Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
"Şimdi Fotoğraf Çekme Zamanı"
Selahattin abi biz en azından 10-15 km yol gidip birşeyler üretiyoruz, "gitmeyenler düşünsünler" bence insan elinin altındaki hazineleride değerlendirmesini bilmeli, Sen bize evde kibrit çöpünden inanılmaz ufuklar açtın.
tabi ki gidip doğal halde olanları çekmek başka bir keyif, buralara yeni gelen bahar güneyde ne güzellikleri doğurmuştur kim bilir!
Kimbilir Komutan'ım. Gider bakar biz biliriz.
Erhan abicim paylaşımınız ve çok sıcak desteğiniz için teşekkürler.Yolladığınız fotoğraf pekala kontrast fotoğrafı olarak kabul edilebilir.Sabit hocanın kitabında bahsettiği"Orta koyuluktaki renk ve tonlarda da kontrast yakalanabilir." durumuna bir örnek olarak hemde
Ama biz sanki kontrastın soyut tarafında daha çok yer almalıyız.Fotoğrafa bakan açıklamaya ihtiyaç duymadan orada bir zıtlık yada bir çelişki görmeli diye düşünüyorum nacizane.Bu konuda benim bilgi tecrübem sizin dizlerinize bile erişemiyeceğinden bu yorumu yaparken de haddimi aşmadığımı umuyor ve özür diliyorum sizden abicim.Bu arada sizin benim fotoğrafımı yüklemeniz benim için adece gurur ve mutluluk kaynağı olabilir,izine ne hacet
Avşar bey merhaba.Ellerinize sağlık balık ağları ve balıkçılar harika olmuş.Bence bu da Sabit hocanın bahsettiği "renkte kontrast" a bir örnek.
Selahattin abi tebrikler
Sedat harika bir kare.Tam Sedat style
Sinancım şu macrodaki engin tecrübelerini bizle de paylaşsan da bizler de en azından sana yakın güzellikte kareler yakalasak
Ömer hayalindeki fotoğrafı merakla bekliyoruzDesteğin için teşekkürler.
Bu arada Ali İhsan Gökçen hocamın bir sözünü hatırlattın bana Ömer.Fotğrafçı çekeceği kareyi hayal eder,rüyalarına sokar o kareyi der hep.Yani çok doğru yoldasın haberin olsun
Makro Üstadından (amati) bu sözleri duymak çok güzel ama alacak çok yolumun olduğuda aşikar... Ben Makro Üstadın (amati) başladığı noktaya bile gelebilmiş değilim.
Arkadaşlar, beğenilerinize telekkür ederim.
Sevgili Bozbey, ne demek, seni aramızda görmek her zaman hoşumuza gider.
Selahattin Abi, Turkuaz karesi bana komando merdivenlerini hatırlattı Ben de birinci serinin son karesini merakla bekliyorum.
Avs, ağ fotoğrafın, renk, doku ve çekim açısı bakımından nefis olmuş, eline sağlık.
Sedat, biz de seni özledik. Son karende gün batımı renkleri ve yeşil yosunlar harika bir kompozisyon oluşturmuş.
Sevgili Komutan' ım, makrolar çok güzel olmuş, eline sağlık.
Ahmed' cim, estağfurullah, beğenin için de teşekkür ederim.
Sinancım benim başladığım yere çamur gibi fotoğraf diyorlardı burada,kendine haksılık ediyorsun
VL + 1.7X TC
Camoka'nın Çöpleri 48
'Kısa Çöpü Kim Çekecek?'
Tesekkurler sevgili Sedat, Serkan, Erhan Bey.
Sevgili Komutan ve Ahmed, senin bahsettigin burdaki botanik bahcelerine pek ihtiyaciniz yok gibi gorunuyor. Hele bir de baharla beraber dogaya acilinca ikiniz de birbirinden guzel makrolarla donersiniz artik. Bizim yorumlarimiz iltifat degil. Emin olabilirsiniz.
Ben de artik bu fotograf Sedat'in diyebiliyorum. Fotograflar birbirini tekrar ettiginden degil. Gecenlerde ben de senin cektiklerine benzer birseyler cekmeye calistim ama beceremedim.
Sevgili Serkan, detay-doku fotografin cok guzel olmus. Akvaryum falan mi o?
Selahattin Abi, 49 ve 50'yi buyuk bir merakla bekliyorum. Supriz olacagini soylemistin. Senden bayragi devralmak herkesin harci degil bence. Cektiklerin bir aradaysa, hepsini zipleyip pbase'den alacagin 1 aylik bir deneme hesabina zip dosyasini yuklersen onlari kendisi unzip yapip galeriye koyuyor. Hepsini bir arada gormek cok ilginc olurdu. (Istersen ben kendi hesabima da koyabilirim senin adina.)
Sevgili Bozbey, benzeri şeyleri düşünüyordum ama nerede nasıl yapacağımı pek bilemiyordum. Çok iyi bir fikir vermiş oldun. Seri tamamlansın sizlerden bu konuda yardım isteyeceğim. Selamlar.
Teşekkür ederim Erhan abi;
Ahmed'cim yaprak herzamanki gibi harika olmuş
Selahattin Abi... hayat bize, keşke herzaman kısa çöpün hangisi olduğunu gösterse...
teşekkürler bozbey...
#Komutan' tarafından 11.03.2008 16:41:04 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
07630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
021124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk