netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Sandisk Extreme III SDHC 8GB kart U.S.A'da 179.9$ etiketi ile çıkıyor.Satan site görürseniz bilelim ,4gb alacaktım 8 F/P olarak iyi geldi.

@onixon,
adorama.com'a bakabilirsin. 8GB için 180$ F/P demişsin ancak adorama'da 4GB fiyayı 80$. yani 2 tane aldığında bile bunun F/P'si daha yüksek üstelik de tek 8GB yerine 2x4GB alırsan kart bozulduğunda sadece 4GB kaybedersin. 4GB'i de bir düşün istersen. ama adorama'da senin istediğin modeli göremedim. fakat Transcend'in 8GB modeli de var. ben de Transcend 4GB 150x mdelini kullanıyorum. hızından da gayet memnunun. dolayısı ile onun da 8GB modelinin iyi olacağını düşünüyorum. üstelik de tam bir F/P canavarı, 90$

SanDisk 4 GB, Extreme III Secure Digital (SDHC)
Transcend 8 GB Secure Digital High Capacity (SDHC) Class 6

Tarih: 23 Ekim 2007, 10:41 - İp: 81.***.**7.88
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan sehir ineği

Sedat fotograflar nefis olmus (12-24 ve 50-200). Hala bekliyoruz hafta sonu cekimlerinin sonuclarını.

Ulyses lensin hayırlı olsun.

Dark-M doga fotografların gerçekten cok güzel. Yalıcapkınındaki renkler vede psikopat.

Endorf tebrikler, galeriye giren fotograf gercekten cok güzel.

Onixon, Ahmed, realfriend sabah kareleriniz cok güzel.

Stahl pentax ın hayırlı olsun.

Kobak hosgeldin.

Ddeniz güzel karelerin devam ediyor. Fas ta nereleri oldugunu yazarsan bilgilenmişte oluruz.

Barıss, fotograf bu hali ilede cok güzel.Ben dahil aynı sorunu sanırım bircok kişi yaşıyor.

Terörü lanetliyor ve bu vatan için şehit olan kardeşlerimize Allah tan rahmet diliyorum.

Tarih: 23 Ekim 2007, 12:26 - İp: 193.***.**5.60
d.deniz
d.deniz (üye)
Ankara / Amatör

@ironsailor, bundan sonra yazmaya dikkat ederim
Makianayı aldıktan sonra aslında pek fazla yere gidemedim. Sadece Ramazan Bayramında Tanca’ya (Yazılışı: Tanger , Cebeli Tarık boğazının Fas Tarafında bir şehir) gidebildim. Son yüklediğim fotoğraf Tanca’ya Bağlı Asılas beldesinin medinası (Medina, fasda şehirlerin eski merkezlerine verilen ad. Her şehrin medinası var). Bundan sonraki programda Marekeş sonra Fes var. Bende oralarda fotoğraf çekmek için sabırsızlanıyorum. Ancak burada insan fotoğrafları çekerken çok tepki alıyorsunuz. Özelikle kadınlar La La (Hayır yapma yok anlamı içeren bir kelime) diye bağırıyorlar elimdeki standart kitle istediğim insan manzaralarını çekmem imkansız görünüyor. Ama manzara fotoğrafları ve mekan fotoğrafları göndermeye devam edeceğim.

Tanca'da Tarihi bir bina
Ağaçlı Konak_1

Ağaçlı Konak_2

Tarih: 23 Ekim 2007, 14:46 - İp: 81.***.**9.74
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

d.deniz fotolar çok güzel eline sağlık, aman dikkat et fotoğraf çekicem diye başın derde girmesin.

Tarih: 23 Ekim 2007, 16:09 - İp: 81.***.**3.218
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

d.deniz vizördeki fokus çizgilerini hizlamada yardımcı olması için kullanabilirsin,böylece PS ye daha az ihtiyasın olacaktır,

+ gece çekimlerinde f8 ve üstünün tercih edilmesi,daha kaliteli sonuçlar verir.

fastan çok kare çıkacak kesin =)

Tarih: 23 Ekim 2007, 20:08 - İp: 88.***.**9.81
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili acemi38, ironsailor, Bariss beğenileriniz için teşekkürler. d.deniz onixon'un söylediği gibi Fas'tan güzel kareler geliyor, devamını da bekliyoruz.

Tarih: 23 Ekim 2007, 23:06 - İp: 85.***.**6.86
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

arkadaşlar, haftasonu 7göllere yaptığımız geziden pazartesi sabah döndük. okulla ilgili çook yoğun proje ve ödevler olduğundan hiç ilgilenemedim henüz fotoğraflarla. yedigöller'de çok eğlenceli karelerimiz de var bariss'la şekilden şekile girdik, onları da paylaşacağız..

12-24 gayet yeterli geniş açıyı sundu bana, lensle ilgili yorumlarımı da bir ara yapacağım.. hala fotoğrafları incelemeyle vakit geçiriyorum. ( o kadar çok ki )

bu arada lensi bana ödünç veren fatih abime (foxfo) çok teşekkür ederim. lensi de bugün geri gönderiyorum ayrılmak çok zor olacak

sizlerin fotoğrafları da çok güzel. manzaralar, portreler, gece fotoğrafları ve en önemlisi bayrak fotoğrafları..

Tarih: 24 Ekim 2007, 12:57 - İp: 194.***.**8.15
d.deniz
d.deniz (üye)
Ankara / Amatör

Acemi38,onixon,endorf bteşekürler.
Onixon tavsiyelerin için teşekür.Gerci gece fotoğrafı tripot olmadığı için, Makinayı çöp kutusu üzerine koyarak çektim.

Bu kareler Tanca ya bağlı Septa beldesinin marinasında çekildi. Septa Cebeli tarık boğazının tam karşısı. Bir tarafı Atlas okyanusu, bir tarafı Akdeniz. Septa bir kısmı boğazı denetleyen kısmı, İspanyol toprakları. Bu kısma vizesiz girilmiyor. Faslılar'da buraya giriş yapamıyor. Sadece çaılışöa izni olanlar giriş çıkış yapıyorlar. Boğazın denetimi İspanya'ya ait.

Marianada yelkenliler.

Deniz mantarları

Tarih: 24 Ekim 2007, 20:34 - İp: 81.***.**9.74
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

d.deniz ilginç kareler gelmeye başlamış. Septa da gökyüzü çok hoş manzaralar yaratır. Bir dağ vardı yanılmıyorsam, başı bulutlu harika manzalar çıkarıyordu. Gemiyle defalarca yakıt aldığımız oldu oradan.

Tarih: 24 Ekim 2007, 20:57 - İp: 88.***.**4.49
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

wolwarine,
Bu fotoğrafı nasıl çektiğini merak ettim. Yandaki uçakta da sen mi vardın? Eksoz sıcaklığı görünüyor ama hiç pan etkisi de oluşmamış. Havada asılımı duruyordunuz ne yapıyordunuz

d.deniz güzel kareler geliyor ellerine sağlık.

Tarih: 24 Ekim 2007, 23:58 - İp: 85.***.**3.114