Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
@Adnan Erol mtf olarak pek fark yok o lensler arasında. Ama distorsion olarak var. Bu avantaj da olabilir, dezavantaj da duruma göre. Tercih meselesi biraz. Renkler konusunda katılamayacağım, çünkü 10-20 de az da olsa geleneksel sigma renkleri var. Pentax lensler bu anlamda biraz daha başarılı. 14mm nin benim bildiğim en önemli farkı daha hızlı bir lens olması ve ışığı daha iyi alması. Hdr gibi fotoğraflar veriyor, bende hayret etmiştim ilk aldığımda. Bunun dışında dezavantajları sabit olması f/2.8 de manuel netlemeye mahkum bırakması ve daha az keskin olması vs. 12-24 Tam arada özelliklere sahip bir lens gibi duruyor. Daha esnek ama biraz daha pahalı bir lens.
@Camoka hocam monitör mü alıyorsunuz? Hayırlı olsun, yazdığınız monitör çok güzel birşey gibi özelliklere bakılırsa.24'' fotoğraf işlemek çok zevkli olur tahminim.
Ulyses sadece araştırıyorum. Bu fotoğraf hastalığı çok sağlam donanım gerektiriyor.Bizim mevcut PC veya laptoplarla bu iş yürümeyecek. Onun için aaştırıyor ve arkadaşlardan yardım alıyorum.Benim araştırmalar biraz uzun sürer.
"Benim araştırmalar biraz uzun sürer."
Merhaba,
Sonunda bende programımı düzenledim ve pazar günü yapılacak Bursa gezisine kabul ederseniz sizlerle gelmek istiyorum. Aslında Avrupa yakasında 4.Levent - Maslak tarafında oturuyorum ancak C.tesi gecesi Bostancı'da (Bostancı köprüsüne çok yakın) olacağım. Dolayısıyla arabasında yer olan ve uygun olan bir gruba ilave olmak isterim. Konu ile ilgili bana da detay ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Adnan son PS çalışman güzel olmuş , konuyu da uygun seçmişsin
Stahl geçmiş olsun.
Bende Realfriend in üstat olduğu kanısındayım, bir oy da benden
Benimde sorulan ve son konuşulan objektifler ile ilgili bilgiye ihtiyacım var, artık inşallah gezide konuşuruz
Eskilerden (gerçi daha benim eskim en fazla 3-4 ay ) bir gezi fotoğrafı , biraz Redynamix de oynadım...
DELL monitör specleri açısından fena gözükmüyor, fakat görüntü öyle birşey ki... speclere bakılıp karar verildikten sonra birde gözle iki farklı markanın benzer özelliklerini karşılaştırmak gerek... malesef bu DELL LCD de henüz türkiye de yok bildiğim kadarı ile.ii
LCD panel üreten dünyada çok az sayıda üretici var, şuanda Samsung bu teknolojide fena değil LCD monitörleride fiyat/performans olarak çok pahalı mönitörlerden öte kaliteli bir görüntü ve fiyat avantajı sunmakta.
Bu ürünü getirecek olan kişi, orada mevcut benzer ürünler ile kıyaslama yapabilme bilgisine haiz ise çok iyi olur bence...
Ahmed in APPLE maceraları geldi birden aklıma
Selahattin abi haklısınız, fotoğraf konusunda çok cahilim
Ahmed in APPLE maceraları geldi birden aklıma
Sinan bu konuyu hiç açma
avs fotoğrafın tablo gibi.
Ben düzelemedim hala
Recep üstad bir ÜSTAD'tır, aksini kimse söylemedi, söyleyemezde.
avs Recep Üstadın dediği gibi tablo gibi olmuş, kadraj keskinlik renkler vs.vs. herşey çok çok güzel eline sağlık tebrikler
Bursa gezisine katılacak arkadaşlar düşman çatlatıyorsunuz bu birlik ve beraberliği ALLAH bozdurmasın.
mümkünse toplu halde birkaç kare fotoğraf çekip burayada yükleyin
Not: Toplu fotoğraf çekilirken vizörün arkasında kimse kalmasın
AVS 3-4 aydan fazla geçmişinin olduğunu fotoğraflardan görebiliyoruz, çok güzel eline sağlık.. jpeg çekim mi? tint ayarı eksi'de kalmış gibi bi izlenim verdi.
reddynamix ile düzenleme neler değiştirdi bilmiyorum ama güzel foto.
ahmed abi'nin apple macerası..
Naci abi, sonradan fotoğraflara bakacağına sen de gelsene
Avs fotograf cok guzel olmus. Şanslıymıssın bu sene içinde ingilterede güneşli bir gün bulabilmişsin.
Selahattin ağbi sana bir iMac yakışır geçenlerde bir apple acentesinde baktım. Masa üstü birşeyler bakıyorsan düşün derim.Ustelik 2 işletim sistemi kullanma gibi bir avantajı var.Bilgisayar konusunda daha bilgili olan arkadaşlar var onlar daha iyi yorumlar.
Hafta sonu geziye katılacak arkadaşlara iyi çekimler diliyorum.Güzel karelerinizi bekliyoruz.
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2183821 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
057730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk