netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
alperozkok
alperozkok (üye)
Çanakkale / Amatör

Merhaba , Mevsimi geliyor dağların,Kaz dağları kaz dağları olalı böyle bir grup görmedim diyecek kanımca . Gölyazıyı aratmaz buraları.
Mantarlar coşunca mutlaka beklerim.
Saygılarımla

Tarih: 17 Eylül 2010, 08:59 - İp: 88.***.**3.2
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir'cim, Serkan'ın cenneti her zaman öncelikle tercih edilir tabii ki )

Alpercim mevsim yaklaşınca sen bize haber ver. Uğur her hafta sonu Çanakkale'ye geliyor nasıl olsa biz de beraber çıkartma yaparız bakarsın. Selamlar.

Tarih: 17 Eylül 2010, 17:00 - İp: 88.***.**7.93
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tarih: 17 Eylül 2010, 17:34 - İp: 85.***.**9.43
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 17 Eylül 2010, 17:37 - İp: 85.***.**9.43
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Tarih: 17 Eylül 2010, 17:38 - İp: 85.***.**9.43
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Dağ fare doğurdu. FF bekleyen Pentax'cıların eli boşa çıktı. K7 biraz geliştirilmiş bir de 18-55 kit lens 18-135 olarak çıkarılmış.

FF beklentisini 'Fullframemania' diye nitelemiş Yvon. Ayrıca FF alacağına git 645D al diyor.

Bizim beklentiler boşa çıktı. K20D'ye devam. (

Tarih: 20 Eylül 2010, 17:13 - İp: 88.***.**1.201
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Neyse 'Full Frame Mania' olmayalın. APS-C ' nin de bir sürü avantajı var. Hele birçok lensin varsa geniş açı da sorun olmaz.
APS-C'yi seviyoruz. İnatla ve sabırla FF bekliyoruz. Ömrümüz yeter mi bilmem. Bakarsın Loto'dan para falan çıkar Yvon'un önerisini yerine getirir Pentax 645 alırız

Tarih: 21 Eylül 2010, 21:45 - İp: 85.***.**0.13
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

K7 biraz geliştirilmiş değil Selahattin abi. Japonyadaki arkadaşlar ilk incelemelerinde özellikle değişen sensör nedeniyle ISO performansının ve yeni SAFOX IX+ AF izleme sisteminin mükemmel olduğunu belirttiler.

Bunu kanıtlayan test videoları youtube da çıkmaya başladı.. Canondan daha seri takip edebilen ve netleyen bir Pentax düşünebiliyormusun sana söylemiştim hatırlarsan bunu yaparsa Pentax yapar demiştim..

K7 ile K5 için saniyede 7 kare ve 51200 max iso değeri dışında hemen hemen aynı diyenlere özel, yenilenen SAFOX IX+ AF sistemi ile ilk test görüntüsü >>

http://www.beatfiltering.com/index.php/1000000A/3572cdb093ac9ece2dfc2bdf9cdf98601023eb4e0fec3dbbad0e7f4327e9ee5464e982aef57bd1bd97243b21fdb7c8486416c916052

İlk testlerde profesyonel kullanıcılar K5 in Otomatik netleme (AF) ve canlı ön izleme (Live-View) hızının Canon 550D den çok daha iyi olduğunu belirtiyorlar.

Henüz 7D ile karşılaştırılmamış ancak 7D şuana kadar üretilen en hızlı d-slr gövdelerden biri olarak düşünülürse bu gelişme Pentax'ın bu konudaki profesyonelliğini gözler önüne seriyor.

*

Pentax K5 Live View (Canlı ön izleme) Otomatik netleme (AF) performansı >>

http://www.youtube.com/watch?v=KxGKSRFlMbA&feature=player_embedded#!

*

Pentax K5 saniyede 7 kare perde testi >>

http://www.youtube.com/watch?v=94kUYwCij_A&feature=player_embedded

Tarih: 21 Eylül 2010, 22:53 - İp: 188.***.**4.56
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmetciğim bilgilere çok teşekkür ederim. Derinliğine anlamasam da ciddi yenilikler olduğu aşikar.
Benin açımdan ele alırsak elde hen K10D var hem de K20D var. K7 birçok yeniliklerle gelmesine rağmen ergonomi yönünden bana hitap etmedi. K5'te kasa olarak K7'nin gövdesinde geliştirilmiş bu nedenle ona da sıcak bakmam mümkün değil. Ne zaman K20D kadar oturaklı gövdeyle bir makina çıkarırsa ancak o zaman değiştirmeyi düşünürüm. Şimdilik K20D beni fazlasıyla tatmin ediyor.
Selamlar, sevgiler.

Tarih: 22 Eylül 2010, 10:10 - İp: 85.***.**0.13
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Bu hafta sonu Şanlı Urfa'ya bağlı Halfeti ilçesindeydim. Babamında doğum yeri olan bu küçük ilçede güzel bir gün geçirdim.
Zeugma antik kentinin bulunmasından sonra içinden FIRAT nehrinin geçtiği bu küçük ilçe çok büyük bir turistik merkez olmuş.
FIRAT'ın o turkuaz rengi ve dağların içine oyulan kale evleri harika bir atmosfer oluşturuyor.

K10D Grand Prix ile 18-55 AL2 - 50mm f1.7 ve 85mm f1.4 ekipmanla katıldığım gezide elimden geldiğince çevresel manzara fotoğrafları çekmeye çalıştım.
Bu güzel ilçenin portrelerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Yolunuz Gaziantep yada Urfaya doğru düşerse (Gaziantep'e daha yakın) mutlaka uğrayın.

Halfeti hakkında detaylı bilgi için >> http://tr.wikipedia.org/wiki/Halfeti,_%C5%9Eanl%C4%B1urfa

Tekne üzerinden çektiğim bazı karelerde yatay stabilize sorunu olabilir (sallanmaktan ufuk çizgisini zor tutturmaya çalıştım)

Tarih: 22 Eylül 2010, 10:20 - İp: 95.***.**0.245