Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Adapazarında aldığım yerde şuanda. Adamda Ümreye gitmiş öle vakit geçiyor. O yüzden sordum garanti süresini bugün ısrarla.
Sinan makinayı kargo ile göndermeyi istemedinmi.
Abi ben oraya Bükeye göndersinler diye götürdüm sonuçta onlar Sakarya temsilcisi. Adam tutturdu ben deniyeyim diye. Papaz olmadan şu iş çözülse bişey istemiyorum başka
Arkadaşlar, değerli yorum ve beğenileriniz için tşekkür ederim. Fotoğrafı küçültünce pek çok detay yok oluyor malesef. Küçükyalı sahilden çektiğim ikinci karede aslında denizin rengi ve üzerindeki güneşin yansımaları yok olduğundan pek bir şeye benzemedi. Buradan aklıma Pentax photo gallery geldi. Davet aldım ama henüz hiç foto submit etmedim. Çünki 600 pixel lik güzel kare bence sırf kompozisyon demek, detay görmek pek mümkün değil.
Sevgili Ahmed, bu seriye gerçekten bayıldım. Hatta şirkette arkadaşlara da gösterdim. Eline gözüne sağlık kardeşim. Yalnız birinde (100-300.. @100mm de çektiğinin farkındayım, daha geniş alman mümkün değilmiş) açıyı biraz yukarı çevirip sulama fıskiyelerini kadraja almayıp, tepeleri alsaymışsın "tam süper olacak" mış.
Serkan, her tür hava koşulunda iyi kare çıkarmayı başarıyorsun. "Son kare :=)" yi çok beğendim.
Ulyses' e ben de katılırdım içerken
Kit lens konusuna gelince.. Kit lensin(18-55) hakkını veren 2 kişiden birisin gerçekten. Diğeri ise secgili AS.
Magggma, filtre konusunda arkadaşlar' a katılıyorum, önce final lenslerine karar vermek lazım. Benim filtrelere ödediğim para makinanın fiyatını geçti, bu yüzden lens bile değiştirirken iki kere düşünüyorum
Sevgili Komutan' ım, estağfurullah ne haddimize. İnşallah forum dışında da bolca sohbet etme imkanımız olur. derin konulara gireriz. Bu arada kış fotoğrafın önümüzdeki dönemde neler çekebileceğimize bir işaret. Top fotoğrafında kontrast ve renk çok iyi olmuş. Keşke 40mm yerine daha geniş bir açı deneseymişsin. Eline sağlık.
wolwarine, "welcome back", Serkan' a katılıyorum 16-50 konusunda.
Sevgili Camoka, flash hayırlı olsun, hakkını da vermişsiniz doğrusu. Sklamenler ekrandan fırlayacak gibi. Exif okunmuyor ancak tahminim wireless olarak, makinanın kendi flash ıyla birlikte ve muhtemelen bir softener/ diffuser kullanmışsınız veya bir yerden yansıtmışsınız, doğrumudur? Değilse öğrenmek isterim doğrusu
Sevgili Foxfo, malesef özel bir sinyal üretici takmadığın sürece makinanın popup flash ını açmak zorundayız. Şayet soru "sadece wireless flash ışığını nasıl kullanabilirim?" ise, makinadan flash ayarını "main flash" değil "controller" olarak seçmek yeterli olacaktır.
Adnan hocam, sanırım gothicglow' u seçili alan uygulamışsın ve rüya görür gibi bir fotoğraf olmuş. Çok beğendim, eline sağlık.
Ulyses, PS da Actions penceresini görünür yaptıkatan sonra aşağıdaki resimde göreceğin gibi önce actions penceresinin sağ üst kısmına tıklayıp, oradan "load actions" u seçiyorsunve action un yerini gösterip OK diyorsun. Bu kadar.
#erex' tarafından 25.09.2007 01:55:25 tarihinde düzenlendi.
Hidiv Kasr' ından iki kare:
bina o kadar çok ağaçla çevrili ki, ağaçlar olmadan çekmek mümkün olmadı.
Her ikisi de Sigma 17-70mm @17mm + C.P/L filtre (aslında tüm fatoğraflarda takılı durumda)
erex,fotoğraflarınızdaki renkler çok canlı,nekadarı filtre etkisi bilmiyorum ama özellikle maviler yakışıklı duruyor.en kısa zamanda 18-55 e polorize apomada uv filtremi almak istiyorum...
teşekkürler.Güneş yok diye çıkmayanlar var halbuki renkler daha pastel ve kontrast çıkar.Bir tiripot iş görecektir zor anlarda.
erex ilk foto gayet güzel,film havasında sıcaklık var.
Biraz daha geniş açı şart gibi.
As, sevgili erex'in belirttiği şekilde rüya gibi olmuş.
Sevgili erex, değerli bilgiler ve yine güzel fotoğraflar için teşekkürler. Flaş konusunda ise pop-up flaş'ın patlamamasıydı ki galiba dediğiniz gibi bir işaretçi olmadan mümkün değil. Tekrar Teşekkürler.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
027530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029824 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk