netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

gömlekte beyaz üzerine mavi 2 cm. civarında kalın çizgiler var
denemeyi 3. resim olarak ekledim...

Tarih: 23 Temmuz 2007, 18:09 - İp: 85.***.**5.89
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba valla ben tatildeyken eklenen fotolar harika.ellerinize sağlık.

Tarih: 23 Temmuz 2007, 18:53 - İp: 85.***.**2.54
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

sinan bence 3.foto en iyisi.Gerçi nesnenin rengini sen biliyorsun ama bana eniyisi o gibi geldi.

Tarih: 23 Temmuz 2007, 18:57 - İp: 88.***.**3.17
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili komutan, lens bilgilerini makinaya veren temas noktaları DA, DFA, FAJ FA ve F lenslerde var; manuel lenslerde yok. Yani her açılışta otomatik açılan pencerede seçim yapmak gerekiyor. Son ayarladığın yerde kaldığı için tek manuel lensin varsa açtıktan sonra sadece OK düğmesine basmak yetiyor. Yada SR off yapabilirsin tripod ile kullanacağın zamanlar, bu durumda açılışta sormaz.
Bunu ayarlamak exif bilgilerinde de lensin odak uzaklığının görünmesini sağlıyor. Kadı kızında da olacak bir kusur, mm'si mm'sine yazdırılmıyor, seçenekler 120'den 135'e geçiyor.

Tarih: 23 Temmuz 2007, 19:58 - İp: 88.***.**6.65
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

aslında kartlar çok konuşuldu ama hala cevap bulamadığım bir soru var.
1) SDHC kartlar Speed Class 6 - Yazma Hızı:6MB/s
2) SD kartlar x150 hızlı olanı Okuma Hızı : 22,5 MB/s
Yazma Hızı : 15 MB/s

Bu verilere bakınca x150 SD kartlar SDHC kartların en hızlısı Class 6'lardan daha hızlı yorumu çıkıyor.
Ama dikkatlerden kaçan bir nokta var: SDHC kartların hızı minimum, bunun altına düşmeyeceği garantisi var. Ama SD kartın belirtilen hızı maximum çıkabileceği hız.
Karışık işlemler yapılan testler var ama kafamdaki soru işaretleri gitmedi.
İkisini de bizim makinada deneyen varsa hız açısından farkları olup olmadığını söyleyebilir mi? Bu iki seçenekten hangisini seçmeli?

Tarih: 23 Temmuz 2007, 20:51 - İp: 88.***.**6.65
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar burada alım satım işine asla girmek istemiyorum.Sadece AF lisini aldığım için Pentax smc P-A 50mm f/1.4 lensimi fotokritikde satışa çıkardığımı sizinle paylaşmak istedim.Ama lutfen bu ortamda fiyat ya da pazarlık konuşmaları yapmayalım.
Selamlar.

Tarih: 23 Temmuz 2007, 21:33 - İp: 88.***.**3.17
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan özelden mesaj attım...

Tarih: 23 Temmuz 2007, 21:45 - İp: 85.***.**7.4
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmedcim 2. foto gerçek renge en yakın olanı ama dediğin gibi 3. daha iyi oldu...

Teşekkür ederim Hamsiköy aydınlatıcı bilgilrine... Bence bu kadı kızında bulunan kusur firmware ile rahatlıkla aşılbilir... Sonunda firmware yazdıracaklar birilerine

Tarih: 23 Temmuz 2007, 21:49 - İp: 88.***.**5.87
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Lightroom kullananlara da bir sorum var:
İlk önce DNG fotoğrafları görüntülerken alt kısmında "loading" yazıyor bu sırada renkler doygun iken, "loading" yazısı kaybolup kum saati normal ok'a dönünce renkleri soluk olarak gösteriyor. Otomatikayar yada başka bir şey var mı diye kurcalamadığım tarafı kalmadı bir şey bulamadım. Neyi kapatmam gerekiyor?

Tarih: 23 Temmuz 2007, 21:49 - İp: 88.***.**6.65
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

hamsiköy,
aynı sorunu ben de photostudyo darkroom diye bir progrgam var onda yaşıyorum ve ne yaptımsa çözemedim.

Arkadaşlar bu arada flaşla çekimlerde alan derinliği ile oynama konusunda ipuçları var mı?
Teşekkürler.

Tarih: 23 Temmuz 2007, 23:45 - İp: 81.***.**9.202