Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sevgili erex,
SanDisk Extreme® Ducati Edition SD Plus'ı inceledim aynı zamanda USb ucu da varmış, kart okuyucuya gerek bırakmaması işime yarar; ABD ve Kanada dışında satışı henüz yokmuş Turanlı'ya yazdım bakalım ne zaman gelecekmiş, 20 MB/s okuma yazma hızı yine maximum hızı gösteriyor. Bu hız ölçümlerini genellikle büyük tek dosya ile yapıyorlar, bizim gibi yüzlerce .DNG dosya ile kullanınca gerçek hız çok çok aşağılara düşebiliyor. Ancak deneyerek görürsem bu hızlar benim için anlamlı ve doğru olacak.
Haklısın Lightroom sorunu AdobeRGB'den kaynaklanıyor olmalı. sRGB kullanmaktan da korkuyorum, kırk yılın başı büyük boy kağıda basıp duvara asmaya değecek bir fotoğraf çekersem okuduklarıma dayanarak renkleri tam otursun istediğimden AdobeRGB yapmıştım zamanında makina ayarını. sRGB monitörde izlemek için tam uygun tamam, baskı için ne yapacağız?
Hamsiköy, RAW çekiyorsan ve RAW ları saklıyorsan mesele yok. Çünki RAW ın color space' i yoktur. color space (adobeRGB veya SRGB) Raw dan dönüştürme esnasında kullanılır. İstediğin zaman RAw dan istediğin color space i seçip print için kullanabilirsin.
sevgili erex,
DNG'nin color space'i yoksa Lightroom'da ve WB ayarlarında yaşadığım renk sorunları makinada AdobeRGB seçimimden kaynaklanmıyor demektir.
Turanlı'dan cevap geldi, bu ürün Türkiye stoklarına girmemiş...
sevgili ironsailor,
aynı arayışım sonuçsuz kalmıştı, nero'yu denedikten sonra yada gerçekten dia zamanlarını aratmayacak şekilde, projektörle 2m perdeye yansıtınca, çektiğimiz kalitede gösterebilecek bir DVD hazırlama programı bulursan bilgi verir misin?
Sevgili Hamsiköy,
az once powerpointe denedim bilgisayar ekranında nero ve moviemaker dan cok cok daha iyi sonuc verdi. Bir iki ufak düzeltme ile yarın detayları tamamlayıp kayıt ettikten sonra bilgisayar üzerinden büyük ekran lcd de deneyeceğim sonucu bildiririm. Ama su an için oldukça tatminkar gorünüyor resim kalitesi açısından.
geçen sayfalarda CS3 için adım adım çıkarmaktan basmetmiştim
ironsailor, powerpoint JPEG'leri, olsa olsa windows'un resim ve faks görüntüleyicisinin gösterdiği gibi gösterir herhalde. Photofiltre mesela JPEG'leri çok daha iyi gösteriyor. PF yada Power Point ile DVD player'da çalışacak şekilde kayıt yapılabiliyormuki?
onixon, CS3 için adım adım çıkarmaktan bahsettiğin neydi, kaçırmışım. yer varsa 540 listesine beni de ekleyin, getirecek birisi olsa 275$=357YTL burada
#hamsikoy' tarafından 24.07.2007 17:17:49 tarihinde düzenlendi.
Teşekkür ederim Realfriend; PS yüklü olmadığı için henüz açamadım dosyayı, ama ofiste bakabilirim. burada yayınlamanda da bir mahsur yok, hatta çokta güzel olacaktır...
Sevgili Hamsiköy geçen hafta söyleseydin ya, USA dan gettirdik, arkadaşlar bu pazar döndüler...
Sevgili Hamsiköy, bende böyle bir sorun olmuyor onun için tam olarak kestiremiyorum, sadece ihtimalllerden bahsettim. Ben sistemle uyumluluk açısındab makinada sRGB kullanıyorum (kart kapasitesi nedeniyle çoğu zaman JPEG çektiğimden). Problem muhtemelen dosyayı okuma esnası ve final görüntü arasındaki farktan kaynaklanıyo olabilir. Adobe Camera Raw 4.1, Lightroom 1.1 ile aynı düzenlemeleri sağlıyor ve bildiğim kadarıyla aynı engine leri kullanıyor. Bu nedenle DNG leri doğrudan PS da açınca ACR 4.1 devreye giriyor ve Lightroom a gerek kalmadan ben tüm ayarlarımı buradan yapıyorum.
Fakat emin olduğum şey:"RAW ın color space' i yoktur"
Sevgili ironsailor, Slide Show' u bigisayarda mı, yoksa CD, DVD aracılığıyla Televizyon vs de mi izlemek istiyorsun. Çözümler iki sistem için ayrı olacaktır.
Bilgisayar aracılığıyla ise, ACDSee Pro v8.1 in "Create slide show" özelliğiyle, gerekirse kayıpsız slide showlar yapılabiliyor. CD veya DVD aracılığıyla TV de slide show için hangi program olursa olsun benim tercihim önce resimleri TV veya Projector un çözünürlüğüne göre küçültmak, aksi taktirde resimler cihaz tarafından sıkıştırılacağından malesef kalite kayıpları yaşanıyor.
#erex' tarafından 24.07.2007 18:32:14 tarihinde düzenlendi.
VL125MM +Rynox
crop?
#onixon' tarafından 24.07.2007 19:35:41 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
017330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
025424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk