şeklinde değil de doğrudan ekleyebili misin zahmet olmazsa. Exiflerini (emeklerini) görmek biraz zor oluyor da.

Sedat' cım, sen kısır yer falan anlamaz her yerden fotoğraf çıkarırsın. Sevgiler.

Sevgili Ahmed, haddim olmayarak bence, makro da bir fotoğraf türü ve göze hitab etmeli. Aksi halde mikroskop ile bakteri çekimine kadar gidilebilir. Senin Bafa makroların sanki bu söylemi doğrulayan dersler niteliğinde olmuş. Çok tebrik ederim.

Sevgili Foxfo, çok geçmiş olsun, umarım şimdi daha iyisindir.
Tamron 90mm yi sevmeye başlamışsın sanırım. 2x TC nin bunda katkısı olmuş galiba Makrolar çok güzel.
Sevgiler.

Sevgili Kadir, makro lens konusundaki görüşlerine izin verirsen katkıda bulunmak isterim.
Benim görüşüm, makroyu hangi detayda ve neyin makrosunu çekeceğimiz önemli. Bu yüzden benim arzum, 50mm, 100mm ve 200mm civarlarında lens kombinasyonuna sahip olmak.
TC lar konusunda dikkatli davranmak gerek. Sigma nın TC ları sadace prime ve bazı özel (100-300mm gibi) zoom lensler için kullanılabiliyor. Tavsiyem her lensle kullanmak istenirse Tamron TC ları tercih etmek. Pentax 1.7x TC şu anda üretimde olmadığından 400-850 USD gibi anormal fiyatlara satılabilıyor. Web sitesi karelerinden" Design"

Bigwolfed, verdiğin link çalışmadığından lens için yorum yapamadım. s975 deki 1. 2. ve 3. kareni beğendim.

Sevgili Avs, 1.,2. ve 4. benim favorilerim. ellerine sağlık. Snırım PS da Shadows/Highjights ayarlarını kullanmışsın. bu ayarların aşırısı bazen HDR gibi sonuç verebiliyor.

Sevgili Pesmarge, güzel kompozisyon ve uyarlamaların için tebrik ediyorum, hepsi çok güzel.
Ben bazen galeri kısmındaki abone yorumculardan farklı birşeyler söylemek adına yorumlar yapıyorum, değer verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.

Arkadaşlar, malesef 972. sayfa görüntülenemiyor. bu sayfada fotoğrafı olan arkadaşlar lütfen kusura bakmasınlar.

Sevgili Bozbey, sana değerlendirme için teşekkür etmeyi unutmuşum, özür dilerim. Yeni ekipmanını güle güle kullan. Aramızda olmayı ihmal etme. Burası bildiğin üzere makina değil dostluk ve paylaşım topiği. Sevgiler.

Stahl, makron güzel USM biraz fazla kaçmış. "unutmayın bu bir D80 fotografıdır" yerine "unutmayın bu bir STAHL fotografıdır" demeni tercih ederdim.

Sevgili Gaijin, teşekkürler.

Darkrain, hayırlı olsun, güle güle kullan. Hoşgeldin.

Sevgili Puspus; portre:

Tarih: 18 Nisan 2008, 20:01 - İp: 88.***.**3.185
ekber_
ekber_ (üye)
İstanbul / Amatör

Evimizin yeni üyesi ISLIK...
Normalde flash kullanmayı sevmemekle birlikte bu fotoda mecbur kullandım...

Tarih: 18 Nisan 2008, 20:20 - İp: 85.***.**6.67