netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili arkadaşlar, teveccühünüz için teşekkür ederim. Benim bildiğim çok bir şey yok, genelde başka fotoğraflara bakarak, imceleyerek öğrenmeye çelışıyorum. Yaptığım yorumlar, emeklerinizin ve sizlerin gerçekten daha detaylı yorum ve övgüyü hak ediyor olmanızdandır.

Sevgili Wolwarine, Zeus fotoğraflarndaki detaylar mükemmel İsteyerek böyle de çekmiş olabilirsin ancak, f/5.0 yerine daha yüksek f değeri kullanılsa ilk karede gözler de net alana dahil edilebilirmiş gibi geldi bana. eline sağlık.

Sevgili Ironsailor, s759 daki ikinci kareye, kadraj ve kompozisyon olarak bayıldım.

Sevgili SLaVeZeRo, Selahattin abi' nin açıklamalarına ek olarak tercihan external flash ile yoksa dahili flash ile "Trailing curtain Sync" konumunda enteresan kareler yakalayabilirsin.

Sevgili Avs, Mısır karelerinde lenslerin hakkını vermişsin İkinci karede biraz daha zemine (veya geniş açya) ihtiyaç varmış. O devasa yapıları uygun kadrajlamak için sanrım en az 50mt hareket etmek gerekiyordu. Buna ragmen diğer karelerde kadraj çok iyi olmuş eline sağlık. s765 deki karelerin de hepsi mükemmel. Devamını ben de bekliyorum.

Sevgili Selahattin Abi, okuma ve öğrenme azminize yine hayranım. Hepimize çok iyi bir örnek oluyorsunuz.
Merdivenler nefis olmuş

Sevgili Recep, ben soruyu yanlış anlamışım haklısın.
AdobeRGB derken de exifinde gördüğüm için söylemiştim, ACR ayarından kaynaklanıyor olabilir. Sevgilerimle.

Sedat' cım, tüplerin hayırlı olsun, güle güle kullan.

Sevgili Kobak1, gece çekimin çok güzel olmuş. Işıkların dağılımına baktığımda P/L filtre takılıymış gibi geldi. Güzel etki yaratmış.

Sevgili Kadir, yeni lenslerin hayırl olsun. Bu lenslerle çok keyifli kareler çekeceğine eminim, ki çekmişsin zaten. Renk ve kontrastlar çok iyi. Eline sağlık.

WEARY, Ayder kareleri çok güzel olmuş. Naçizane tavsiyem objelerin etrafında bir miktar boşluk kalacak şekilde biraz daha geniş bir açıdan kadrajlaman. s762 deki kareler diğer karelere göre daha iyi kadrajlanmış. Şelale ve hemen altındaki kare benim hoşuma gitti Bu arada önemli exif bilgilerin gözükmüyor, bilgin olsun.

Ali Bey, istediğiniz tüm özellikleri yapabilen bir SW bende bilmiyorum malesef. Ancak ben "harici diskten çalışması" dışında tüm bahsedilen işler için "ACDSee Pro2" kullanıyorum. Hemen hemen tüm RAW formatlarını destekliyor ve aynen bir JPEG' miş gibi preview olarak değil tam olarak gösteriyor. "Perform High quality pass" seçeneği iptal edildiğinde RAW lar arasında dolaşmak JPEG ler arasında dolaşmak kadar hızlı olabiliyor. Database management çok iyi.

Serkan' dan,"fish-eye ile çekim nasıl yapılır dersleri" 2., 3. kare ve merdivenler favorim.

Sevgili İme,
fotoğraflarını başından beri hayranlıkla izliyorum ve çok şey öğreniyorum. Yorumumda ustalığını ifade etmeye çalışırken gereksiz detaylarla seni rencide ettiysem çok özür dilerim. Orjinallerini vermene hiç gerek yok.

Bu arada sorularına (Recep kardeşim daha iyi cevap verecektir O' nun affına sığınarak) cevap vermeye çalışayım.
"örneğin 800-600 piksel dosya açıyoruz istiyorum ki bu ölçülerde bir dosya açarken ps otamatik olarak devamlı bana 1000-1000 piksel çalışma alanı versin. "
Birinci metod: aşağıdaki resimde görüleceği üzere, PS da edit/preferences/general dan "zoom with scroll wheel" işaratlarsen, önce resmi view dan "fit on screen" yapıp sonra mouse tekerleğiyle +/- zoom yaparak kolayca kendine istediğin kadar çalışma alanı yaratabilirsin.

