netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

tebrikler kaptan muthiş renkler...

Selahattin abi, Uğur'un istanbul'a gelmesine kendi adıma sevindim ama o güzel kaz dağlarının havasını ve güzelliklerini özleyecek... bayram sonrası yapılacak olan gezi içinde, şimdiden pasımızı atmak adına ismimi yazdırayım hemde bizim yeni çocuk neler yapıyor, kondisyonu ne durumda görmüş olurum

Tarih: 25 Ağustos 2010, 16:08 - İp: 212.***.**7.243
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan senin çocuk rüştünü ispat etmiş zaten.
Bayram sonu bir İstanbul toplantısı yaparız. Gezi konusuna gelince geçen sefer ilgisizlikten iptal olmuştu. Bu mevsimde gidersek bir tek Yedigöller bölgesi ilginç olabilir. Kaz dağlarına İlkbaharda gitmek daha uygun olur kanısındayım.

Uğur hava su tabiat olarak mutlaka oraları arayacaktır. Ama kariyer ve İrem ile Barlas'ın eğitimleri sözkonusu olunca o da İstanbul'da daha geniş imkanlarla mümkün oluyor. . Artılar ve eksiler. Hayat da baştan sona artılar ve eksilerden oluşmuyor mu zaten?

Tarih: 26 Ağustos 2010, 17:06 - İp: 85.***.**6.81
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

küçük bir test yapayım dedim

croplanmış fotolar, odak noktası vida...

5dm2-24*105 f4

k20d-16*45 f4

k20d-50-200 f4.5

#KOMUTAN' tarafından 27.08.2010 15:21:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ağustos 2010, 15:19 - İp: 212.***.**7.243
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Komutan aynı fotografı K20d ile ve VL ile çekseydin de performans farkı makineden mi yoksa objektiften mi kaynaklanıyor daha iyi anlardık. FF makine ve sensör yanında sanki objektiflerin de bu sonuçta etkili olduğunu düşünüyorum.
Yanılıyor muyum acaba?

FF bir makineyi Crop faktörlü bir makine ile kıyaslamak sıklet farkı nedeniyle doğru değil ama VL ile oluşacak sonucu da merak etmedim değil hani.

Tarih: 27 Ağustos 2010, 17:35 - İp: 85.***.**2.246
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Selahattin abi, Sinan'ın fotoğrafları üzerine Photozone'daki testlere baktım. K10D'ye takılı olarak yapılan bu objektiflerin testlerinde merkez kısmı 2200 civarlarında... Aynı şekilde 5D'ye takılı (Mark II değil) 24-105 objektifin Mtf'si yine merkezde 3200 civarlarında. Dolayısıyla hem objektif, hem çözünürlük, hem de FF detay farkı var bu fotoğraflarda...

Sinan testlerin devamını bekliyoruz...

Tarih: 27 Ağustos 2010, 19:49 - İp: 88.***.**8.216
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bekliyoruz

Tarih: 28 Ağustos 2010, 09:47 - İp: 85.***.**8.244
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Selehattin abicim, neticede iki makinayıda "kit lensi" ile test ettim biraraya geldiğimiz bir gün testi birlikte yaparız VL ve diğer lensler ile...

Tarih: 28 Ağustos 2010, 12:01 - İp: 212.***.**7.243
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Sagol Sinan

3 karede bizim çiçeklrden

Tarih: 1 Eylül 2010, 23:53 - İp: 85.***.**6.152
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Kaptanım harikasın 3. kare

ramazanda yapılacak iş değil benimkisi ama bir 5dm2 crop'u ekliyim ...

Tarih: 2 Eylül 2010, 17:46 - İp: 212.***.**7.243
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bende hafif istanbul fashion week'ten,Fashion TV Magazine için çekimlerden.Sonbahar sayısında 2 tam sayfada yer alan karelerde mevcut.
Doğa tekrar değişime giriyory son bahardada kahverengi tonları güzel bir harmoni oluşturacak.

#onixon' tarafından 03.09.2010 00:10:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Eylül 2010, 23:12 - İp: 78.***.**1.143