netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Emre teşekkür ederim. Diğer seçtiklerimi de yükleyeyim.

#camoka' tarafından 11.11.2009 12:13:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Kasım 2009, 18:44 - İp: 85.***.**0.207
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Teşekkürler Sinan. Bence önümüzdeki hafta yağış olmazsa doku daha güzel olur ve Kasım ayının sonuna kadar da idare eder. Eğer kar yağmazsa tabi.

Tarih: 10 Kasım 2009, 18:48 - İp: 85.***.**0.207
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

selahattin abi nefis fotolar..
uzun pozlamalar şahane olmuş.
ortamın renkleri deçok etkili fotograf için..

Tarih: 10 Kasım 2009, 20:09 - İp: 85.***.**1.54
adr
adr (üye)
Bursa / Amatör

Evde ilk yaptığım ISO detay ve renk performansı testleri. (Çekimler elde yapıldı)

Raw dan Jpeg (Photoshop CS4 üzerinde) NR Off - ham kare..

Pentax K-x + SMC A 50mm f/1.7

ISO3200

ISO3200 - %100 crop

*

ISO6400

ISO6400 - %100 crop

*

ISO12800

ISO12800 - %100 crop

#adr' tarafından 10.11.2009 20:52:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Kasım 2009, 20:50 - İp: 85.***.**1.184
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

adr, iso konusunda gayet başarıı.

komutan, abi af hızını insan bazen arıyor, hiç olmadığı bir zamanda aksiyon kaçabiliyor.. bazı karelerde netlikte sıkıntı yaşıyorum tam manasıyla 70-200 ün af sine alıştım desem yalan olur biraz daha flört edicez ayrıca teşekkür ederim..

Tarih: 11 Kasım 2009, 00:11 - İp: 88.***.**1.171
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir çok teşekkür ederim. Biz gece kentte kaldık, bizimkileri gün doğumunda tekrar 7 göllere gitme konusunda ikna edemeyince oldukça geç bir saatte (saat 10-11 gibi) 2. gün tekrar oralara intikal ettik. Bu nedenle uzun pozlamalı fotograf çekmeyi beklemiyordum. Ancak şelale ve dereler oldukça kuytu yerlerde olduğundan bir sıkıntı yaşamadan nededeyse öğlen saatlerinde bu fotografları çekebildik.
Tabiat ve doku fotografik olarak bir şölen sunuyor size. Bu nedenle yurdun her yerinden yüzlerce insan büyük çoğunluğu fotograf çekmek için oraya gelmişti. Kimi kamp kurarak, kimi günübirlik. Herkesin omzunda bir tripod. sırtında bir çanta. Fotografa ilginin bu kadar artmış olduğunu tasavvur bile etmiyordum. Bazılarında bulunan ekipman dudak uçurtacak cinstendi.
Gelecek sene kamplı gitmeyi planlıyorum. Çektiğim kamp fotografı benim de gezilerine katıldığım 'Ayakizleri' grubunundu. Bende kamp ekipmanı olmadığından onlara katılamadım. Anlaşılan odur ki ekipman en kısa zamanda alınacak.

Tarih: 11 Kasım 2009, 09:38 - İp: 85.***.**0.207
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

asipisi hoşgeldin [>:D :D<]

selahattin abi güzel areler gelmiş , tüm tonları bir arada görebiliyoruz.

adr selamlar ;K-X 'in iso performansı güzel duruyor 12800iso2da yaklaşık 2 saniyeye denk gelen karanlık bir ortamda gökyüzü çekebilirmisin.

fatih abi tarih bilgimizde genişliyor güzel fotoğraflarla

Tarih: 11 Kasım 2009, 09:55 - İp: 91.***.**1.34
asipisi
asipisi (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim komutan hoşbuldum
sana da teşekkürler onixon hoşbuldum

Tarih: 11 Kasım 2009, 17:03 - İp: 62.***.**3.1
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

asipisi hoşgeldiniz (:
Selehattin abi verimli bir gezi olmuş. dediğiniz gibi ülkemizde fotografa olan ilgi fazlasıyla çok. hele ki doğa gezilerinde bu manzaralara rastlamak artık az değil olsa gerek diyorum. uzun pozlama fotograflarınız harika

adr , K-x 'in denemeleri çok iyi, 3200 bile bana yeter o iso da bile neredeyse tertemiz.

Ben de K20D almak niyetindeyim ama bulunmuyor maalesef, bulduklarım biraz fahiş geliyor. ABD de bir tanıdık var, orada uygun fiyata bulabilirsem bende bir geçiş yapmarım inşallah.
İSMEK de kursa başladım, haftada 2 gün ancak 1 güne katılabiliyorum. Kurs ile berbaer bu haftasonu Şile-Ağva gezisi yaptık. ND filtre ile gündüz uzun pozlama denemeleri yaptım. Güzel neticeler çıktı benim açımdan ama sizlerinde fikrini almak isterim açıkcası. Bir de bu uzun pozlamaların birini yaparken tripod devrildi makina ıslak kumun üstüne düştü, Allahtan fazla kum bulaşmadı ama makinanın Pentax olmasına da güvenmedim değil

Geziden kareler. Özellikle uzun pozlamalar hakkında yorumlarınızı bekliyorum, (topu topu 2 tane zaten )

Tarih: 11 Kasım 2009, 23:03 - İp: 88.***.**0.128
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

puspus usta görüşemiyoruz (: , uzun pozlamalar güzel olmuş ,daha geniş açılarlada deniyebilirsin bulutlar ve deniz hafif rüzgarda güzel efek oluşturur

Tarih: 12 Kasım 2009, 08:59 - İp: 91.***.**1.34