İkinci metod: "view/screen mode/maximized screen mode" seçersen, yine aynı menüden "actual pixels" seçtiğinde, sana
mümkün olan en geniş alanı bırakacaktır.

ikincisi yine bir dosya açtık o dasyayı kapamadan yeni bir layere bir başka resmi
nasıl açabiliriz ps'un içinden.

PS bunu kendiliğinden yapmıyor veya ben bilmiyorum. Ancak işini görecek bir action yarattım. Bir resim açıkken bu action u çalıştırırsan ikinci resmi bi

Tarih: 31 Aralık 2007, 17:45 - İp: 88.***.**5.123
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Selahattin Bey Ben İstanbul'dayım şu sıralar.

Tüm pentaxcı arkadaşlarıma yeni yılda sağlık,mutluluk ve başarılar dilerim.

Tarih: 31 Aralık 2007, 17:58 - İp: 195.***.**2.130
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Erhan abi yorumların için teşekkürler...Tabi daha kendimizi yeni yeni geliştirdiğimiz için ufak tefek hataları sizin yardımınızla çözecez inşallah. Ancak oradaki fotoğrafların birçoğunda kadraj için baya çaba sarfettim. Hatta her kareden en az 10 tane çekmişimdir en iyileriniz yükledim. Ama hem lensin 18-55 olması hemde birçok karede gördüğünüz alanın fazlasında görüntüyü bozucu detaylar mevcuttu, o nedenle kadrajları bu kadarla tutmak zorunda kaldım ama yinede hatalarımız olabilir tabiki...
Bu arada exif bilgilerinin kaybolmasından ben de rahatsızım. Bu sebeple sizin nezdinizde tüm arkadaşlarada sormuş olayım. Çekilen bir kareyi cs2 deki oynamasından sonra kaydettiğimde exif leri göremiyorum. Bunların kaybolmaması için ne yapmalıyım. Malum karelerimin hemen hemen hepsinde contrast ve birazda usm uygulaması yaptım. Ama exiflerin kaybolmasına engel olamadım... Ama en azından bu karelerin hepsinin exiflerini ayrıca yazım ileti olarak buraya göndericem....

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:19 - İp: 85.***.**8.92
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Ömer senin beğenin içinde teşekkür ederim ayrıca

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:20 - İp: 85.***.**8.92
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Fatih bey Madem İstanbul'dasınız şu yılbaşı hengamesi geçsin atalım kendimizi sokaklara. İstanbul'da her adım ayrı bir konu. Siz de düşünün nereleri gezebileceğimizi. Yapalım bir gezi. Umarım hava da iyi olur. Selamlar.

Bakarsınız Kadir de gelir.

#camoka' tarafından 31.12.2007 18:53:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:51 - İp: 85.***.**9.230
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

valla bu makinayı herkese döve döve aldırmak isterim.

Tarih: 31 Aralık 2007, 18:54 - İp: 88.***.**3.77
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Weary, estağfurullah hata ne demek, hep beraber öğreniyoruz.
Exif lerin kaybolmaması için fotoğrafı PS da istediğin ölçüde küçülttükten sonra, "save as" ile kaydedersen bütün bilgiler korunmuş olur.

Madem yılbaşı, sayfalra biraz renkli birşeyler yükliyeyim dedim.

Sigma 18-50mm f/2.8 EX DC Macro @19mm f/8.0

Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro @70mm f/4.5

Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro @70mm f/4.5

#erex' tarafından 01.01.2008 13:18:05 tarihinde düzenlendi.

#erex' tarafından 01.01.2008 13:33:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Aralık 2007, 20:07 - İp: 88.***.**5.123
ozguradam
ozguradam (üye)
Bingöl / Amatör

@erex çok güzel macrolar.özellikle renkler.hangi lensle çektiğinizi doğrusu merak ettim.

Tarih: 31 Aralık 2007, 23:01 - İp: 85.***.**2.149
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

erex üstad,
mükemmel kareler.
özellikle mavi çiçek nefis renkler.

Tarih: 31 Aralık 2007, 23:19 - İp: 85.***.**2.238
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

yeni yıl hepinize sağlık mutluluk getirir inşallah.isteyipte çekemediğiniz kare kalmaz inşallah

Tarih: 1 Ocak 2008, 00:32 - İp: 88.***.**0.72