netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

selam arkadaşlar M42 vidalı lens için 1'e 1 uyan bir adaptör bulmuştu bir arkadaş,dışa taşmayan sonsuza netleme yapılambileni vardı tam,marka model varsa araştıracağım.

37mm F2.8 M42 Lens yada 35mm cam kalitesini görünce tam aklımda kalmadı.birde 50mm vardıda güzel olmasına rağmen 3x e gitti aklım.

6x7 ve 645N 'i olan 645D yi öğrenince(3 orta format pentax lense sahip) K10D yi erteleme kararı alan bir tanıdığım varmış ,2 adet m42 lensi kullanmam için verebilir.Lensin diyafram halkası dışarda gibi ,camlar gözükmüyor o derece geçirgen.

:d adaptör rastlarsa kardeşinize haber verin,Yigitguc sendemi vardı sonsuza netleyen?

#onixon' tarafından 24.07.2007 02:03:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Temmuz 2007, 02:00 - İp: 88.***.**1.130
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

drk_m, muhtemelen "save for web..." seçeneğini kullanıyosundur. Fotoğrafı istediğin boyutta "image/image size" ile küçültüp, "file/save as" den JPEG seçeneği ile kaydedersen exif bilgileri korunacaktır.

bariss, shn58, Sedat, Serkan(golden light' ı kastediyorum ), hsnysl, fotoğraflar çok güzel.

mirsat, ilerleme var, devam

fhakguder, fotoğrafların hepsi cok güzel, benim favorilerim 3, 4 ve 5 oldu.

Sevgili Ahmed, makrolar için söyleyecek söz bulamadım yine. Eline sağlık. Ancak şu geniş açı çekimleri merak etmekteyim.

yigitguc, Zenith 50mm ile iyi kareler çıkarıyorsun. Kapı' yı beğendim.

Sevgili Komutan, ilk makrolar iyi, ve göldeki renkler çok hoş olmuş.

Sevgili foxfo, örümcek makroları çok başarılı olmuş.

Sevgili Recep ve Serkan, pan fotolar başarılı olmuş. Recep, kırmızı çiçek nefis olmuş.

ironsailor, VL testlerinden 5. ve 6 çok hoş olmuş.

Hepinizin ellerine sağlık.

Yeni flash ları biraz inceledim. Metz Sigmadan daha iyi gözüküyor. Yine de benim tavsiyem Pentax 540 olurdu. Metz' in ilginç bir özelliği USB port sayesinde firmware/software update yapabilmesi. Diğer bir faydalı özellik ise ikinci bir build-in flash ı sayesinde ana flash başka bir yöne yönlrndirildiğinde yetersiz kalması durumunda fill flash etkisi yapabilmesi. Tabi benim incelediklerim canon ve nikon için olan modelleri. Pentax modelinin de aynı olacağını varsayyorum. Pentax 540 FGZ nin bazı özellikleri hiçbirinde yok: eV:1/64 de 2 FPS çekim yapabilme, wireless olarak eV compansation yapabilme ve "contrast-control-sync" özelliği gibi.

ok1, merhaba. US fiyatına alabiliyorsan Tamron, değilse Sigma 70-300 bence F/P olarak çok iyi.

hamsikoy, SanDisk Extreme Ducati Edition' un yazma hızı 20MB/s. Lightroom problemine gelince Makina AdobeRGB ayarında olduğundan olabilir. Değilse sistem önce fotoğrafı kabaca okur ve daha sonra 1/1 kaliteye çevirir, bu nedenle öyle gözüküyor olabilir. Aslı son halidir.

#erex' tarafından 24.07.2007 05:25:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Temmuz 2007, 05:24 - İp: 88.***.**5.175
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan bey flaş konusundaki araştırma ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.Demek ki Pentax 540'a bakacağız.Selamlar

Tarih: 24 Temmuz 2007, 09:55 - İp: 85.***.**2.33
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi teşekkür ederim. Saygılar...

Tarih: 24 Temmuz 2007, 10:07 - İp: 212.***.**7.114
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Belki bu sitede yeri değil ama slayt showla ilgili bir sorum olacak.son seyahatin fotogralarını slayt showa dönüştürmeye çalıştım. gerçi oldu da fakat çok büyük kalite kaybı oluyor. Hem nero ile hem de windows movie maker ile yaptım ikisinde de tatmin edici sonuc alamadım.Çıkan sonuç K10d nin şanına yakışmıyor.Tavsiye edebileceğiniz başka bir program varmı? şimdiden teşekkürler.

Tarih: 24 Temmuz 2007, 10:07 - İp: 212.***.**2.44
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

nero ile HQ dvd yapmak belki daha başarılı olabilir.Nero Vision Express 4 'ü kurcalayın =)

camoka abi 540fgz için fiyat bekliyorız

Tarih: 24 Temmuz 2007, 11:54 - İp: 88.***.**1.130
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler Erhan Abi; macro ya devam... bu macro yeni bir aşk kattı, tekrar heyecan yarattı... herşeyi çekesim var

Tarih: 24 Temmuz 2007, 12:30 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan özelden mesaj gönderdim.

Tarih: 24 Temmuz 2007, 13:06 - İp: 85.***.**5.31
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan mesaj kutuna bakar mısın?

Tarih: 24 Temmuz 2007, 13:57 - İp: 212.***.**7.114
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Onixon "Lensin diyafram halkası dışarda gibi ,camlar gözükmüyor o derece geçirgen" demişsin ya haklısın doğrusu bendeki eski lensleri neredeyse gece bile (koruyucu amaçlı UV filtre takanlar gibi) sürekli ND filtre ile kullanmaya başlayacağım. İki stop aşağıda bile bazan beyazlar patlıyor.
Dönüştürücü budur:
Hayyamda var, karşı tarafa gidemeyeceksen telefon vereyim kargo ile göndersinler.

Tarih: 24 Temmuz 2007, 14:27 - İp: 213.***.**1.171