Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Erex teşekkür ederim.Çekim tam da tahmin ettiğin gibi.Flaş'ı pencereden gelen ışığa ters pozisyonda haricen pozisyonlandırdım.,önündeki diffuse kapağı açık vaziyette ve tavandan sektirerek kullandım.(Bizim evin tavanı açılı olduğundan)
Senin hidiv karelerin de hoş olmuş.
Pendik sahilinden Adalar ise tam derslik olmuş.Malum fotoğraf sadece eni ve boyu olan üçüncü boyutu olmayan bir nesne.İşte bunu üçüncü boyuta taşımak veya taşıyamamak fotoğrafçının kalitesini ortaya koyuyor.Bu da kompozisyon gibi çok derin bir konuda öğrenme ve doğru uygulamadan geçiyor.Senin kompozisyonlarını çok başarılı buluyor ve onlardan çok şey öğreniyorum.Önde pendik sahilinden taşlar arkada kaç Km. ötede adalar.Bu müthiş bir derinlik yaratıyor.
Fotoğraflarda exif bilgileri gösteren programlar var galiba onlardan birini indirmem gerekiyor.Ancak bu program indirme konusunda kötü bir deneyim yaşadığımdan hep çekiniyorum.Deneyim de şu bir program indirirken adamlar beni bir yerlerle telefon görüşmesi bağlantısına geçirmişler Telekom allahtan normal alışkanlıkların dışına çıkan görüşmeleri izliyormuş onlardan gelen uyarı ile ve epey bir fatura bedeli ödeyerek ceremesini çekmiştim.O gün bu gündür program indirme deyince yüklü fatura aklıma geliyor.
Sevgili Selahattin Abi, Eskiden internete Dial-Up dediğimiz telefon numarası çevirerek bağlanırdık, artık ADSL ile bağlandığımız için, herhangi bir numara çevirtmeleri mümkün olmuyor. ADSL veya herhangi bir bağlatı ile Download yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Eğer bunlara dikkat etmez isek trojan veya başka yazılımlar ile bilgisayarımızdaki bilgileri ele geçirebilir hatta bir adım daha öteye geçerek e-bankacılık b.)bilgilerine de ulaşabilirler.
Dikkat etmemiz gereken hususların başında
1.Güncel bir antivirus yazılımı
2.Güncelleştirilmeleri yapılmış işletim sistemi (XP/Vista vb)
3.Microsoft Deffender
4.Bilinçli kullanıcı
5.DL yapacağımız sitenin güvenilirliği
daha detayı için soracağın birşey olursa telden de ulaşabilirsin.
Komutan benim bu söylediği 5-6 sene önceydi Benim teknolojiyi sizin gibi takip etmem mümkün değil tabii ki.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.Bilgiler için teşekkürler.Bu hınzır Hacker'len gün geçtikçe şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemler buluyorlar.Dikkatli olmak ve bedava diye atlamamak lazım.
Ramazan topları mı bunlar?
Komutan merhaba, saturation biraz fazla mı kaçmış? Belki de benim monitör ayarlarımdandır ama topun alt kısımlarında sanki detay kaybı var gibi. Ne dersin? Usm için ise yukarıdaki seçeneklerden filter'den sharpen sekmesinden unsharpen mask'ı seçip çıkan pencereye ayarları giriyorsun.
Selahattin abi Adnan beyin linkini verdiği Photo me diye bir program vardı full exif bilgisi için onun linkini tekrar bulabilirsem eklerim buraya. Yoksa eve gidince gönderirim. (Merak etmeyin makinem güvenlidir)
Saygılarımı sunarım...
Selahattin abi buldum. Adnan beye bu link için teşekkürler.
BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ.
komutan
sağda solda başkatoplar abi iyi güldüm vallaa
heheheh
güzel anlam ve ifade içeren sunum
Bunlar Bursa Yeşilden Kurtuluş savaşında görev yapmış ve düşmana kök söktürmüş toplar...
Realfriend bilgi için teşekkürler, hemen bir deneme yapacağım... Benim gibiler bu işe yeni başladığı için nerede detay kaybı var yok göremeyebiliriz, birde LAPTOP ekran faktörü girine işin içine, detaylara çok da hakim olamayabiliriz... Sizin bu verdiğiniz detay bilgiler ile bakış açımızda gelişiyor ve ilerliyoruz....
Komutan estağfurullah, hep beraber öğreniyoruz işte.
Recep teşekkürler
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
027530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03