Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Gozunuzden kacmamis ters tarafa yuzen meke
Bu fotografa herkes gider mersine ben giderim tersine adini vermistim
bozbey pendik sahilinde çektim fotoları.orjinal hallerinde renkleri daha güzel aslında.2 saatten fazla kaldım sahilde sadece 1 kere göründü poz verdi hemen gitti.aradım ama bi daha göremedim
sakar mekeleri izlemek çok keyifli.biri nereye giderse hepsi aynı yöne gidiyo.
yorum ve bilgilendirme için teşekkürler.
bozbey bende farkettim ters yüzeni ama sürünün arasında kalmış başka tür bi kuş sandım.isim çok yakışmış fotoğrafa
#shn58' tarafından 01.01.2008 13:44:08 tarihinde düzenlendi.
shn58, ozellikle tuy vs. gibi ince ayrintilari olan fotograflarda en once resize yapip sonra renk ayarlarini en son da keskinlik ayarini yaparsaniz daha iyi oluyor bence.
ben tam tersini yaptım.ilk keskinlik,kontras en son resize.aynı fotoğrafı bide dediğiniz gibi deniyim.benim yaptığım şekilde sonuç iyi olmadığına göre diğerinde daha iyi olucaktır.
Kadir Kamondo merdivenlerini Galeri'de Şehir Mimari kategorisine koydum. Buradan Kültürel Mirasımız kategorisine nasıl geçirebilirim?
yeni yılınızın mutlu ve sağlıklı geçmesi dileğiyle merhabalar,
shn58,sonunda fotograf yüklediniz,güzel fotograflar.
bozbey,sizin fotolarda çok güzel.
slavezero,iki ustanın yanında hemen geliştirdin kendini,bu şansını iyi değerlendir.
Benim bir sorum olacak.diyafram açıklığı net alan derinliğini etkiliyor(bunu z ekseni olarak düşünüyorum),onun için formüller bile var.peki x ve y ekseni olarak düşünürsek,diyafram açıklığı ne kadar bir alanın netliğini etkiler.
portrelerde gözü odaklarsak. yüzün tamamının net görünmesi için minumun diyafram açıklığı nedir?
#kad-ir' tarafından 01.01.2008 22:03:02 tarihinde düzenlendi.
Ozguradam, KAdir, Sejahattin abi, Shn58, Bozbey, değerli yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim.
Ozguradam, lensleri ve çekim değerlerini fotoğrafların üzerine ilave ettim.
SLaVeZeRo, Selahattin abi gerekli yorumu yapmış, katılıyorum. Kadraj çalışmaların iyiye gidiyor. Eline sağlık.
Selahattin abi inşallah 2008 de daha fazla görüşebimek dileğiyle. Sevgilerimle.
Sevgili Shn58, kuşlar serisi çok başarılı. 1. karedeki bakış, 2. karedeki hareket, 3. karedeki doğal desen (iyiki aynı yöne gidiyorlarmş ), 4. karedeki kompozisyon ve bokeh çok hoşuma gitti.
#erex' tarafından 01.01.2008 14:50:15 tarihinde düzenlendi.
Selahattin Abi,iki kategori var.100 yıldan daha fazla olan eserler,yeterli bilgiler ile sunulunca mimari kategorisinden kültürel mirasa aktarılıyor.bu durumda foto ekleme hakkınız yeniden oluyor.sayın fdemirhan o kategoriyi inceleyip aktarıyor.
diğer kategori il il Türkiye,eğer bu semt veya bölge ile ilgili bir yazı varsa veya siz yazı eklerseniz(buna çok seviniriz),fotograf o yazıyla ilişkilendiriliyor ve yan sütunda sürekli yayınlanıyor.
kad-ir,
xy ekseninde alan derinliginden bahsedebilir miyiz ki?
XY ekseninde benim bildigim sadece lensin tasarimina bagli olarak merkez ve kenar keskinliginden basedebiliriz. (MTF grafikleri).
Ekledigin fotografta model, sensore paralel durmadigi icin orada da gene z eksenindeki alan derinligi formullerini kullanmak gerekir bence.
exifte diyafram gorunmuyor ama 2.8 oldugunu varsayarsak, cekim uzakligi da 1-2 m olsa alan derinligi 10cm falan yapiyor. Capraz durmus modelinizin sol gozune odakladiginizda sag taraftaki saclarin net olmamasi hesabi tutuyor.
bozbey,alan derinliği değil zaten x ve y eksenindeki yani yüz bölgesinin netliği benim istediğim.mtf grafiklerindeki eksenler değil.geometri açısından .
manuel lens olduğu için diyafram gözükmüyor.
yada şöyle sorayım. 50 mm de 2,8 de portre çekeceğiz.vizörde gördüğümüz yüzün ne kadarı net görünür.yüzün tammını net görmek için en az hangi diyaframı kullanmak lazım,ışığı kullanmak için diyaframı açıyoruz ama gözler net iken kulaklar flu görünebiliyor.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2186221 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
060130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk