Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Ahmet abi,Selehattin abi gezi fotolarınız nefis.
Atlas dergisini bende aldım. Ekleri gerçekten nefis. Herkese tavsiye ederim açıkcası, daha önce yazacaktım Kadir abi benden önce davranmış (:
Selahattin abi seyahat güzel geçmiş anlaşılan keşke gelseymişim. Mekanlar ve tabiki fotoğraflar da harika Sevgilin de kıskanılacak cinsten
2 gündür kimse yazmamış bari aynı yerden devam edeyim. Anadolu Medeniyetleri Müzesinden kareler (den kırpmalar).
Meşhur Kadeş Antlaşması
İskender Lahti
Çok kısa zamanda dolaştım neyin ne olduğunu açıkçası bilmiyorum
#foxfo' tarafından 08.11.2009 21:09:46 tarihinde düzenlendi.
"Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar"
Fatih abi, vizöründen medeniyet çok güzel gözüküyor... Performansına ve gezgin ruhuna hayranım...
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar aranızdayım harikasınız hepinizin ellerine sağlık. (Selahattin abi, amati, foxfo özellikle sizlerin yansıttığı fotoğraflar çok ilginç ve güzel)
Bu hafta yeni gelen ve K20D ye kardeş getirdiğim yeni Pentax K-x ile çekimlere başladım sayılır. Giriş seviyesinden itibaren komple yenilenmiş bir gövde. Kısaca ön izlenimlerim şunlar,
* İlk olarak dikkatimi çeken unsur Gövdenin işçilik malzeme kalitesi ve ''özellikle shutter'' sesi oldu. Neredeyse ''Nikon'' ile aynı perde sesi diyebilirim (Bana öyle geldi ve daha çok hoşuma gitti açıkçası) Beyaz gövdeyse tam kar beyaz değilde inci beyazı renginde polikarbon alaşımlı dış kaplama kalitesi ile bu renk daha narin duruyor. Tabi K20D gibi tabiri caizse tank gibi sağlam bir gövdeyi beklememek lazım ona göre daha kibar ve hafif bir gövde ancak kalitesi oldukça yüksek. Boyutlar K100D sınıfına denk denilebilir.
* Gövdeyi kendi içinen çıkan ''Energizer Ultimate Lithium'' pillerle değilde tercihen yeni aldığım ''Sanyo Eneloop'' marka Ni-MH bataryalar ile açtım ve ayarlar bölümünden pil seçiminden otomatik pil tanımadan çıkarıp Ni-MH kullanıyorum seçeneğini işaretledim. (Otomatik ayarda bırakmak düşük amperde, yarısı boşalmış yada dengesiz bir batarya kullanımında sorun olabilir) En iyisi gövdeye aynı renk ayarlarında olduğu gibi ne kullandığını tanıtmak bunda fayda var.
* Menüler tamamen değişmiş daha kullanışlı hale getirilmiş ve renklendirilmiş bu daha basit bir kullanım sunuyor. Lcd K20D de kullanılan ekran ve oldukça kaliteli. (Her nekadar çok önemli değil desekte diğer rakipleri gibi 3 inch olmasını isterdim doğrusu)
* Manuel lens kullananlar için ilk dikkat çekecek şey vizördeki netleme esnasında merkezde yanan kırmızı netleme ışığının eksikliği ancak netlediğinde zaten K20D de olduğu gibi vizördeki bilgi yazılarının olduğu yerde yeşil altıgen yanarak size sesli bir ikazla haber veriyor buna 1 gün sonra alışıp sorunsuz manuel kullanabiliyorsunuz ancak ben yinede o merkezde yanan kırmızı ışıktan feragat edilmemesi taraftarıyım bu gereksiz kısılan bir özellik ve eksiklik mesela. ANcak çekim kalitesini ve sonucu asla etkilemiyor o yüzden problem yok.
* Yine manuel kullanıcıların gözdesi ''yeşil tuş'' manuel kullanımda anlık orbüratör hızını belirlediği gibi kısayol tuşu olarakta programlanabiliyor bu çok kullanışlı olmuş açıkçası bunun gibi özellikler alıştıkça menüye girmeden daha hızlı ve konforlu bir kullanım sunuyor.
* Düşük ışıkta ASA değerleri ve görüntü kalitesi şuana kadar ulaşılan eniyi düzeyde diyebilirim, 800 ve 1600 de K20D ye yakın bir detay kalitesi sunuyor, özellikle 1600 ve üstü tartışılmaz derecede iyi. Noise oranı dengelenmiş ve hiç rahatsız etmiyor bu giriş seviyesindeki gövdeler içinde eniyi düzey denilebilir.
* Titreşim önleyici daha etkili çalışıyor algoritması K20D ve K7 ile aynı yani 3 boyutlu hareket edebiliyor. Pixel haritalama (ölü pixel giderme sistemi) bu modelede eklenmiş ileride oluşabilecek bir ölü pixel sensör tarama sistemi ile tespit edilip yanındaki pixel ile remap edilip tamamen örtülebiliyor. Bu mükemmel bir özellik özellikle bu konu çok can sıkıcıdır başına gelenler bilir.
* Fotoğraf kalitesini ilerleyen saatlerde paylaşmaya çalışacağım..
* Kit lens gövde kalitesi güzel fakat basit bir lens sonuçta 50 dolara geliyor yanında iki çekimde bana rengini gösterdi diyebilirim AL2 ile AL arasında sanırım bunuda daha net görücez ilerde şuan sadece tahmin bu ancak bir 16-45 gibi olmayacağı aşikar. Yinede yeni başlayan biri için uzun süre idare edecek düzeyde.
Şimdilik ön izlenimlerim bunlar ilerleyen zamanlarda kullandıkça daha sağlam fikir edinebiliriz. Bakallım ufaklık neler yapabilecek..
#adr' tarafından 09.11.2009 16:12:01 tarihinde düzenlendi.
Sayın adr, incelemeniz ve bilgilendirmenize kendi adıma teşekkür ederim, topicteki kullanıcların birçoğu FF beklentisi içindeyken, bu cılız çıkışlar bizi Pentax ile küstürür... aramızda birçok üstad makina değişikliğine gitti ve gidecekte çok arkadaş var...
Pentax duy sesimizi
#Komutan' tarafından 09.11.2009 17:38:31 tarihinde düzenlendi.
adr izlenimler için teşekkürler faydalı bilgiler...
sanem
artık ff olsun apsc apsh olsun ama şu af hızını makul seviyelere çıkarsınlar...
esisman portreler gayet başarılı elinize sağlık
komutan (isminizi hatırlayamadım kusura bakmayın, benim adım Ahmet bu arada)
Pentax FF çıkarmadan önce tabandan yeni bir gelişime gidilmesi şarttı bence doğru olanı yapıyorlar. Pat diye FF çıkarmakta mantıksız önce bazı özellikleri (iso perf. - yüksek hızlı af gibi) kökünden çözmeleri gerekiyordu ve görüyorumki K-x ile iso konusunda yeni bir başlangıç yaparak sınıfını geçtim orta segmentin gövdelerine meydan okuyabilecek kadar iyi bir seviyeye gelinmiş bu gerçekten sağlam bir gelişme ve tabandan başlaması eniyisi çünkü markaya bağlanan kullanıcıların hepsi taban gövdeleri severek bu işe başlıyor ve geneli ne ile başlarsa öyle gidiyor..
* Öncelikle herkesin merak ettiği konuyu ileteyim bana çok ilginç geldi, fotoğraf kalitesi neredeyse K20D ile aynı, full cropta önceki çekimlerle kıyasladım ve hangisi K20D hangisi K-x anlayamadım desem yalan olmaz bu beklemediğim bir sonuçtu. Henüz giriş seviyesinde bu kaliteyi işleyebilmesi sınıfının en iyisi olduğunun kanıtı. Makinenin işlemci hızı kaliteli ve yüksek hızlı bir SD kullanıldığında çok başarılı, işlemci farkını belli ediyor. Bununla birlikte yinelemek istiyorum özellikle deklanşör sesi alışılmadık bir toklukta daha sert vuruyor önceki modeller ile alakası yok çok daha güzel.
* Netleme konusunda gayet başarılı. Fokuslaması tahminimden daha hızlı. Manuel lensler ile merkezi netleme seçildiğinde zaten sorun çıkmıyor önce objeyi merkeze alıp netliyorsunuz sonra ne tarafa istiyorsanız o tarafa çok hafif kaydırıyorsunuz hepsi bu çok basit. AF lenslerle ise 5 nokta ve 11 nokta seçeneklerinin yanında hem seçilebilir 11 nokta hemde merkezi kilitleme gibi geniş bir fokus ayar menüsü size yardımcı oluyor. Zaten vizörden nereye odaklandığını kestirebiliyorsunuz bunun yanında sesli ve vizör bilgi satırındaki altıgen ışıklı yardımcı sensör imleci iyi işliyor. Kullanım kolaylığı menülere erken aşina olmakla doğru orantılı denilebilir çünkü yeni jenerasyon menü bir öncekinden çok farklı.
Bu hafta birkaç deneme fotoğrafı çekebildim vakit buldukça çekip eklemeye çalışırım. Umarım almak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
Pentax K-X + Tamron 70-200 f/2.8
%100 crop
%100 crop
18-55 kit lens ile bir deneme
Nokia 5800 objektifinden (Nokia 5800 + Carl-Zeiss Tessar f/2.8-3.7)
#adr' tarafından 09.11.2009 22:22:06 tarihinde düzenlendi.
Teşekkürler adr, fotoğraflar çok iyi ellerine sağlık.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
012706 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
015901 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk